oaednews

Πέμπτη 20 Ιουνίου 2013

Δεν ξέρω τι να πω στα παιδιά μου...

Η ΕΡΑ Ηρακλείου είναι η ζωή μας, το σπίτι μας, που θέλουν να γκρεμίσουν. Είμαστε εδώ και το υπερασπιζόμαστε, αντλώντας δυνάμεις από τη δική σας πηγαία συμπαράσταση.
«…Μ’ έκλεισε μέσα η βροχή Και μένω τώρα να εξαρτιέμαι από σταγόνες...»

«Δεξαμενή» οι ΔΕΚΟ για απολύσεις στο Δημόσιο

Η κυβέρνηση ετοιμάζεται να θέσει υπό αυστηρή επιτροπεία διοικήσεις φορέων που δεν ακολουθούν τους κανόνες του μνημονίου. Έρχονται επίτροποι, ενώ δημιουργούνται προϋποθέσεις για απολύσεις υπαλλήλων ώστε να καλυφθούν οι στόχοι.

Μετακινούνται 1.089 δημόσιοι υπάλληλοι που τέθηκαν σε διαθεσιμότητα



Μετακινούνται 1.089 δημόσιοι υπάλληλοι που τέθηκαν σε διαθεσιμότητα

Ολοκληρώνεται, μετά από επτά μήνες, η πολύπλοκη διαδικασία μετακίνησης των υπαλλήλων (Διοικητικών Καθηκόντων Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης ΙΔΑΧ) στις νέες τους θέσεις, όπως ανακοινώθηκε από το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης.

Πρόταση για κατάργηση 217 δημόσιων οργανισμών κατέθεσε ο Μαριάνο Ραχόι

Πρόταση για κατάργηση 217 δημόσιων οργανισμών κατέθεσε ο Μαριάνο ΡαχόιΤο πρόγραμμά του για την κατάργηση 217 πλεοναζόντων δημόσιων οργανισμών δημοσιοποίησε σήμερα ο πρωθυπουργός της Ισπανίας Μαριάνο Ραχόι. Η πρόταση αυτή έγινε υπό την πίεση της Τρόικα που πιέζει για επιτάχυνση των μεταρρυθμίσεων που αποβλέπουν στη μείωση του δημόσιου ελλείμματος.

Επίσκεψη του νέου διοικητή του ΟΑΕΔ στην ΕΣΕΕ.

Θ. Αμπατζόγλου: «Προτεραιότητα του ΟΑΕΔ η αντιμετώπιση της ανεργίας»
Στην προμετωπίδα του ΟΑΕΔ είναι η αντιμετώπιση της ανεργίας και η ενίσχυση της απασχόλησης, διαβεβαίωσε ο νέος διοικητής του ΟΑΕΔ, Θεόδωρος Αμπατζόγλου, ο οποίος επισκέφθηκε σήμερα τα γραφεία της ΕΣΕΕ και συμμετείχε σε συνεδρίαση του προεδρείου της Συνομοσπονδίας.

Από αύριο οι αιτήσεις για τους ωρομίσθιους εκπαιδευτικούς στον ΟΑΕΔ-Όλα τα δικαιολογητικά

Αρχίζει από αύριο Παρασκευή και θα συνεχιστεί μέχρι και τις 2 Ιουλίου, η υποβολή αιτήσεων για τις θέσεις ωρομίσθιου εκπαιδευτικού προσωπικού που θα καλύψει τις ανάγκες των Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων των Επαγγελματικών Σχολών (ΕΠΑ.Σ) Μαθητείας του Οργανισμού Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού, για το σχολικό έτος 2013-2014.Οι ωρομίσθιοι που θα εργασθούν ως διδακτικό προσωπικό θα προσληφθούν με συμβάσεις ορισμένου χρόνου.

Ανοικτή επιστολή του Φοίβου Ιωαννίδη προς τον Αντώνη Σαμαρά Ζητά την κατάργηση της πράξης νομοθετικού περιεχομένου για την ΕΡΤ

Η έκδοση συνεπώς της σχετικής πράξεως Νομοθετικού περιεχομένου υπήρξε κάτι παραπάνω από έγκλημα.

Την κατάργηση της πράξης νομοθετικού περιεχομένου με την οποία ανεστάλη η λειτοπυργία της ΕΡΤ, ζητά με ανοικτή επιστολή του προς τον πρωθυπουργό κ. Αντωνη Σαμαρά, ο νομικός, πρώην υπουργός και βουλευτής κ. Φοίβος Ιωαννίδης.

Το κείμενο της επιστολής του είναι το εξής:
«Ανοιχτή Επιστολή
 Προς
 Τον Πρωθυπουργό της Ελλάδας Αντώνη Σαμαρά
 Δισέγγονο της Πηνελόπης Δέλτα και τρισέγγονο του Εμμανουήλ Μπενάκη

Οι προτάσεις της Κομισιόν για ανεργία νέων και στήριξη μικρομεσαίων εταιρειών

Βρυξέλλες, Βέλγιο
Την ανάγκη να υπάρξει συναίνεση μεταξύ των ευρωπαίων ηγετών στη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ στις 27-28 Ιουνίου, ώστε να ληφθούν μέτρα για την ανάκαμψη της ευρωπαϊκής οικονομίας, υπογράμμισε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή την Τετάρτη.

Ερώτηση Πασχαλίδη για τους ορομίσθιους εκπαιδευτικούς του ΟΑΕΔ



ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΣΧΑΛΙΔΗΣ

Βουλευτής Ν. Καβάλας - ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

                                                                                               Καβάλα 16 Απριλίου 2013


ΕΡΩΤΗΣΗ


          ΠΡΟΣ: Υπουργό Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας κ Ιωάννη Βρούτση




ΘΕΜΑ: Αιτήσεις υποψηφίων ωρομισθίων εκπαιδευτικών στις ΕΠΑ.Σ. του ΟΑΕΔ --          Αξιολόγηση του κριτηρίου της διδακτικής και της επαγγελματικής εμπειρίας