oaednews

Τρίτη 3 Μαΐου 2011

Γαλλία - ΟΟΣΑ: Λ. Κατσέλη: Οι προτεραιότητες της ελληνικής κυβέρνησης στην κοινωνική πολιτική


Τις προτεραιότητες της ελληνικής κυβέρνησης που αφορούν στην κοινωνική πολιτική της, παρουσίασε η υπουργός εργασίας και κοινωνικής ασφάλισης κα Λούκα Κατσέλη, στο πλαίσιο της 2ης διήμερης υπουργικής συνόδου του ΟΟΣΑ ( Οργανισμός Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης), στο Παρίσι. Θέμα της συνόδου ήταν : " Η εξασφάλιση της ευημερίας για τις οικογένειες ". Στο περιθώριο των εργασιών της συνόδου και σε συνάντησή της με τους δημοσιογράφους η κα Κατσέλη εξήγησε ότι με στόχο " την αναμόρφωση της κοινωνικής μας πολιτικής ώστε να γίνει πιο αποτελεσματική ", ένα συμβόλαιο συνεργασίας με τον ΟΟΣΑ πρόκειται να υπογραφεί αυτήν την εβδομάδα.

Η Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης στην ετήσια Υπουργική Σύνοδο του ΟΟΣΑ

H Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, Λούκα Τ. Κατσέλη, συμμετείχε στις εργασίες της ετήσιας διήμερης Υπουργικής Συνόδου του Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης (ΟΟΣΑ), που πραγματοποιήθηκε στο Παρίσι, στις 2 και 3 Μαΐου 2011. 

Βουλευτές ζητούν… αναδρομικά!


Αίσθηση προκάλεσε η αναφορά, στην Επιτροπή Θεσμών της Βουλής, της αντιπροέδρου του Β΄ τμήματος του Ελεγκτικού Συνεδρίου, Φλωρεντίας Καλδή, ότι 800 με 850 συνταξιούχοι βουλευτές έχουν προσφύγει στη Δικαιοσύνη διεκδικώντας να ισχύσει και για αυτούς η ρύθμιση για τα αναδρομικά των δικαστικών, για το χρονικό διάστημα 2003-2007.

ΟΑΕΔ: Πρόληψη: Εκπαίδευση στο ταξίδι της ζωής





ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ- ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Διημερίδα «Πρόληψη: Εκπαίδευση στο ταξίδι της ζωής»

5 - 6 Μαΐου 2011,     Επαγγελματικές Σχολές Μαθητείας Μοσχάτου
Συνδιοργάνωση:       ΟΑΕΔ (Διεύθυνση Επαγγελματικής Εκπαίδευσης) –
ΚΕΘΕΑ (Τομέας Πρόληψης)

Η ανεργία «σκοτώνει»


Κατάθλιψη, αγχωτικές διαταραχές ακόμα και πρόωρο θάνατο μπορούν να προκαλέσουν η ανεργία και η μείωση του εισοδήματος σύμφωνα με έρευνες Καναδών επιστημόνων.

Η ανεργία σκοτώνει και επισήμως


Σε σύνδεση της αύξησης της ανεργίας με την αύξηση του ποσοστού των αυτοκτονιών προχώρησε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή μετά από ερώτηση που κατέθεσε ο βουλευτής του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Κώστας Πουπάκης.