oaednews

Δευτέρα 21 Μαρτίου 2016

Παγκόσμια ημέρα της ποίησης σήμερα. Η κατάληξη μιας αυτοκτονίας !!!

του Μικελή Άβλιχου

Η χθεσινή μαζί σου τσακωμάρα
μ έκανε την ζωή να βαρεθώ
και μέσα στην πολλή μου σαστισμάρα
επήρα το ξουράφι να σφαώ
να πάψει πιά η κάθε φαωμάρα
μα δεν ηξαίρω πως και τι και ποιό
κι’ αντίς να κάνω τέτοια ανδραγαθία
εβάρθηκα με μιάς να ξουριστώ
κι’ εκόπασε και τούτη η τρικυμία
κι’ αντί να με θρηνήσεις πεθαμένονε
θάρθω να με φιλήσεις ξουρισμένονε !

Μπάμπης Τάσιος: Συνάδελφος με εικόνα και άποψη

Γράφει και φωτογραφίζει ο Μπάμπης Τάσιος
www.babistasios.blogspot.gr

Στα Ιωάννινα ή Γιάννενα ,όπως προτιμάτε, βρέθηκαν πρόσφατα τα Omorfa Taxidia. Η άλλοτε “μικρή πόλη” του Δημήτρη Χατζή ,σύγχρονη πόλη σήμερα ,με όλα τα χαρακτηριστικά και τις παθογένειες των σύγχρονων πόλεων, δεν παύει να γοητεύει και να σκορπά απλόχερα τις ομορφιές της.

Ένα εκατομμύριο εργαζόμενοι απλήρωτοι έως 5 μήνες

Έως και πέντε μήνες μένουν απλήρωτοι περίπου ένα εκατομμύριο εργαζόμενοι στον ιδιωτικό τομέα. Επίσης, οι υποαπασχολούμενοι, δηλαδή όσοι εργάζονται έως τέσσερις ώρες ημερησίως φτάνουν τις 500.000, ενώ υπερβαίνουν το 1,5 εκατ. όσοι αναγκάζονται να εργαστούν χωρίς ασφάλιση.

Την Πέμπτη 24 Μαρτίου "ανοίγει" το πρόγραμμα για επιχορήγηση επιχειρήσεων

Tην Πέμπτη 24 Μαρτίου 2016 και ώρα 10:00 π.μ. αρχίζει η υποβολή αιτήσεων για το «Πρόγραμμα επιχορήγησης επιχειρήσεων για την απασχόληση 15.000 ανέργων που βρίσκονται σε ιδιαίτερα μειονεκτική θέση, ηλικίας άνω των 50 ετών».
Με το πρόγραμμα επιχορηγούνται ιδιωτικές επιχειρήσεις, συνεταιρισμοί, ΚΟΙΝ.Σ.ΕΠ., και γενικά εργοδότες που ασκούν τακτική οικονομική δραστηριότητα για την πρόσληψη ανέργων που είναι εγγεγραμμένοι στο μητρώο του Οργανισμού για χρονικό διάστημα άνω των 12 μηνών.

Διαβούλευση για την έξυπνη κινητικότητα στο Δημόσιο

Τον θεσμό της "προνομοθετικής διαβούλευσης" (προδιαβούλευση) εγκαινίασε το υπουργείο Διοικητικής Ανασυγκρότησης στο πλαίσιο της δημοσιοποίησης των κυρίων αξόνων της νέας έξυπνης κινητικότητας στο Δημόσιο. Η νέα διαδικασία έχεις βασικό στόχο τη συλλογή παρατηρήσεων, σχολίων και προτάσεων στο opengov (στη διεύθυνση www.opengov.diavgeia.gov.gr/minadmin) πριν από την έναρξη της νομοπαρασκευαστικής διαδικασίας, ώστε ο νομοθέτης να έχει τη δυνατόν πληρέστερη εικόνα των αναγκών αλλά και των πιθανών ειδικών προβλημάτων τα οποία θα πρέπει να αντιμετωπιστούν από τον υπό κατάρτιση νόμο.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
  Αθήνα, Δευτέρα 21 Μαρτίου 2016

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Έναρξη υλοποίησης προγράμματος επιχορήγησης επιχειρήσεων για την απασχόληση 15.000 ανέργων ηλικίας άνω των 50 ετών
που βρίσκονται σε ιδιαίτερα μειονεκτική θέση

            Tην Πέμπτη 24 Μαρτίου 2016  και ώρα 10:00 π.μ. ξεκινά η υποβολή αιτήσεων για το «Πρόγραμμα επιχορήγησης επιχειρήσεων για την απασχόληση 15.000 ανέργων που βρίσκονται σε ιδιαίτερα μειονεκτική θέση, ηλικίας άνω των 50 ετών». Με το πρόγραμμα επιχορηγούνται ιδιωτικές επιχειρήσεις, συνεταιρισμοί, ΚΟΙΝ.Σ.ΕΠ., και γενικά εργοδότες που ασκούν τακτική οικονομική δραστηριότητα για την πρόσληψη ανέργων που είναι εγγεγραμμένοι στο μητρώο του Οργανισμού για χρονικό διάστημα άνω των 12 μηνών.

          Στο πρόγραμμα δικαιούνται να συμμετάσχουν επιχειρήσεις που κατά το 12μηνο πριν τον μήνα υποβολής της αίτησής τους δεν έχουν προβεί σε μείωση προσωπικού, ενώ οι προσλήψεις ανέργων, μέσω του προγράμματος, πρέπει να αντιπροσωπεύουν καθαρή αύξηση του αριθμού εργαζομένων της επιχείρησης.

          Το ύψος της επιχορήγησης ανέρχεται στο 50% του μηνιαίου μισθολογικού και μη μισθολογικού κόστους του ωφελούμενου, με ανώτατο όριο τα 500 ευρώ. Στο μισθολογικό και μη μισθολογικό κόστος (και στην επιχορήγηση) συμπεριλαμβάνονται οι ακαθάριστες πραγματικές μηνιαίες αποδοχές και οι εισφορές που βαρύνουν τον εργοδότη, όπως επίσης οι αποζημιώσεις του Δώρου Χριστουγέννων, Δώρου Πάσχα και Επιδόματος Αδείας. Οι αποζημιώσεις αυτές καταβάλλονται κατά τον μήνα στον οποίο αντιστοιχούν, μέχρι συμπληρώσεως του ανώτατου ποσού της επιχορήγησης.