oaednews

Τρίτη 13 Ιανουαρίου 2015

ΟΑΕΔ: Πλατφόρμα συνεργασίας διοικητικών υπηρεσιών με ελεύθερο λογισμικό

Αναδημοσιεύουμε κείμενο από https://ellak.gr  σχετικά με τον ΟΑΕΔ
Πρόκειται στην ουσία για την εξαιρετική  δουλειά που έχει γίνει με πρωτοβουλία του συναδέλφου Δημοσθένη Μεσσήνη και η οποία δυστυχώς δεν έχει αναγνωρισθεί επισήμως από τη Διοίκηση του ΟΑΕΔ.  
Το ζήτημα αφορά γενικότερα τη Δημόσια Διοίκηση και πως υποστηρίζονται η εμποδίζονται πρωτοβουλίες τέτοιου τύπου. Στην περίπτωσή πάντως του ΟΑΕΔ μπορεί κανείς να πει ότι τέτοιες πρωτοβουλίες  δεν ενθαρρύνονται... 


Παραθέτουμε το κείμενο:
Στον ΟΑΕΔ σχεδιάστηκε και υλοποιήθηκε πλατφόρμα εσωτερικής ενημέρωσης με την μορφή διαδικτυακής εφαρμογής στην οποία αναπτύσσονται αυτόνομες εφαρμογές που αφορούν σε συγκεκριμένες λειτουργίες που επιτελεί κυρίως η Δ/νση Διοικητικού. Συγκεκριμένα:
α. Τι έχει υλοποιηθεί
1. Πλήρες δυναμολόγιο προσωπικού με δυνατότητα αναζητήσης με φίλτρα αλλά και λογικούς τελεστές
2. Σύστημα online καταχώρησης των yπερωριών
3. Σύστημα καταχώρησης, παρακολούθησης και εκτύπωσης προτυποποιημένων αποφάσεων των μεταβολών (αδειών).
4. Σύστημα καταχώρησης, παρακολούθησης και εκτύπωσης προτυποποιημένων αποφάσεων των μετακινήσεων (εκτός έδρας).

Κοινωφελής Εργασία ΟΑΕΔ: Τα βήματα για την αίτηση και η διαδικασία

Αμέσως μετά την ολοκλήρωση της εκλογικής διαδικασίας το πρόγραμμα θα ξεκινήσει απο τον ΟΑΕΔ αφού ο Οργανισμός πρώτα εκδώσει την προκήρυξη που θα καθορίζει ουσιαστικά μόνο τις προθεσμίες αφου όλοι οι όροι έχουν ήδη γίνει γνωστοί με την απόφαση του υπουργείου Εργασίας. Πως όμως μπορούν οι υποψήφιοι να προετοιμαστούν σωστά για την συμπλήρωση της αίτησης και την συγκέντρωση των δικαιολογητικών ώστε να είναι απόλυτα έτοιμοι. Σύμφωνα με το Εθνος Εργασίας πέντε είναι τα βήματα-κλειδιά που θα πρέπει να ακολουθήσουν οι ενδιαφερόμενοι για τη συμμετοχή τους στον διαγωνισμό της Κονωφελούς Εργασίας του ΟΑΕΔ και την πληρότητα της υποψηφιότητας τους. Αιτήσεις Μετά την ορκωμοσία της νέας κυβέρνησης και την έκδοση της προκήρυξης, οι υποψήφιοι θα κληθούν να υποβάλουν ηλεκτρονικά τις αιτήσεις τους στον δικτυακό τόπο του ΟΑΕΔ, www.oaed.gr, ενώ μετά τη συμπλήρωση τους οι δυνητικοί ωφελούμενοι θα πρέπει να τις  αποστείλουν στον Οργανισμό μέσω του συστήματος ηλεκτρονικών αιτήσεων

Ποιοι δικαιούνται εκλογική άδεια και πόσες ημέρες

Έως και τρεις ημέρες θα μπορούν να απουσιάσουν, με αποδοχές, από την εργασία τους, όσοι ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα μακριά από τον τόπο διαμονής τους. 
Για το πόσες ημέρες δικαιούται ο εργαζόμενος - ψηφοφόρος εξαρτάται από την απόσταση που θα κληθεί να διανύσει, το αν θα ταξιδέψει οδικώς ή με πλοίο, αλλά και από το καθεστώς απασχόλησής του.
Ειδικότερα, σύμφωνα με απόφαση που υπέγραψε ο Υφυπουργός Εργασίας Κοινωνικής Ασφάλισης & Πρόνοιας, Β. Κεγκέρογλου, προβλέπονται: