oaednews

Παρασκευή 11 Δεκεμβρίου 2015

Διαγωνισμός καινοτόμων εφαρμογών για τη διοικητική μεταρρύθμιση


Διαγωνισμό για καινοτόμες υπηρεσίες που δεν διατίθενται ήδη στην αγορά και στοχεύουν στη δόμηση νέων εναλλακτικών μοντέλων για απλούστευση διαδικασιών στη δημόσια διοίκηση οργανώνει το υπουργείο Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης. Σε συνεργασία με τα υπουργεία Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων και Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού θα υλοποιηθεί ο 1oς διαγωνισμός «ΙΤ4Gov» με στόχο να αναδείξει, να πιστοποιήσει, να αξιοποιήσει και να επιβραβεύσει καινοτόμες εφαρμογές για «τη διοικητική μεταρρύθμιση» βασισμένες στις νέες τεχνολογίες.

Αλοίμονο στους νέους

Η Ελλάδα συμβάλλει ελάχιστα στην εξέλιξη των νέων, καθώς βρίσκεται στην  32η θέση από τις 34 χώρες μέλη του ΟΟΣΑ. Το ΑΕΠ των χωρών αυτών θα μπορούσε να αυξηθεί κατά 1,2 τρις δολάρια αν οι νέοι εντάσσονταν καλύτερα στην οικονομία, όπως προκύπτει από την τελευταία έκθεση των οικονομολόγων της PwC, όπου συγκρίνονται η συμμετοχή των νέων στην απασχόληση, στην εκπαίδευση και στην κατάρτιση σε 34 χώρες του ΟΟΣΑ. Η έκθεση καταλήγει στα ακόλουθα βασικά συμπεράσματα:

Παρελθόν σε λίγο το οκτάωρο για όλους τους εργαζόμενους στη Σουηδία

Όλο και περισσότεροι γίνονται πλέον οι επαγγελματικοί κλάδοι της Σουηδίας στους οποίους περνά το εργασιακό εξάωρο, με εργαζόμενους σε νοσοκομεία, ιδρύματα, συνεργεία αυτοκινήτων αλλά και καταστήματα λιανικής να χαιρετίζουν με τον πιο θερμό, φυσικά, τρόπο τη νέα πραγματικότητα που τους χαρίζει 40 συνολικά ώρες μηνιαίως, επιπλέον προσωπικής ζωής

Έρχεται το «μπόνους παραγωγικότητας» στο Δημόσιο – Ποιοι υπάλληλοι κινδυνεύουν με μείωση μισθού

Η επιμονή που εξέφρασαν για μια ακόμη φορά οι δανειστές, κατά την συνάντηση που είχαν με τον αναπληρωτή υπουργό Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, Χριστόφορο Βερναρδάκη, για τη σύνδεση της αξιολόγησης με μισθολογικές επιπτώσεις υπό την μορφή «μπόνους παραγωγικότητας» στους άριστους υπαλλήλους, ενόψει της σύνταξης του νέου ενιαίου μισθολογίου στο Δημόσιο, μόνο «αθώα» δεν μπορεί να θεωρηθεί. Παρότι εκ πρώτης άποψης εμφανίζεται ως μια πολιτική «επιβράβευσης» ικανών δημοσίων υπαλλήλων, θα σημάνει μεταγενέστερα τη μείωση των αποδοχών για μεγάλη μερίδα εργαζομένων.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΟΑΕΔ:Εργαστήρι Ενεργοποίησης-Κινητοποίησης Ανέργων στους Νομούς Αττικής και Θεσσαλονίκης.

 Ο ΟΑΕΔ θέτοντας ως στόχο την παροχή συμβουλευτικών υπηρεσιών σε όσο το δυνατόν περισσότερους ανέργους, προτίθεται να υλοποιήσει Εργαστήρι Ενεργοποίησης-Κινητοποίησης Ανέργων στους Νομούς Αττικής και Θεσσαλονίκης.

Μέσω των Εργαστηρίων θα παρασχεθεί στους συμμετέχοντες ολοκληρωμένη βιωματική πληροφόρηση σχετικά με τις Συμβουλευτικές Υπηρεσίες που υλοποιούνται από τον Οργανισμό (Συμβουλευτική Επαγγελματικού Προσανατολισμού, Συμβουλευτική των Τεχνικών Αναζήτησης Εργασίας, Συμβουλευτική Ανάληψης Επιχειρηματικών Πρωτοβουλιών).

ΟΑΕΔ: Στις 18 Δεκεμβρίου το δώρο στους δικαιούχους

Ο ΟΑΕΔ αναμένεται να καταβάλλει το δώρο Χριστουγέννων στις 18 Δεκεμβρίου, αλλά και το τακτικό επίδομα ανεργίας, στους δικαιούχους – ανέργους, οι οποίοι έχουν χρονικό όριο καταβολής έως τις 6 Ιανουαρίου του νέου έτους.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΑΔΕΔΥ

Την εποχή που βρίσκεται σε εξέλιξη η δίκη των δολοφόνων του Παύλου Φύσσα από τάγμα εφόδου, φαίνεται πως κάποιοι έγιναν μιμητές των μεθόδων τους. Μόνο ως άκρως φασιστικά μπορούν να χαρακτηριστούν τα όσα εκτυλίχθηκαν στο Δημαρχείο Αιγάλεω, την ώρα πραγματοποίησης Δημοτικού Συμβουλίου, την Τρίτη, 8 Δεκεμβρίου 2015.
Συγκεκριμένα ομάδα κουκουλοφόρων εισέβαλε, προπηλάκισε και χτύπησε βάναυσα αιρετούς εκπροσώπους εργαζομένων και εργαζόμενους του Δήμου Αιγάλεω που παρευρέθηκαν να διαμαρτυρηθούν για την απόφαση του Δημάρχου, Δημήτρη Μπίρμπα, να διώξει πειθαρχικά Μέλος του Δ.Σ. του Συλλόγου Εργαζομένων για τη συνδικαλιστική του δράση.

Ομοσπονδία Υπαλλήλων ΟΑΕΔ για πιθανά σενάρια πρόσθετης παρακράτησης εισφορών

Θέμα: «Οι άνεργοι θα στηρίξουν τις συντάξεις;»

Σύμφωνα με δημοσιεύματα εφημερίδων, σχεδιάζεται από την Κυβέρνηση προκειμένου να καλυφθεί η μαύρη τρύπα που δημιούργησαν στα ασφαλιστικά ταμεία οι πολιτικές που ακολουθήθηκαν όλα τα προηγούμενα χρόνια, πρόσθετη παρακράτηση από το ΙΚΑ των εισφορών που καταβάλλονται υπέρ ΟΑΕΔ, δηλαδή υπέρ των ανέργων από εργαζόμενους και εργοδότες.

·         Επειδή η ανεργία έχει φτάσει σε ιστορικά υψηλά επίπεδα
·         Επειδή τα χρήματα που «οφείλει» το ΙΚΑ στον ΟΑΕΔ - χρήματα που έπρεπε να έχουν διατεθεί ήδη στους ανέργους - ξεπερνούν τα 10δις
·         Επειδή η παρακράτηση για τη «μεσολάβηση» του ΙΚΑ είναι ήδη στο 30% με  το νόμο Κουτρουμάνη

Ενημέρωση από γραφείο Διοικήτριας για οργανόγραμμα

Σχετικά με την πορεία εκπόνησης του νέου Οργανογράμματος του ΟΑΕΔ, η Διοίκηση του Οργανισμού ενημερώνει το προσωπικό του Οργανισμού για τα εξής :

1.      Αναμένεται να κατατεθεί από τον αρμόδιο ανάδοχο ολοκληρωμένη πρόταση του νέου Οργανογράμματος του Οργανισμού.

ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΑΤΥΧΗΜΑ ΣΤΗΝ ΙΑΤΡΙΚΗ: «ΡΙΧΝΕ ΝΕΡΟ ΝΑ ΣΟΥ ΠΕΡΑΣΕΙ»

ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΑΘΗΝΩΝ

ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΑΤΥΧΗΜΑ ΣΤΗΝ ΙΑΤΡΙΚΗ: «ΡΙΧΝΕ ΝΕΡΟ ΝΑ ΣΟΥ ΠΕΡΑΣΕΙ»
Στις 9/12 ένα εργατικό ατύχημα ανέδειξε τις πραγματικές συνθήκες εργασίας στο ΕΚΠΑ.
Την αποκάλυψη αυτή λίγο έλειψε να την πληρώσει με τη ζωή του ο συνάδελφός μας Οδυσσέας, που νοσηλεύεται στη μονάδα εγκαυμάτων του νοσοκομείου Γεννηματά. Τα εγκαύματα θα αντιμετωπιστούν. Η επίδραση στην υγεία του όμως της εκτενούς απορρόφησης από τον οργανισμό του τοξικών υλικών, παραμένει άγνωστη. Ο Οδυσσέας άλλωστε, όπως και άλλοι εργαζόμενοι του ΕΚΠΑ, εκτίθεται επί χρόνια, κάθε μέρα, όλη μέρα, σε τοξικά και καρκινογόνα υλικά, χωρίς να υπάρχουν προστατευτικά μέτρα, χωρίς να τηρούνται οι προδιαγραφές…
Το ταριχευτήριο; Σαν εργοτάξιο παρατημένο. Εγκαταστάσεις που με το ζόρι κρατιούνται στη θέση τους. Εξοπλισμός χωρίς προδιαγραφές. Ανύπαρκτα μέτρα υγιεινής και ασφάλειας. Χωρίς τη συνεχή προσπάθεια του εργαζόμενου, η δουλειά για την οποία τόσο υπερηφανεύεται ο Διευθυντής του Εργαστηρίου δε θα γινόταν.