oaednews

Τρίτη 25 Απριλίου 2017

Ηλεκτρονικά η υποβολή αιτήσεων στο Υπουργείο Παιδείας

Το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων στο πλαίσιο της υλοποίησης της ψηφιακής πολιτικής, προσφέρει στους πολίτες τη δυνατότητα υποβολής αιτήσεων και παρακολούθησης της πορείας τους ηλεκτρονικά μέσω της διαδικτυακής του πύλης.

Οι νέες ρυθμίσεις για τις εργατικές του πρώην ΟΕΚ

Οι νέες ρυθμίσεις, διευκολύνσεις και εκπτώσεις, που αφορούν τους δικαιούχους των εργατικών κατοικιών του τέως Οργανισμού Εργατικής Κατοικίας (ΟΕΚ), μετά τον επαναπροσδιορισμό και τον καθορισμό της ενιαίας τιμής παραχώρησης των εργατικών κατοικιών, παρουσιάστηκαν εκτενώς σε εκδήλωση, που διοργάνωσαν χθες το βράδυ οι σύλλογοι κατοίκων του Ολυμπιακού Χωριού στους Θρακομακεδόνες Αττικής

Μιλώντας στην εκδήλωση, ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Εργασίας Ανδρέας Νεφελούδης σημείωσε ότι η τιμή παραχώρησης καθορίστηκε στα 304,41 ευρώ/τ.μ.. Υπενθυμίζεται ότι η υπουργός Εργασίας Έφη Αχτσιόγλου, έχει υπογράψει απόφαση με την οποία ρυθμίζονται με ευνοϊκότερους όρους το ύψος και ο τρόπος αποπληρωμής των οφειλών όλων των δικαιούχων των εργατικών κατοικιών στους οικισμούς του τέως ΟΕΚ. 

ΈΝΑ ΒΙΒΛΊΟ ,ΈΝΑ ΌΝΕΙΡΟ ΚΑΙ ΜΙΑ ΙΣΤΟΡΊΑ ΓΙΑ ΚΆΘΕ ΠΑΙΔΊ

Το μήνυμα του Ευγένιου Τριβιζά στα προσφυγόπουλα και τα ελληνόπουλα στην ΑΣΚΤ για την Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου

Το Βιβλίο είναι Ζωή ! Και όνειρο! Αυτό το μήνυμα έστειλε ο μεγάλος Μικρός Πρίγκιπας των παραμυθιών Ευγένιος Τριβιζάς, σε σαράντα προσφυγόπουλα διαβάζοντας τους το παραμύθι του, το " Κοτσάνι του πετροκέρασου" σε ειδική διασκευή που έκανε γι αυτά.
Ήταν η πιο φωτεινή στιγμή του Εορτασμού για την Παγκόσμια Ημέρα του Βιβλίου στην Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών που γιορτάστηκε με την παρουσία της υπουργού Πολιτισμού και Αθλητισμού, Λυδίας ΚονιόρδουΦωτογραφία του χρήστη Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών.
Η ΑΣΚΤ ανταποκρινόμενη στο κάλεσμα του ΥΠΠΟΑ οργάνωσε συναντήσεις και πολιτιστικά δρώμενα για τα παιδιά, με κορυφαία συμμετοχή αυτή του διεθνούς φήμης έλληνα συγγραφέα παιδικών παραμυθιών

Εκδήλωση για τα Συντάγματα του Αγώνα


Ανάρτηση Οριστικών Αποτελεσμάτων Κοινωνικού Τουρισμού 2016-2017

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

  Αθήνα, 25 Απριλίου 2017


Αναρτήθηκαν σήμερα, Τρίτη 25 Απριλίου 2017, στην ιστοσελίδα του Οργανισμού www.oaed.gr , οι οριστικοί πίνακες  στο πλαίσιο του Προγράμματος Κοινωνικού Τουρισμού του Οργανισμού Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού και συγκεκριμένα τα οριστικά Μητρώα «Δικαιούχων – Ωφελουμένων» και «Παρόχων», οι οριστικοί Πίνακες Αποκλειομένων, καθώς και το αρχείο των αποδεκτών ενστάσεων.

Τον Μάιο η ρύθμιση για 30.000 συμβασιούχους -Τι θα περιλαμβάνει (βίντεο)

Τη διαμόρφωση σχετικής ρύθμισης για τη μονιμοποίηση έως 30.000 χιλιάδων συμβασιούχωνεντός του Μαϊου προαναγγέλλει στο β΄ μέρος (το α΄μέρος ΕΔΩης συνέντευξής του στην aftodioikisi.gr, ο υπουργός Εσωτερικών Πάνος Σκουρλέτης. «Αυτό θα γίνει μετά την ψήφιση του Πολυνομοσχεδίου για τους ΟΤΑ. Είμαστε σε επικοινωνία με το υπουργείο Διοικητικής Ανασυγκρότησης και τη κ. Γεροβασίλη, η οποία είναι και η καθ’ ύλην αρμόδια για το θέμα των συμβασιούχων και νομίζω ότι μέσα στον Μάιο θα μπορέσουμε να μορφοποιήσουμε αυτή την πρόταση», σημειώνει χαρακτηριστικά ο κ. Σκουρλέτης, 

Η ΕΠΑΣ ΟΑΕΔ Ωραιοκάστρου ταξιδεύει τον ΟΑΕΔ στην Ευρώπη

Σας παρουσιάζουμε το βίντεο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής που ανέλαβε το CEDEFOP
για την προώθηση της επαγγελματικής εκπαίδευσης σε όλη την Ευρώπη.
Το βίντεο γυρίστηκε στην ΕΠΑ.Σ. Ωραιοκάστρου και συμμετέχουν μαθητές και εκπαιδευτικοί
του σχολείου. Καλούνται  μαθητές της Ευρώπης να συμμετάσχουν σε διαγωνισμό φωτογραφίας.
Μεγάλη τιμή για το σύστημα Μαθητείας που υπηρετεί ο ΟΑΕΔ 64 χρόνια! Το καλωσόρισμα  κάνει ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Εκπαιδευτικών ΟΑΕΔ  και Διευθυντής της ΕΠΑΣ Ωραιοκάστρου συνάδελφος Ιωάννης  Παπατζεχιλίδης

Η Γενική Γραμματέας της Ομοσπονδίας Εκπαιδευτικών ΟΑΕΔ συνάδελφος Άννα Μπολόφη γράφει στον προσωπικό της λογαριασμό στο facebook  "Το σχολείο μας στο Ωραιόκαστρο επέλεξε το cedefop να να προωθήσει την καμπάνια της Ευρωπαϊκής Επιτροπής που αφορά στην διάδοση της Επαγγελματικής Εκπαίδευσης στην Ευρώπη μέσω ενός διαγωνισμού φωτογραφίας.!!!!!!το τραίηλερ ταξιδεύει σ όλη την Ευρώπη!!!!!!!
μας κάνετε περήφανους!!
!Πάντα μπροστάρηδες!!!!!!!!"

«Παράθυρο» για σύνταξη από τα 56 για πέντε κατηγορίες ασφαλισμένων

«Παράθυρο» για σύνταξη από 56,5 ετών και με λιγότερα από 35 χρόνια εργασίας για πέντε κατηγορίες ασφαλισμένων κρύβουν τα νέα όρια συνταξιοδότησης.