oaednews

Δευτέρα 3 Αυγούστου 2015

Ανοίγει η ψαλίδα στη μισθοδοσία του Δημοσίου – Ποιοι κερδίζουν και ποιοι χάνουν

Με τους δανειστές να επιμένουν στις μειώσεις μισθών η είδηση ότι έρχονται αυξήσεις στους μισθούς ορισμένων υπαλλήλων του Δημοσίου αποτελεί τουλάχιστον έκπληξη, ωστόσο αποτελεί μέρος του νέου σχεδίου που προβλέπει άνοιγμα της ψαλίδας στη μισθοδοσία μεταξύ χαμηλόμισθων και υψηλόμισθων κρατικών υπαλλήλων.

Παραμένει ψηλά η ανεργία

 Στο 25,6% διαμορφώθηκε η ανεργία στην Ελλάδα τον Απρίλιο, μειωμένη κατά 1,4% σε σχέση με πέρυσι, σύμφωνα με στοιχεία που έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα η Eurostat. 
 Η Ελλάδα παραμένει, πάντως, πρωταθλήτρια στην ανεργία τόσο στο συνολικό ποσοστό όσο και στην ανεργία των νέων, η οποία διαμορφώθηκε στο 53,2%. Ακολουθεί η Ισπανία με 22,5% και 49,2% αντίστοιχα με στοιχεία, όμως, του Ιουνίου 2015. 
 Τα μικρότερα ποσοστά ανεργίας σημειώθηκαν στη Γερμανία (4,7%) και στην Τσεχία (4,9%). 

Μείωση συντάξεων -παραδείγματα


Τριπλή έμμεση μείωση στις συντάξεις τους θα δουν 2,6 εκατομμύρια συνταξιούχοι λόγω της αναδρομικής παρακράτησης των αυξημένων εισφορών για ιατροφαρμακευτική περίθαλψη για την περίοδο Ιουλίου - Σεπτεμβρίου.
Υπενθυμίζεται ότι στο πακέτο των προαπαιτούμενων μέτρων που πέρασε από την Βουλή προβλέπονταν η αύξηση από την 1η Ιουλίου φέτος κατά 2% (από 4% στο 6%) των εισφορών υπέρ κλάδου υγείας στις κύριες συντάξεις και η επιβολή αντίστοιχης εισφοράς 6% στις επικουρικές συντάξεις.

Λάρισα: Εργατικό ατύχημα πενταμηνίτη εργαζόμενου στο δήμο

Ανακοίνωση - καταγγελία του Συνδικάτου Εργαζομένων ΟΤΑ Ν. Λάρισας
Το πρώτο σοβαρό ατύχημα σημειώθηκε σε εργαζόμενο που εργάζεται στο Δήμο Λάρισας μέσω του προγράμματος Κοινωφελούς Εργασίας. Πιο συγκεκριμένα, ο εργαζόμενος έπεσε από το σκαλοπάτι του απορριμματοφόρου και έσπασε την ωμοπλάτη, με αποτέλεσμα να διακομισθεί στο χειρουργείο του Νοσοκομείου και να υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση.