oaednews

Δευτέρα 22 Αυγούστου 2016

Αυξήθηκαν οι άνεργοι στη Θεσσαλία

«Σπριντ» για την ανεργία στη Θεσσαλία, «Γολγοθάς» για τους ανέργους, που αυξάνονται με γεωμετρική πρόοδο.
Σύμφωνα με τα στοιχεία του ΟΑΕΔ ο αριθμός των ανέργων αυξήθηκε στη Θεσσαλία μέσα σε χρονικό διάστημα ενός μήνα κατά 1193 άτομα.
Ο ΟΑΕΔ επιδοτεί στη Θεσσαλία 7.203 άνεργα άτομα.
Το μήνα Ιούλιο τα άτομα που αναζητούσαν εργασία ήταν 63. 716 και ακόμα 4363 άτομα περιλαμβάνονταν στα μητρώα του ΟΑΕΔ και αναζητούσαν μόρια για συμμετοχή σε διαγωνισμούς.

Κατρούγκαλος: Τα συνδικάτα πρέπει να αυτοχρηματοδοτούνται

Τα συνδικάτα πρέπει να αυτοχρηματοδοτούνται σύμφωνα με τον υπουργό Εργασίας, Γιώργο Κατρούγκαλο, ο οποίος θεωρεί μη υγιή τη χρηματοδότησή τους από το κράτος.
Η κυβέρνηση δεν πρόκειται να δεχθεί καμία προϋπόθεση για την κήρυξη απεργιών, δηλώνει σε συνέντευξή του στην εφημερίδα “Realnews” ο υπουργός Εργασίας Γιώργος Κατρούγκαλος, τονίζοντας πως “η απεργία είναι το έσχατο όπλο των εγαζομένων. Θα το υπερασπιστούμε μέχρι το τέλος.

Διορίζονται σε υπουργεία εκατοντάδες επιτυχόντες του ΑΣΕΠ από το 1998

Αίσιο τέλος λαμβάνει η πολύχρονη αναμονή 1.720 επιτυχόντων διαγωνισμού του ΑΣΕΠ που διενεργήθηκε το 1998.
Οι επιτυχόντες κατανέμονται σε πέντε υπουργεία και σε εποπτευόμενους φορείς σύμφωνα με απόφαση που υπέγραψε ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης Χριστόφορος Βερναρδάκης και που αναμένεται να δημοσιευθεί στο ΦΕΚ.

Ισχυρή ώθηση στην απασχόληση από τον τουρισμό

Η αύξηση των τουριστικών αφίξεων στα βασικότερα αεροδρόμια της χώρας (ΣΕΤΕ), λόγω της μεγάλης συμβολής των κρατήσεων της «τελευταίας στιγμής», που ευνοήθηκαν σε σημαντικό βαθμό από την πρόσφατη πολιτική αναταραχή στην Τουρκία, σε συνδυασμό με την αξιόλογη αύξηση της μεταποιητικής παραγωγής στο πρώτο εξάμηνο του 2016 (4,3%) διαμορφώνουν συνθήκες περαιτέρω τόνωσης της απασχόλησης σε ετήσια βάση τους επόμενους μήνες.