oaednews

Τρίτη 30 Απριλίου 2013

ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ



                                                    Αθήνα 30 Απριλίου 2013
Α.Π. 32
                                         


      ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Συνάδελφοι,


Η  πρωτομαγιά είναι η μέρα  που τιμώνται οι αγώνες του εργατικού κινήματος. Είναι η μέρα που βρίσκει την Ελληνική κοινωνία χειμαζόμενη και την εργατική τάξη αποδεκατισμένη. Σήμερα που επιστρέφουμε ολοταχώς σε εποχές  εργασιακής ζούγκλας, σήμερα που η εργασία  αμφισβητείται και η κοινωνική συνοχή απειλείται, οι αγώνες και τα μηνύματα της Πρωτομαγιάς είναι πιο επίκαιρα από ποτέ.
Σήμερα καλούμαστε ο καθένας προσωπικά και όλοι μαζί να δώσουμε τον αγώνα για μια καλύτερη κοινωνία για μας και τα παιδιά μας, σήμερα κάθε αδράνεια, κάθε αποστασιοποίηση, κάθε αποποίηση της ευθύνης, υποθηκεύει  περαιτέρω το μέλλον, το δικό μας  και το παιδιών μας.
Σας καλούμε λοιπόν να δώσετε δυναμικό παρόν στην συγκέντρωση της πρωτομαγιάς, σας καλούμε  να τιμήσουμε -με πράξεις-  την εργατική πρωτομαγιά και να αποτελέσει η μέρα αυτή την αφετηρία ενός γνήσιου αγώνα για τα εργασιακά δικαιώματα, για μια καλύτερη ζωή.

Το ΔΣ της ΠΕΥ ΟΑΕΔ σας καλεί σε μαζική συμμετοχή στην απεργία και στην πρωτομαγιάτικη απεργιακή συγκέντρωση που θα γίνει την Τετάρτη, 1η Μάη και ώρα 11.00 πμ στην πλατεία Κλαυθμώνος

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                         Η ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΜΑΚΡΑΚΗΣ Γ.                       ΘΕΟΛΟΓΟΥ Φ.

Φουρτούνα στην κυβέρνηση με την αντικατάσταση Κικίλια



Πριν καν συμπληρωθεί ένα εικοσιτετράωρο από το κλίμα νηνεμίας που επέφερε στο κυβερνητικό στρατόπεδο η υπερψήφιση του πολυνομοσχεδίου, νέα αναταραχή προκάλεσε η αιφνίδια μεταστροφή του Μεγάρου Μαξίμου, το οποίο ικανοποιώντας απαίτηση του υπουργού Εργασίας κ. Γιάννη Βρούτση, προχώρησε σε αντικατάσταση του διοικητή του ΟΑΕΔ κ. Ηλία Κικίλια.