oaednews

Δευτέρα 4 Ιανουαρίου 2016

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΒΟΛΟ (Καφές και φαγητό "σε αναμονή" )

Τώρα και στον Βόλο. Καταστήματα με «καφέ σε αναμονή», αλλά και με σάντουιτς, σουβλάκια κ.α.
Η ιδέα της αλληλεγγύης εξαπλώνεται σε επιχειρήσεις της πόλης που αγκάλιασαν την πρωτοβουλία που λαμβάνει διαστάσεις κινήματος σε όλη τη χώρα.
Ο «καφές που περιμένει» («suspended coffee» είναι ο όρος στα αγγλικά και «caffé sospeso» στα ιταλικά) είναι ένας καφές που προπληρώνεται από κάποιον πελάτη ενός καφενείου ή μιας καφετέριας, ανώνυμα, για να καταναλωθεί αργότερα από κάποιον άλλον συμπολίτη μας που δεν έχει την οικονομική δυνατότητα να τον πληρώσει ο ίδιος.

Τι περιμένει τους δημοσίους υπαλλήλους το 2016

Δεν θα ήταν υπερβολικός κάποιος εάν χαρακτήριζε το 2016 «έτος – σταθμό» για τη Δημόσια Διοίκηση. Τόσο σε διοικητικό ή πολιτικό επίπεδο, όσο και σε μεταρρυθμιστικό, οικονομικό, εργασιακό, ακόμη και συνδικαλιστικό. Οι αλλαγές που πρόκειται να επηρεάσουν  στελέχη και κρατικούς λειτουργούς όλων των βαθμίδων, αναμένεται να χαράξουν μια «διαχωριστική γραμμή» σε σχέση με το παρελθόν.

“Ο τοίχος της καλοσύνης”: Μια ιδέα για τους άστεγους που συγκινεί

«Αν δεν το χρειάζεσαι, άφησε το. Αν το χρειάζεσαι, πάρτο» το μήνυμα που συνοδεύει τις υπαίθριες «ντουλάπες»Από κρεμάστρες έχουν γεμίσει τις τελευταίες ημέρες τοίχοι στους δρόμους πόλεων του Ιράν σε ένα πρότζεκτ με την ονομασία «ο τοίχος της καλοσύνης».
Την ιδιότυπη υπαίθρια «ντουλάπα» συνοδεύει το μήνυμα «Αν δεν το χρειάζεσαι, άφησε το. Αν το χρειάζεσαι, πάρτο».Πρόκειται για μια προσπάθεια ανακούφισης των χιλιάδων αστέγων στη χώρα που ξεκίνησε από την βορειανατολική πόλη Μασχάντ καθώς οι θερμοκρασίες πέφτουν και η κατάσταση γίνεται ολοένα και πιο δύσκολη για όσους ζουν στους δρόμους.

ΟΑΕΔ: Κλείνουν «κενά» στα εργασιακά δικαιώματα για τα πεντάμηνα

ΟΑΕΔ: Κλείνουν «κενά» στα εργασιακά δικαιώματα για τα πεντάμηνα Με έγγραφό του το οποίο απεστάλη στα Υπουργεία Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας και Εσωτερικών τον Ιούλιο 2014, επανακοινοποιήθηκε τον Φεβρουάριο 2015 και δημοσιεύθηκε το Μάρτιο 2015, ο Συνήγορος του Πολίτη διατύπωσε επισημάνσεις και προτάσεις προκειμένου να διασφαλισθούν τα θεμελιώδη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα των απασχολούμενων στα προγράμματα κοινωφελούς χαρακτήρα βάσει του ν. 4152/2013, τα οποία κατοχυρώνονται και από την ευρωπαϊκή νομοθεσία για όλους τους εργαζομένους.

Βόμβα ΣτΕ "έκπτωτος " ο Ρακιντζής απο το 2009, άκυρες οι Διοικητικές πράξεις που εχει εκδώσει;



«Έκπτωτο» και μάλιστα από το 2009, έκρινε από τη θέση του τον γενικό επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης, Λέανδρο Ρακιντζή με απόφασή του το ΣτΕ. Συγκεκριμένα, το Γ’ Τμήμα του Συμβουλίου της Επιτρατείας, με απόφασή του στις 31 Δεκεμβρίου, έκρινε ότι η θητεία του κ. Ρακιντζή έχει λήξει από το 2009. Σύμφωνα με πληροφορίες,

Ελβετία - Prognos:H Ελλάδα θα βγει από την κρίση το... 2034 !!

Σε 25 χρόνια η ανεργία θα πέσει στο 10% - Μία ακόμη γενιά χαμένη

H έκθεση της εταιρείας Prognos AG για το 2015 προβλέπει ότι η Ελλάδα θα χρειαστεί 19 χρόνια ακόμη για να βγει από την κρίση, δηλαδή το 2034!Την έκθεση δημοσιοποίησε η γερμανική εφημερίδα Die Welt
Και όχι άδικα αφού μόλις χτες ο Ε.Τσακαλώτος παραδέχτηκε ότι οι θεσμοί ζήτησαν πρόσθετα μέτρα για την τριετία 2016-2018...Συγκεκριμένα, αναφέρεται στην έκθεση: «Μέχρι τις αρχές του 2020, η οικονομία θα συρρικνώνεται κατά 0,8% ετησίως.