oaednews

Παρασκευή 6 Αυγούστου 2021

Αλληλεγγύη και συμπαράσταση στους πληγέντες από τις πυρκαγιές

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ  ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ Ο.Α.Ε.Δ.

Εθνικής Αντίστασης 8 – 17456 Άλιμος  

Τηλ. 2109924316-2109989647

FAX. 2109924316

e-mail: omosp.ypal @oaed.gr

           Αρ. Πρωτ. 499 / 6-8-2021

    

Θέμα: « Αλληλεγγύη και συμπαράσταση στους πληγέντες από τις πυρκαγιές »

Εκφράζουμε την συμπαράσταση μας στους πληγέντες από τις καταστροφικές πυρκαγιές. Καλούμε όλους τους συναδέλφους και όλες τις ενώσεις μας να συνδράμουν  όπως μπορούν. 

Επισημαίνουμε όμως, ότι αν το κυριότερο είναι η πρόληψη, τότε δεν προχωρήσαμε στις απαραίτητες ενέργειες ως επίσημο κράτος. Η κυβέρνηση όχι μόνο δε στελέχωσε τις δασικές υπηρεσίες, αλλά ούτε καν επαναπροκήρυξε τις πέντε χιλιάδες θέσεις που είχαν προσληφθεί μέσω ΟΑΕΔ για τη δασοπροστασία, που συνέβαλαν στον καθαρισμό  των δασικών εκτάσεων και στην πρόληψη . Η πολιτική της κυβέρνησης για την απαξίωση του ΟΑΕΔ και των πολιτικών απασχόλησης έχει επιπτώσεις στην κοινωνία. Αυτή η κυβέρνηση αποδεικνύεται ότι είναι κυβέρνηση των εργολάβων και των απευθείας αναθέσεων. 

Από πλευράς της Διοίκησής, θεωρούμε αυτονόητη την αυτόματη θεώρηση των δελτίων ανεργίας και την διευκόλυνση με κάθε τρόπο στις συναλλαγές τους με τον οργανισμό, των συναλλασσόμενων ανέργων και εργοδοτών που επλήγησαν από τις πυρκαγιές.

Σε συνεργασία με τις Ενώσεις ,θα ακολουθήσει ανακοίνωση για την συγκέντρωση ειδών πρώτης ανάγκης και χρημάτων για τους πυρόπληκτους συμπολίτες μας.

Καλή δύναμη στους πληγέντες . Αλληλεγγύη και έμπρακτη συμπαράσταση από όλους μας.