oaednews

Παρασκευή 19 Μαρτίου 2021

Ομοσπονδία Υπαλλήλων ΟΑΕΔ: ψήφισμα για την απόλυση του γιατρού/προέδρου των εργαζομένων νοσοκομείου Αγιου Σαββα

 ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ  ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ Ο.Α.Ε.Δ.

Εθνικής Αντίστασης 8 – 17456 Άλιμος  
Τηλ. 2109924316-2109989647
FAX. 2109924316
e-mail: omosp.ypal@oaed.gr 

                                                                                               Αρ. Πρωτ. 472 / 18-3-2021 

Ενάντια στην προσπάθεια του Υπουργείου Υγείας να φιμώσει κάθε φωνή που αντιδρά στον αυταρχισμό και στην παράλογη κυβερνητική πολιτική στον χώρο της υγείας, 

η Ομοσπονδία Υπαλλήλων ΟΑΕΔ εκφράζει την αλληλεγγύη της στον Σύλλογο Εργαζομένων του Νοσοκομείου ‘’ Άγιος Σάββας’’ και στον Πρόεδρο του Συλλόγου του, Κώστα Καταραχιά.

Οι κυβερνητικές ευθύνες για την κατάσταση που έχει περιέλθει η δημόσια υγεία εν μέσω πανδημίας δεν μπορούν να αποσιωπηθούν.

Πόσο μάλλον με εκδικητικές ενέργειες εναντίον όσων αναδεικνύουν τις σοβαρές κυβερνητικές παραλείψεις και υπερασπίζονται τους εργαζόμενους στην υγεία.

Σε μια περίοδο που η πανδημία βρίσκεται σε πλήρη έξαρση και που δεν περισσεύει κανένας γιατρός από την μάχη, η απόλυση του γιατρού αποτελεί πρόκληση.

Ο συνδικαλισμός, οι διεκδικήσεις και οι αγώνες, όσο και αν κάποιοι επιθυμούν ,δεν μπορούν να μπουν στον γύψο.

                                  Για το ΔΣ της Ομοσπονδίας
          Ο Πρόεδρος                                                   Ο Γ.Γραμματέας

          Μακράκης Γ.                                                     Τηλιγάδας Κ.

Τελικά υποβαθμίστηκαν οι σχολές του ΟΑΕΔ κ. Πρωτοψάλτη? Ανακοίνωση ΟΕΛ ΟΑΕΔ

 Ανακοίνωση ΟΕΛ ΟΑΕΔ 

Συναδέλφισσες - Συνάδελφοι

Σας ενημερώνουμε ότι την  Τετάρτη 10/03/2021 πραγματοποιήθηκε Δ.Σ. της ΟΕΛ μέσω τηλεδιάσκεψης προκειμένου να εκτιμηθούν οι ενέργειες που έχουν γίνει μετά την τελευταία Γ.Σ. της ΟΕΛ στις 02/02/2021 και να καθοριστούν οι επόμενες κινήσεις μας, σχετικά με τον Ν. 4763/2020 και τις επιπτώσεις  του στα σχολεία μας.

   Ο Πρόεδρος ενημέρωσε τα μέλη του Δ.Σ. για τις συναντήσεις  που πραγματοποίησε το Προεδρείο της ΟΕΛ ώστε να προωθήσει τις διεκδικήσεις μας:

  • Συνάντηση με τον Υπουργό Εργασίας & Κοινωνικών Υποθέσεων, κ. Χατζηδάκη, στο Υπουργείο στην Αθήνα, την Τρίτη 9/3/2021.
  • Συνάντηση με τον Υφυπουργό Μακεδονίας – Θράκης, κ. Καλαφάτη, στο Υπουργείο στη Θεσσαλονίκη, την Τετάρτη 24/2/2021.
  • Συνάντηση με τη Διευθύντρια του Γραφείου του Πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη, κ. Αντωνίου, την  Παρασκευή 5/3/2021.

Απόφαση - σταθμός: Δικαστήριο έκρινε αντισυνταγματικές τις περικοπές σε μισθούς υπαλλήλων του ΕΦΚΑ

 Απόφαση - σταθμό εξέδωσε το Ειρηνοδικείο Ρόδου με την οποία έκρινε αντισυνταγματικές τις περικοπές σε μισθούς υπαλλήλων του ΕΦΚΑ.

Συγκεκριμένα, με απόφαση του δικαστηρίου κρίθηκε ότι η κατάργηση των επιδομάτων εορτών Χριστουγέννων, Πάσχα και αδείας που ελάμβαναν υπάλληλοι του ΕΦΚΑ στο πλαίσιο σχετικής πρόβλεψης του Μεσοπρόθεσμου Πλαισίου Δημοσιονομικής Στρατηγικής 2013-2016, στηρίζεται σε διάταξη που τυγχάνει ανεφάρμοστη ως αντικείμενη στο Σύνταγμα και στις έχουσες υπερνομοθετική ισχύ διατάξεις των διεθνών συνθηκών, καθόσον στερεί από τους ενάγοντες το δικαιούμενο, ικανοποιητικό και αξιοπρεπές επίπεδο διαβίωσης χαμηλόμισθων Ελλήνων μισθωτών.

Απώλεια εισοδήματος έως 35% για τους εργαζόμενους σε αναστολή

 Εκτός αγοράς εργασίας παραμένει σχεδόν το ένα τρίτο των μισθωτών της χώρας, μέσω της άτυπης ανεργίας που έχει επιβάλει το μέτρο των αναστολών συμβάσεων. Έτσι, κι ενώ οι στατιστικοί δείκτες εμφανίζουν την ανεργία στη χώρα μας τον Δεκέμβριο να παρουσιάζει σημαντική μείωση, στο χαμηλότερο ποσοστό από το 2010, ήτοι 15,8%, δεν υπάρχουν και πολλά περιθώρια εφησυχασμού. Όπως δείχνει άλλωστε έρευνα του Εθνικού Ινστιτούτου Εργασίας και Ανθρώπινου Δυναμικού, οι επιπτώσεις της πανδημίας στην οικονομία και την αγορά εργασίας είναι εξαιρετικά αρνητικές.

Σχολές μαθητείας ΟΑΕΔ: Μην νοθεύετε το όνειρο

 Η πρόσφατη νομοθετική αλλαγή στις Σχολές Μαθητείας του ΟΑΕΔ έρχεται να προκαλέσει κατακερματισμό στον θεσμό, διακόπτοντας μία εκπαιδευτική διαδρομή πολλών δεκαετιών για την απόκτηση αναγνωρισμένων επαγγελματικών προσόντων, οδηγώντας σε απαξίωση των σπουδών

λεκτρολόγοι, κομμώτριες, ζαχαροπλάστες, ξυλογλύπτες, θερμουδραυλικοί, διοικητικά στελέχη, γουνοποιοί, μαρμαράδες, τεχνίτες αμαξωμάτων και αισθητικοί. Αλλά και βοηθοί φαρμακείων, γραφίστες, ψυκτικοί, αγγειοπλάστες, ξυλουργοί, συντηρητές έργων τέχνης, ωρολογοποιοί, πατρονίστ, ναυπηγοί, αργυροχρυσοχόοι, μάγειρες και βοηθοί βρεφονηπιοκόμων.