oaednews

Κυριακή 10 Αυγούστου 2014

Στον ΟΑΕΔ το Ολυμπιακό Χωριό

Για τα θέματα που αφορούν τα Ολυμπιακά ακίνητα συνεδρίασε σήμερα η Γενική Γραμματεία Αθλητισμού, στο γραφείο του Υφυπουργού Πολιτισμού και ΑθλητισμούΓιάννη Ανδριανού.
Παρόντες ήταν οι Γρηγόρης Δούνης, Διευθύνων Σύμβουλος της Εταιρείας Ακινήτων Δημοσίου (ΕΤΑΔ), ο Εμμανουήλ Κονδύλης, πρόεδρος του ΤΑΙΠΕΔ, ο Θεόδωρος Αμπατζόγλου, Διοικητής του ΟΑΕΔ, καθώς και υπηρεσιακοί παράγοντες του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού – Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού.
Μετά τη συνεδρίαση δόθηκαν οι εξής διευκρινήσεις:
«1. Η μεγάλη πλειονότητα των αναφέρομενων στα εν λόγω δημοσιεύματα εγκαταστάσεων (Μπιτς Βόλεϊ, Σόφτμπολ, Κανόε-Καγιάκ κ.α.), είτε έχουν ήδη παραχωρηθεί προς αξιοποίηση είτε βρίσκονται στην σχετική διαδικασία.

Οι δημόσιοι υπάλληλοι μεγάλα θύματα της κρίσης

Έχουν χάσει πάνω από το ένα τρίτο των ετήσιων αποδοχών τους από το 2009 έως σήμερα. Σε χειρότερη θέση οι χαμηλόμισθοι.

Μόλις 1 στους 8 ανέργους παίρνει επίδομα ανεργίας από τον ΟΑΕΔ

Σοκαριστικά είναι τα στοιχεία που δίνει ο ΟΑΕΔ στη δημοσιότητα για το επίδομα ανεργίας, καθώς μόλις 1 στους 8 ανέργους , εγγεγραμμένος στα μητρώα του οργανισμού, το λαμβάνει. Αυτό συμβαίνει καθώς οι περισσότεροι είτε δεν πληρούν τις προϋποθέσεις, είτε είναι μακροχρόνια άνεργοι, είτε έχουν εξαντλήσει το δικαίωμα. Σύμφωνα με την εφημερίδα ΒΗΜΑ της ΚΥΡΙΑΚΗΣ, που επικαλείται τα τελευταία επίσημα στοιχεία του ΟΑΕΔ, για τον Μάιο του 2014 το σύνολο των εγγεγραμμένων ανέργων με κριτήριο την αναζήτηση εργασίας ανήλθε σε 814.693 άτομα έναντι 828.299 τον Απρίλιο του 2014.