oaednews

Δευτέρα 5 Μαΐου 2014

Και απο το διαδίκτυο η ανανεωση της κάρτας ανεργίας!

Μέσω ίντερνετ θα μπορούν από τον επόμενο μήνα να ανανεώνουν την κάρταανεργίας, οι περίπου 1.000.000 άνεργοι, που είναι εγγεγραμμένοι στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ, είτε λαμβάνουν επίδομα ανεργίας, είτε όχι, με τροπολογία που κατέθεσε σήμερα στη Βουλή ο υπουργός Εργασίας, Γιάννης Βρούτσης. Το ίδιο ισχύει και για τις άλλες παροχές του Οργανισμού.Η τροπολογία προβλέπει τη διασύνδεση των συστημάτων του Οργανισμού Απασχόλησης με το πληροφοριακό συστήματος «Εργάνη» του υπουργείου Εργασίας.
Έτσι, δεν απαιτείται πλέον η αυτοπρόσωπη παρουσία στις υπηρεσίες του ΟΑΕΔ και προσκόμιση δικαιολογητικών.
Είχε προηγηθεί τον περασμένο Απρίλιο, η κατάργηση της αποστολής βεβαιώσεων συντάξιμων αποδοχών που έβγαλε από την αναμονή, στις υπηρεσίες των ασφαλιστικών ταμείων, 2,8 εκατ. συνταξιούχους.

Απόφαση «βόμβα» υπέρ των ανασφάλιστων του ΟΑΕΕ από το διοικητικό πρωτοδικείο

Την υποχρέωση του ΟΑΕΕ να παρέχει ασφαλιστική κάλυψη υγείας σε ασφαλισμένο που έχει οφειλές αποφάσισε το 9ο Τριμελές Τμήμα του Διοικητικού Πρωτοδικείου Αθηνών με απόφασή του που εκδόθηκε στις 29 Απριλίου 2014 μετά από προσφυγή .
Η απόφαση αυτή έρχεται να προστεθεί και σε άλλες αποφάσεις από την περιοχή της Πάτρας που επίσης ασφαλισμένοι έχουν πάρει σχετικές αποφάσεις από δικαστήρια που υποχρεώνουν τον ΟΑΕΕ να εκδίδει βιβλιάρια υγείας σε οφειλέτες ασφαλισμένους .

Ο όφις των αγορών

Αλλη μια πτώση ανεργίας
Το καλεντάρι για χθες Παρασκευή έλεγε «ΗΠΑ: Employment Situation Απριλίου» και τα αποτελέσματα πανηγυρίστηκαν δεόντως. Τα νέα μισθολόγια στον ιδιωτικό τομέα καταγράφηκαν σε 288.000 από το αναθεωρημένο 203.000 και η ανεργία έπεσε στο 6,3% από 6,7% αντίστοιχα. Αυτή είναι η καλύτερη μέτρηση από τον Ιανουάριο του 2012, καθώς νέες θέσεις εργασίας δημιουργήθηκαν σε ένα ευρύ φάσμα δραστηριοτήτων από το λιανεμπόριο, τις υπηρεσίες υγείας, τα υπολογιστικά συστήματα έως τις εξορύξεις και τις οικοδομές.
Ρεκόρ στις πλάτες των part-time

Ανεργία: σταθερά πρώτη η Ελλάδα

Στο 26,7% τον Ιανουάριο σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία (ΕΛΣΤΑΤ, EUROSTAT), ανεπίσημα υπερβαίνει το 30%



ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ Του Κώστα Μοσχονά



Θαύμα στους αριθμούς… Ακόμη και η ανεργία υποχώρησε κάπως στην Ελλάδα εν όψει ευρωεκλογών, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία που κοινοποίησε η ΕΛΣΤΑΤ στη EUROSTAT και δόθηκαν χθες στη δημοσιότητα. Βέβαια πρόκειται για στοιχεία του… Ιανουαρίου 2014, ενώ στις άλλες χώρες αφορούν τον Μάρτιο και ανεπίσημα το συνολικό ποσοστό υπερβαίνει το 30% του ενεργού πληθυσμού στη χώρα. Στους νέους προσεγγίζει το 60%. Φυσικά η Ελλάδα κατέχει μακράν την πρώτη θέση στην ανεργία τόσο στην Ε.Ε. όσο και στην ευρωζώνη.