oaednews

Πέμπτη 27 Ιουλίου 2017

Δικηγορικός Σύλλογος:Ζητά την έκδοση Υπουργικής απόφασης για την χορήγηση βοηθήματος (ν. 3986/2011) από τον ειδικό λογαριασμό ανεργίας ΟΑΕΔ (υπέρ του οποίου καταβάλλεται εισφορά 120,00 ευρώ ετησίως).

Συνάντηση με τους εκπροσώπους των Δικηγορικών Συλλόγων της χώρας πραγματοποιήθηκε σήμερα από τον υφυπουργό Εργασίας, κ. Τάσο Πετρόπουλο σε μια προσπάθεια εξεύρεσης λύσης για τα ασφαλιστικά ζητήματα του κλάδου.

Στην «πρώτη γραμμή» μπήκε ξανά το ζήτημα της απόσχισης του κλάδου επικουρικής ασφάλισης δικηγόρων από το ΕΤΕΑΕΠ, με αντίστοιχη κατάργηση των εισφορών επικούρησης (7%), και η δημιουργία Ταμείου Επαγγελματικής Ασφάλισης (Ν.Π.Ι.Δ.)Η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου εκφράστηκε θετικά επί της αρχής και δεσμεύτηκε να εξετάσει στο προσεχές διάστημα το ζήτημα αυτό.
Περαιτέρω, τέθηκαν υπόψη του Υπουργείου, ιδίως τα εξής:
α) Το θέμα της επιβεβλημένης κατά νόμο μείωσης κατά 50% των ασφαλιστικών εισφορών των ασφαλισμένων που έχουν θεμελιώσει συνταξιοδοτικό δικαίωμα.

55.000 € για τα περιγράμματα θέσεων εργασίας σε Δήμους και Περιφέρειες

55.180,00 € θα κοστίσει η τεχνική υποστήριξη δημιουργίας περιγραμμάτων θέσεων εργασίας σε Ο.Τ.Α. Α’ και Β’ βαθμού, σύμφωνα με έγγραφο του Υπ. Διοικητικής Ανασυγκρότησης.
Ειδικότερα, σύμφωνα με το σχετικό έγγραφο, που αναρτήθηκε στο “Διαύγεια”, «αντικείμενο του έργου αποτελεί η παροχή τεχνικής υποστήριξης και συγκεκριμένα η παροχή προτύπων συμβουλευτικού

ΑΔΕΔΥ:ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Για την απώλεια του υπαλλήλου της ΑΔΕΔΥ, Γιάννη Καφετζή



Η Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. εκφράζει την οδύνη της για την απώλεια του Γιάννη Καφετζή, υπαλλήλου της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. επί 23 συνεχή χρόνια, σε ηλικία μόλις 48 ετών.

Ο Γιάννης κατέληξε χθες, εντελώς ξαφνικά, ύστερα από σύντομη νοσηλεία στο Λαϊκό Νοσοκομείο και άνιση μάχη με την επάρατη νόσο.

Συλλυπητήριο μήνυμα από την Ένωση Υπαλλήλων ΟΑΕΔ Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης

ΕΝΩΣΗ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΟΑΕΔ

Καβάλα,   26/07/2017
ΑΝΑΤ. ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ - ΘΡΑΚΗΣ

Αρ. Πρωτ.:   26
Περιγιάλι 2 – 65500 Καβάλα
τηλ.: 2510 227987
fax: 2510 229060
www.eyoaedpdamth.gr














  Στην συνάδελφο μας   Ευσταθία Πέππα   και  την  οικογένεια της,    για την  απώλεια του  πατέρα της, εκφράζουμε τα  θερμά μας  συλλυπητήρια.

ΟΑΕΔ: Από αύριο οι αιτήσεις για προσλήψεις κοινωφελούς εργασίας σε δήμους και hot spots

Εκδόθηκε η προκήρυξη του ΟΑΕΔ για τις προσλήψεις κοινωφελούς εργασίας ανέργων εγγεγραμμένων στον Οργανισμό για εργασία σε δήμους και τις υπηρεσίες ασύλου. Οι αιτήσεις γίνονται από αύριο ηλεκτρονικά στο oaed.gr

Συγκεκριμένα ο ΟΑΕΔ, καλεί τους ενδιαφερόμενους εγγεγραμμένους ανέργους στα μητρώα ανέργων του Οργανισμού, ηλικίας 18 ετών και άνω, που επιθυμούν να συμμετάσχουν στη διαδικασία