oaednews

Πέμπτη 23 Φεβρουαρίου 2012

Προβλέψεις σοκ για ύφεση 8%, ανεργία 25% και χρέος 170%

Οι προβλέψεις της Citigroup για την ελληνική οικονομία κάνουν λόγο για συρρίκνωση του ΑΕΠ κατά 8% φέτος και κατά 2,6% το 2013. Σοκ προκαλούν και οι προβλέψεις για την ανεργία, με τον οίκο να κάνει λόγο για ποσοστό 22,6% φέτος και 24,9% το 2013.

Τρίωρη στάση εργασίας στις 29/2 από ΓΣΕΕ & ΑΔΕΔΥ

Τρίωρη πανελλαδική στάση εργασίας θα πραγματοποιήσουν την Τετάρτη, 29/2 και ώρα 12.00-15.00 ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ στο πλαίσιο της Πανευρωπαϊκής ημέρας δράσης των συνδικάτων.

Όχι του ΣτΕ στη μονιμοποίηση υπαλλήλων

Δεν μπορούν να γίνουν μόνιμοι, όσοι υπάλληλοι εργάζονται στο δημόσιο με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου, έκρινε το Ε' Τμήμα του Συμβουλίου της Επικρατείας και παρέπεμψε για οριστική κρίση το θέμα στην Ολομέλεια του Ανωτάτου Ακυρωτικού Δικαστηρίου.

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΗΣ Ε.Υ. Ο.Α.Ε.Δ. ΚΡΗΤΗΣ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ

         Το Δ.Σ. της Ένωσης Υπαλλήλων Ο.Α.Ε.Δ. Κρήτης σας στέλνει αυτήν την επιστολή με αφορμή τα επαναλαμβανόμενα  δημοσιεύματα για το  μέλλον του Ο.Α.Ε.Δ.. Με λύπη μας, διαβάζουμε καθημερινά στον έντυπο και ηλεκτρονικό τύπο για συρρίκνωση των δομών του, παραχώρηση αρμοδιοτήτων του ή συνεργασίες με ιδιωτικές εταιρείες και φυσικά για απολύσεις προσωπικού. Πάντα ο Ο.Α.Ε.Δ. ήταν ο Οργανισμός με το κοινωνικό πρόσωπο,  στον οποίο έβρισκαν «στήριγμα» οι άνεργοι επιδοτούμενοι και μη, οι εργαζόμενες μητέρες, οι στρατευμένοι νέοι μας, οι νέοι επιχειρηματίες, οι νέοι επιστήμονες ,και οι σπουδαστές. Την τελευταία τριετία  η σημασία της δραστηριότητας του αποκτά μεγαλύτερη αξία, κάτω από το βάρος της οικονομικής κρίσης, που μαστίζει την πατρίδα μας. Κάθε μέρα κάτω από δύσκολες συνθήκες (αύξηση της ανεργίας, αύξηση των προσφερόμενων προγραμμάτων, μείωση προσωπικού, μείωση αποδοχών) εργαζόμαστε για να εξυπηρετήσουμε με αξιοπρέπεια τους συμπολίτες μας. ​Ζητάμε λοιπόν από εσάς τους πολιτικούς μας εκπροσώπους της Κρήτης να σταθείτε πλάι μας και να αντισταθείτε στην οποιαδήποτε συρρίκνωση του Ο.Α.Ε.Δ. είτε αυτή αφορά το προσωπικό είτε τα αντικείμενα της δραστηριότητας του . Είμαστε στην διάθεση σας για να σας ενημερώσουμε σε θέματα που αφορούν για την κατάσταση  στον Ο.Α.Ε.Δ. όπως εμείς την αντιλαμβανόμαστε σε τοπικό επίπεδο.

ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ: ΕΚΚΕΝΩΘΗΚΕ Ο ΟΑΕΔ ΚΕΡΑΤΣΙΝΙΟΥ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΤΗΛΕΦΩΝΗΜΑ ΓΙΑ ΒΟΜΒΑ

Αυτή την ώρα έχει εκκενωθεί ο ΟΑΕΔ Κερατσινίου, καθώς έχει υπάρξει - δεύτερη φορά μέσα σε διάστημα ενός μηνός - ανώνυμο τηλεφώνημα για βόμβα. Η αστυνομία διεξάγει έρευνα.

Λύκειο Ανωγείων:Να φτιάξουμε το δικό μας μέλλον, την δικιά μας ιστορία...


Σε επιστολή- ανακοίνωσή τους οι μαθητές του Λυκείου Ανωγείων προτείνουν τη διοργάνωση Παγκρήτιας κινητοποίησης την Πέμπτη 23 και την Παρασκευή 24 Φεβρουαρίου.
"Μεγαλύτερη αξία έχει το να γράφεις ,παρά να μαθαίνεις ιστορία."

Όλο το προσωπικό Εργατικής Εστίας και Κατοικίας στον ΟΑΕΔ

Τη μεταφορά όλου του προσωπικού των υπό κατάργηση οργανισμών εργατικής εστίας και κατοικίας στον ΟΑΕΔ, προανήγγειλε ο υπουργός εργασίας Γιώργος Κουτρουμάνης. Αυτό ανέφερε ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ππροσωπικού Οργανισμών Κοινωνικής Προστασίας, Θανάσης Τσακανίκας, ενημερώνοντας για το περιεχόμενο της συνάντησής του με τον υπουργό κατά τη διάρκεια συγκέντρωσης των εργαζομένων στους δύο οργανισμούς και τα ασφαλιστικά ταμεία.