oaednews

Τρίτη 4 Απριλίου 2017

ΟΑΕΔ:προσλήψεις 10.500 ανέργων σε Δημόσιο και ΟΤΑ

Τις επόμενες μέρες αναμένεται να δημοσιοποιηθεί η προκήρυξη από τον ΟΑΕΔ για το πρόγραμμα επιχορήγησης επιχειρήσεων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης Α’ και Β’ βαθμού και άλλων Δημοσίων Φορέων για την απασχόληση 10.500 ανέργων ηλικίας 55-67 ετών.
Το πρόγραμμα εγκρίθηκε την προηγούμενη Τρίτη από το Διοικητικό Συμβούλιο του ΟΑΕΔ και πλέον μπαίνει στην τελική ευθεία για την υλοποίηση του.
Όπως μας τόνισαν στελέχη του Οργανισμού η σχετική προκήρυξη αναμένεται να αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του Οργανισμού εντός της εβδομάδας ή στις αρχές της επόμενης και σε κάθε περίπτωση πριν από το Πάσχα.

ΑΔΕΔΥ: Κάλεσμα για συμμετοχή στο συλλαλητήριο κατά των νέων μέτρων, Πέμπτη 6/4 και ώρα 6.30μμ.

Τους εργαζόμενους στο Δημόσιο καλεί η εκτελεστική επιροπή της ΑΔΕΔΥ να δώσουν δυναμικό «παρών» στο συλλαλητήριο που θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 6 Απριλίου 2017, στις 18:30, στα Προπύλαια:
  • Για να ΜΗΝ ΠΕΡΑΣΕΙ η δεύτερη αξιολόγηση και τα νέα μέτρα – λαιμητόμος για το λαό
  • Για τη διαγραφή του χρέους

71 προσλήψεις στην υπηρεσία Ασύλου

Εβδομήντα μία θέσεις εποχικού προσωπικού προκήρυξε η Υπηρεσία Ασύλου του υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής. 

71 νομικοί, απόφοιτοι Πληροφορικής και ψυχολόγοι στην Υπηρεσία Ασύλου 

Οι θέσεις κατανέμονται σε πέντε ειδικότητες της Πανεπιστημιακής, της Τεχνολογικής και της Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης ως εξής:

• ΠΕ Νομικών, Πολιτικών, Κοινωνικών, Ανθρωπιστικών Σπουδών, 56 θέσεις,

• ΔΕ Τεχνιτών Συντηρητών Κτιρίων, δύο θέσεις,

• ΤΕ Πληροφορικής (hardware), δέκα θέσεις,

• ΠΕ Ψυχολόγων, δύο θέσεις, και

• ΠΕ Μεταφραστών, μία θέση.

Ελληνική Τράπεζα Σπόρων: Ένας ανεκμετάλλευτος θησαυρός

Οι σπόροι της τόσο πλούσιας ελληνικής γης σε μια τράπεζα που παλεύει με νύχια και δόντια να μείνει όρθια και να μπορέσει κάποτε να εγγυηθεί την παράδοση του πολύτιμου υλικού της στις μελλοντικές γενιές.
Πριν δυο χρόνια, στενός οικογενειακός φίλος αναζητά ελληνικά φυτά ντομάτας για να τα φυτέψει στον μικρό κήπο του εξοχικού του. Στα φυτώρια που πήγε εντός της Αττικής του λένε πως είναι δύσκολο να βρεθούν και με το που έρχονται, εξαφανίζονται αμέσως. Ό, τι πήρε, έβγαλε ντομάτες αλλά αυτές δεν μύριζαν σαν ντομάτες, ούτε είχαν γεύση ντομάτας…. Την επόμενη χρονιά με παρακαλά να του φέρω φυτά ντομάτας από το χωριό. Πράγματι, έτσι και έγινε. «Αυτό το καλοκαίρι φάγαμε πραγματικές ντομάτες» μου έλεγε. Τι τρώμε, λοιπόν; Είμαστε από τις πιο πλούσιες χώρες στον κόσμο από πλευράς βιοποικιλότητας και όμως, φαίνεται πως τελικά είναι δύσκολο να βρει κανείς σήμερα στην Ελλάδα ελληνικά φυτά, δηλαδή φυτά που προέκυψαν από σπόρους μοναδικών φυτών της ελληνικής γης για να τα καλλιεργήσει. Και ενώ υπάρχει η Ελληνική Τράπεζα Γενετικού Υλικού, ο μοναδικός επίσημος φορέας συλλογής και διατήρησης των σπόρων όλων των ελληνικών φυτικών ειδών –ακόμα και εκείνων που δεν καλλιεργούνται πια- ο οποίος συστάθηκε το 1981, από τότε καμία ελληνική κυβέρνηση δεν έδειξε πραγματική διάθεση αξιοποίησης αυτού του τόσο πολύτιμου υλικού της.

Προσλήψεις από τον Κοινωνικό Οργανισμό του Δήμου Πατρέων.

Συνολικά εννέα άτομα διαφόρων ειδικοτήτων θα προσληφθούν με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου, από τον Κοινωνικό Οργανισμό του Δήμου Πατρέων.
Πρόκειται να στελεχωθεί έτσι το Κέντρο Κοινότητας, η δομή που δημιουργείται, όπως είχε ανακοινωθεί από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας μέσω του Περιφερειακού Επιχειρησιακού Προγράμματος “Δυτική Ελλάδα 2014-2020”.
Συγκεκριμένα πρόκειται για:

Νέα απόφαση για το οικογενειακό επίδομα 2017

Εγκρίθηκε δαπάνη, ύψους 95 εκατ. ευρώ, σε βάρος της πίστωσης του προϋπολογισμού εξόδων του υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, καθώς και η έκδοση χρηματικού εντάλματος πληρωμής στο όνομα του Οργανισμού Γεωργικών Ασφαλίσεων (ΟΓΑ), προκειμένου να επιχορηγηθεί για την καταβολή του ενιαίου επιδόματος στήριξης τέκνων και του ειδικού επιδόματος τριτέκνων και πολυτέκνων Α’ τριμήνου 2017,

ΓΙΑΝΝΕΝΑ - Διοργάνωση σεμιναρίων για το Προσωπικό της ΕΜΑΚ από το ΚΕΚ του ΟΑΕΔ

Στρατηγικής σημασίας για τα ΚΕΚ της χώρας θα αποδειχθεί η συνεργασία που ξεκίνησε το ΚΕΚ του ΟΑΕΔ στα Γιάννενα με την 5η ΕΜΑΚ, καθώς διοργάνωσε σειρά εκπαιδευτικών σεμιναρίων για το προσωπικό της Ειδικής Μονάδας Αντιμετώπισης Καταστροφών που βρίσκεται στην περιοχή. Σειρά τώρα για το ΚΕΚ του ΟΑΕΔ στα Γιάννενα, θα πάρει νέος κύκλος σεμιναρίων που θα αφορά την εκπαίδευση 12 πυροσβεστών της


Επιπλέον 65 εκατ. μεταφέρε ο ΟΑΕΔ στην ΤτΕ

Για άλλη μια φορά το ΔΣ του ΟΑΕΔ αποφάσισε τη μεταφορά 65 εκ ευρω από λογαριασμούς που διαθέτει ,  στο λογαριασμό ταμειακής διαχείρισής  στην ΤτΕ. 

Σημειώνεται ότι από τον Μάρτιο του 2015 μέχρι και σήμερα έχουν μεταφερθεί από τους τραπεζικούς λογαριασμούς του ΟΑΕΔ στην τράπεζα της Ελλάδος συνολικά 582 εκατ. ευρώ. Από αυτά μόλις τα 52,9 εκατ. ευρώ έχουν ανακτηθεί από τον ΟΑΕΔ, προκειμένου να καλύψει τις τρέχουσες χρηματοδοτικές του ανάγκες. 
Όπως επισημαίνεται από τη διοίκηση του οργανισμού, ο μοναδικός λόγος για αυτήν τη μεταφορά είναι η μεγαλύτερη απόδοση την οποία θα έχουν τα ρευστά διαθέσιμα του ΟΑΕΔ, όντας κατατεθειμένα στην ΤτΕ (με επιτόκιο 3,14%), σε σχέση με το επιτόκιο που δίνει η Εθνική τράπεζα (1,15%).

«Διάσωση σε Ορμητικά Νερά» από το ΚΕΚ ΟΑΕΔ Λαμίας

Σεμινάριο με θέμα «Διάσωση σε Ορμητικά Νερά» υλοποιήθηκε  από το ΚΕΚ ΟΑΕΔ Λαμίας σε συνεργασία με την 7η ΕΜΑΚ Στερεάς Ελλάδας στον ποταμό Καρπενησιώτη. Εκπαιδευτής Προγράμματος Ιωάννης Χολέβας, πιστοποιημένος εκπαιδευτής Διάσωσης Ορμητικών Νερών της Rescue 3 International.
Φωτογραφία του χρήστη ΚΕΚ ΟΑΕΔ Λαμίας.
Φωτογραφία του χρήστη ΚΕΚ ΟΑΕΔ Λαμίας.

Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου 2017: Το πρόγραμμα

Μια χρονιά “εγκαινίων” η φετινή, όπως ανέφερε και ο ίδιος, στην οποία εγκαινιάζονται “νέοι θεσμοί, συνεργασίες και ανοίγματα εντός του Φεστιβάλ”.
Ανάμεσα στους νέους σημαντικούς θεσμούς που θεσπίζει το Φεστιβάλ είναι το Λύκειο Επιδαύρου, ένα διεθνές θερινό σχολείο αρχαίου δράματος, που θα λειτουργεί κάθε χρόνο κατά τη διάρκεια του Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου, στην περιοχή του Αρχαίου Θεάτρου Επιδαύρου.

Γ. Στρατής (ΓΑΛΑ ΟΝΟΥ): Παγωτό και κουλούρια με το ελληνικό superfood

Από τον Ιπποκράτη, την βασίλισσα της Αίγυπτου Κλεοπάτρα και την Αρχαία Ρώμη, μέχρι και σήμερα το γάλα γαϊδούρας ξεχωρίζει με τις ευεργετικές του ιδιότητες

Δεν είναι παιδί αγροτικής οικογένειας, δεν κληρονόμησε μια παραδοσιακή επιχείρηση και δεν μένει σε κάποιο από τα γραφικά χωριά της Ελλάδας.
Ο Γιάννης Στρατής, στα 33 του, έχει μία φάρμα έκτασης 6 στρεμμάτων στον Αυλώνα, στους πρόποδες της Πάρνηθας με 35 γαϊδούρια. Απόφοιτος του τμήματος τεχνολογίας τροφίμων ΑΤΕΙ Ιόνιων Νήσων, αποφάσισε να ασχοληθεί με το γάλα γαϊδούρας και τα κατάφερε.

Εγκλωβισμένοι 1800 υπάλληλοι μέσα στο υπ. Παιδείας

Εγκλωβισμένοι βρίσκονται από τη λήξη του ωραρίου τους  περίπου 1.800 υπάλληλοι εντός του κτιρίου του υπουργείο  Παιδείας, λόγω της συγκέντρωσης που πραγματοποιούν εκπαιδευτικοί Ειδικής Αγωγής.
είναι συγκεντρωμένοι και στις τρεις εξόδους του υπουργείου , όπου πραγματοποιούν διαμαρτυρία και προειδοποιούν ότι δεν θα αποχωρήσουν εάν δεν συναντήσουν τον υπουργό Παιδείας Κ. Γαβρόλου.

Η ΓΩΡΓΩ στον Κήπο της Γης θνητής

Φωτογραφία του χρήστη Αργία Βιβλιοπωλείο.

Θέσεις εργασίας με μισθό 4.384 ευρώ!

Με γενικό διαγωνισμό βάσει εξετάσεων που διοργανώνει για την κατάρτιση εφεδρικού πίνακα από τον οποίο τα θεσμικά όργανα της, η Ευρωπαϊκή Υπηρεσία Επιλογής Προσωπικού (EPSO), θα προσλάβει νέα μέλη της δημόσιας διοίκησης ως «διοικητικούς υπαλλήλους» (ομάδα καθηκόντων AD), η Ευρωπακή Ένωση, με το σύνολο των θέσεων που απαιτούν κάλυψη, να ανέρχονται στις 124.
ΦΥΣΗ ΤΩΝ ΚΑΘΗΚΟΝΤΩΝ
Κατά κανόνα, οι διοικητικοί υπάλληλοι έχουν ως καθήκον την υποβοήθηση όσων ασχολούνται με τη λήψη αποφάσεων κατά την εκπλήρωση των καθηκόντων τους στο πλαίσιο του οργάνου ή οργανισμού στον οποίο ανήκουν.

1η Αυγούστου το ηλεκτρονικό εισιτήριο

Νέα μετάθεση για την 1η Αυγούστου παίρνει η έναρξη της ολοκληρωμένης εφαρμογής του ηλεκτρονικού εισιτηρίου στο σύστημα των αστικών συγκοινωνιών της Αθήνας.
Σύμφωνα με πρόσφατη απόφαση της διοίκησης του Οργανισμού Αστικών Συγκοινωνιών της Αθήνας (ΟΑΣΑ), το χρονοδιάγραμμα αναθεωρείται και το έργο χωρίζεται σε δύο «υπο-φάσεις», ενώ και η περίοδος των εργασιών εγκατάστασης-λειτουργίας του παρατείνεται συνολικά κατά τέσσερις μήνες.

9 Μαΐου η λήξη μαθημάτων για τα Λύκεια

Την Τρίτη 9 Μαΐου 2017 λήγουν τα μαθήματα του διδακτικού έτους 2016-2017 στα Ημερήσια και Εσπερινά Γενικά και Επαγγελματικά Λύκεια.
Αυτό αναφέρει η υπουργική απόφαση που υπέγραψε σήμερα ο Υπουργός Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων Κώστας Γαβρόγλου.


H Υπουργική Απόφαση
ΘΕΜΑ: «Λήξη μαθημάτων διδακτικού έτους 2016-2017»


Aποφασίζουμε
ορίζεται ως ημερομηνία λήξης των μαθημάτων του διδακτικού έτους 2016−2017 των Ημερησίων και Εσπερινών, Γενικών και Επαγγελματικών Λυκείων της χώρας, η 9η Μαΐου 2017, ημέρα Τρίτη.
Η παρούσα Απόφαση να δημοσιευθεί στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως.

Το πιο αγχωτικό επάγγελμα

Κάθε δουλειά έχει το δικό της ποσοστό άγχους και πίεσης, το οποίο δεν είναι εύκολα διαχειρίσιμο απ’ όλους. Το πρώτο επάγγελμα μάλιστα στη σχετική λίστα με το περισσότερο άγχος, σε πολλούς προκαλεί έκπληξη, αφού μάλλον δεν είναι το αναμενόμενο.

Εγκρίθηκε η πρόσληψη 82 υπαλλήλων σε μικρούς δήμους

Το πράσινο φως για προσλήψεις μονίμων υπαλλήλων σε 28 μικρούς και υποστελεχωμένους νησιωτικούς δήμους και στις Περιφέρειες Βορείου και Νοτίου Αιγαίου, έδωσε η υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης, Όλγα Γεροβασίλη.
Συγκεκριμένα, η κ. Γεροβασίλη ενέκρινε την κίνηση διαδικασιών για την πλήρωση 82 κενών οργανικών θέσεων σε ΟΤΑ α’ και β’ βαθμού, μέσω ΑΣΕΠ. Με αυτές τις προσλήψεις αναμένεται να αντιμετωπιστεί, σε μεγάλο βαθμό, το σοβαρό πρόβλημα έλλειψης προσωπικού στα μικρά νησιά, που έχει ως συνέπεια την πλημμελή παροχή υπηρεσιών προς τους κατοίκους.

Εργασιακές σχέσεις στον τουρισμό

Ο τουρισμός μπορεί να διαδραματίσει ουσιαστικό ρόλο ως πόλος ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας, αλλά πρέπει να επαναρρυθμιστούν οι εργασιακές σχέσεις στον κλάδο. Αυτά είναι τα βασικά συμπεράσματα της παρέμβασης του Ινστιτούτου Εργασίας (ΙΝΕ) της ΓΣΕΕ  σε ημερίδα με θέμα «Τουρισμός, Διακλαδική Δυναμική και Περιφερειακή Ανάπτυξη», που πραγματοποιήθηκε στο Ηράκλειο Κρήτης, την 1η Απριλίου 2017
Διερευνήθηκαν οι δυνατότητες και οι προϋποθέσεις ώστε οι ευνοϊκές εξελίξεις στις αφίξεις τουριστών να οδηγήσουν σε διάχυση του οφέλους και στην ανασυγκρότηση σε εθνικό και περιφερειακό επίπεδο, με όρους αναβάθμισης της εργασίας. 
Επιπλέον αναδείχθηκαν θέματα που αφορούν την αναβάθμιση της εμπλοκής της ελληνικής οικονομίας στο διεθνή τουρισμό, μέσω υπέρβασης του τρόπου προσέγγισης της Ελλάδας αποκλειστικά ή κυρίως ως χώρας υποδοχής.

Πρόσκληση :Δυνατότητες εργασίας και προγράμματα απασχόλησης

Φωτογραφία της Ένωση Υπαλλήλων Ο.Α.Ε.Δ Κρήτης.

Σε δημόσια διαβούλευση η ετήσια έκθεση του Υπουργείου Διοικητικής Ανασυγκρότησης

Σε δημόσια διαβούλευση έθεσε την ετήσια έκθεση του Υπουργείου Διοικητικής Ανασυγκρότησης για την Ανοικτή διάθεση και περαιτέρω χρήση των δεδομένων σύμφωνα με τις προβλέψεις του άρθρου 12Γ του Ν. 4305/2014, το ΥΠΔΑ, με απόφαση που υπογράφει η υουργός Όλγα Γεροβασίλη.

Πώς θα γίνονται οι μετατάξεις υπαλλήλων σε δημόσιο και ΟΤΑ (ρύθμιση)

Τους όρους και τις προϋποθέσεις για τις μετατάξεις προσωπικού στο Δημόσιο και τους ΟΤΑ, ρυθμίζει το άρθρο 102, του Πολυνομοσχεδίου που κατέθεσε το υπουργείο Εσωτερικών.
Ειδικότερα με τη ρύθμιση της παραγράφου 1 του άρθρου αυτού, προστίθεται παράγραφος 5 στο άρθρο 33 του ν. 4305/2014, βάσει της οποίας εξακολουθούν να ισχύουν και μετά τη θέση τη δημοσίευση του ν. 4305/2014 και μέχρι την πλήρη εφαρμογή του Ενιαίου Συστήματος Κινητικότητας, ότι «οι υπάλληλοι που επανατοποθετούνται προϊστάμενοι στις οργανικές μονάδες σύμφωνα με τις παραγράφους 1, 2 και 4 του παρόντος άρθρου πρέπει να διαθέτουν τα τυπικά προσόντα που προβλέπονται στις εκάστοτε ισχύουσες οργανικές διατάξεις για τη θέση που καταλαμβάνουν», με έναρξη ισχύος το χρόνο θέσης σε ισχύ του ν. 4305/2014.

Προσλήψεις στο Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου

 (βλ. ΠΙΝΑΚΑ Α), με τα αντίστοιχα απαιτούμενα (τυπικά και τυχόν πρόσθετα) προσόντα
kinimatografos.png
ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ

Μη μου στέλνεις γράμματα...

ΕΛΤΑ: Απεργούν οι ταχυδρόμοι από αύριο έως την Παρασκευή στην Αττική

Παράλληλα θα πραγματοποιηθεί πορεία από τα γραφεία του Σωματείου στα γραφεία της Διοίκησης των ΕΛΤΑ αύριο στις 10.30 πρωί.
Το Σωματείο, σε ανακοίνωσή του, κάνει λόγο για αυθαίρετη απόφαση της Διοίκησης για τη μείωση των θέσεων εργασίας διανομής στο Λεκανοπέδιο.

ΟΑΕΔ Ελευσίνας: Ενημερωτική εκδήλωση για την προσφορά μυελού των οστών

Η ΕΠΑ.Σ Μαθητείας Ελευσίνας σε συνεργασία με το «Θριάσιο» Γενικό Νοσοκομείο Ελευσίνας και το Σύλλογο Εθελοντών Δοτών Μυελού των Οστών «Όραμα της Ελπίδας», διοργανώνουν ενημερωτική εκδήλωση με θέμα «Εθελοντική Προσφορά Μυελού των Οστών» την Τετάρτη 5 Απριλίου 2017 και ώρα 16:00 στο αμφιθέατρο της  ΕΠΑ.Σ Μαθητείας Ελευσίνας (Π.Ε.Ο. Αθηνών – Θηβών, δίπλα ΚΤΕΟ Μάνδρας).

Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Λιβαδειάς για τα προγράμματα κοινωφελούς εργασίας

Προγράμματα κοινωφελούς εργασίας
ή αλλιώς ασπιρίνη για τον καρκίνο
Το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Λιβαδειάς για ακόμη μία φορά καταγγέλλει τα προγράμματα κοινωφελούς εργασίας που ουσιαστικά αποτελούν τα σύγχρονα σκλαβοπάζαρα που εμπορεύονται την ανάγκη του άνεργου για μεροκάματο.
Συμπαραστεκόμαστε στον δίκαιο αγώνα των συναδέλφων μας που διεκδικούν τα δεδουλευμένα δύο μηνών και απαιτούμε από  την Δημοτική Αρχή άμεσα να βρει λύση στο πρόβλημα των εργαζόμενων. Να πάψει να αποποιείται τις ευθύνες της γιατί είναι πρόκληση και ειρωνεία όταν έχει στηρίξει όλη αυτήν την πολιτική, να λέει  στους εργαζόμενους ότι μοναδικός υπεύθυνος για αυτήν την κατάσταση είναι  ο διαχειριστής του προγράμματος δηλαδή ο ΟΑΕΔ.

Ευχαριστήρια επιστολή από την 2η ΕΠΑ.Σ. Μαθητείας Θεσσαλονίκης–ΟΑΕΔ

Η 2η ΕΠΑ.Σ. Μαθητείας Θεσσαλονίκης–ΟΑΕΔ σας  ευχαριστεί θερμά που παραβρεθήκατε  στην εκδήλωση του Σχολείου μας, που έγινε στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Επαγγελματικών Δεξιοτήτων, την Τετάρτη 22/03/2017 στην αίθουσα εκδηλώσεων. Στόχος της εκδήλωσης ήταν η προσέγγιση και ενημέρωση των εργοδοτών και φορέων για τη Μαθητεία που προσφέρει το Σχολείο μας, ώστε να στηρίξουν αρχικά την πρακτική άσκηση των μαθητών/τριών μας, αλλά και μετέπειτα την απορρόφηση των αποφοίτων μας.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Για το δήθεν «διογκωμένο» Δημόσιο

Για το δήθεν «διογκωμένο» Δημόσιο
Ένας – ένας οι μύθοι που είχαν καλλιεργηθεί τα τελευταία χρόνια στη χώρα μας, προκειμένου να χτυπηθούν οι δημόσιες υπηρεσίες και οι εργαζόμενοι στο Δημόσιο, καταρρέουν.

Προγράμματα κοινωφελούς εργασίας ή αλλιώς ασπιρίνη για τον καρκίνο

Το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Λιβαδειάς για ακόμη μία φορά καταγγέλλει τα προγράμματα κοινωφελούς εργασίας που ουσιαστικά αποτελούν τα σύγχρονα σκλαβοπάζαρα που εμπορεύονται την ανάγκη του άνεργου για μεροκάματο.

Ανακοίνωση Ομοσπονδίας Εκπαιδευτικών Λειτουργών ΟΑΕΔ

                                                                      ΠΡΟΣ : OΛΕΣ ΤΙΣ ΕΚΠ/ΚΕΣ ΜΟΝΑΔΕΣ


                                                ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ


Συναδέλφισσες/οι
Το Δ.Σ. της Ο.Ε.Λ. συνεδρίασε σε τακτική συνεδρίαση την Τετάρτη 29-3-2017 με θέματα που αφορούσαν:
1.      Στην εφαρμογή του πλαισίου ποιότητας της Μαθητείας και στην συνεργασία της Ο.Ε.Λ. με την Ομοσπονδία Διοικητικών Υπαλλήλων του Ο.Α.Ε.Δ..
2.      Στις κρίσεις του Υπηρεσιακού Συμβουλίου για την επιλογή Διευθυντών ΕΠΑ.Σ.-Ι.Ε.Κ. και την εξέταση καταγγελιών συναδέλφων για το θέμα.
3.      Στην διαβούλευση του Προεδρείου της Ο.Ε.Λ. με τα Δ.Σ. για την εφαρμογή των αποφάσεων της Γενικής Συνέλευσης της Ο.Ε.Λ. που έγινε τον Ιανουάριο του 2017.

Δελτίο Τύπου ΟΑΕΔ για την εκδήλωση της 2ης ΕΠΑΣ Θεσσαλονίκης

Εκδήλωση Επαγγελματικών Δεξιοτήτων της 2ης Επαγγελματικής Σχολής Μαθητείας Θεσσαλονίκης-ΟΑΕΔ


Με επιτυχία στέφθηκε η εκδήλωση Επαγγελματικών Δεξιοτήτων των 11 ειδικοτήτων  που διοργάνωσε η 2η Επαγγελματική Σχολή Μαθητείας Θεσσαλονίκης-ΟΑΕΔ, στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Επαγγελματικών Δεξιοτήτων.
Η εκδήλωση είχε ως στόχο την ενημέρωση για το εκπαιδευτικό πρόγραμμα του Δυϊκού Συστήματος Μαθητείας που εφαρμόζουν οι ΕΠΑ.Σ. ΟΑΕΔ, αλλά  και την προσέγγιση επιχειρήσεων, οι οποίες μπορούν να στηρίξουν την πρακτική άσκηση των μαθητών/τριων  με την διάθεση θέσεων Μαθητείας  αλλά και να τους  απορροφήσουν σε θέσεις εργασίας μετά την αποφοίτησή τους. Παράλληλα πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια του νέου εργαστηρίου της ειδικότητας "Κομμωτικής Τέχνης".

ΥΠΔΑ: Οι προϋποθέσεις για αναγνώριση προϋπηρεσίας εκτός δημοσίου τομέα (εγκύκλιος)

Διευκρινιστική εγκύκλιο σχετική την αναγνώριση προϋπηρεσίας εκτός δημοσίου τομέα, εξέδωσε η υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης, Όλγα Γεροβασίλη, κατ’ εφαρμογή των
διατάξεων της παρ.6 του άρθρου 98 του Υπαλληλικού Κώδικα (ν. 3528/2007) και του Π.Δ.
69/2016 (Α’ 127). Υπενθυμίζουμε ότι έχει υπάρξει και προηγούμενη εγκύκλιος του υπουργείου με σχετικές προβλέψεις.
Στην τελευταία ωστόσο εγκύκλιο, 

Ομοσπονδία Υπαλλήλων ΟΑΕΔ:Αίτημα προπληρωμής επιδομάτων λόγω απεργίας ΕΤΕ


 Από τον ΟΑΕΔ έχει ανακοινωθεί ότι  την Παρασκευή 07.04.2017 θα καταβληθεί το ∆ώρο Πάσχα στους τακτικά επιδοτούμενους άνεργους και στους δικαιούχους της ειδικής παροχής προστασίας μητρότητας και ότι  θα προπληρωθούν τα επιδόµατα ανεργίας, τα επιδόµατα µακροχρονίως ανέργων και τα βοηθήµατα ανεργίας των αυτοτελώς και ανεξαρτήτως απασχολουµένων, τα οποία κανονικά θα καταβάλλονταν από 07.04.2017 µέχρι και 23.04.2017.