oaednews

Δευτέρα 17 Φεβρουαρίου 2020

Ασφαλιστικό Βρούτση: Αυξήσεις μόνον για τους έχοντες, επιβαρύνσεις για το 90% των ασφαλισμένων

κυβέρνηση «πουλά» το ασφαλιστικό Βρούτση, το οποίο κατατίθεται απόψε στην Βουλή, ως το νομοσχέδιο που φέρνει «αυξήσεις στις συντάξεις», διορθώνει «τις αδικίες του νόμου Κατρούγκαλου» και «εξορθολογίζει τις εισφορές» για ελεύθερους επαγγελματίες και επιχειρήσεις.
Η πραγματικότητα όμως απέχει μακράν από αυτήν την εικόνα. Και, όπως δείχνουν με στοιχεία και αριθμούς αναλυτές και εργατολόγοι, οδηγεί σε μια νέα τάξη πραγμάτων σε εισφορές και συντάξεις, στις οποίες ευνοείται μόνον ένα 10% εχόντων και κατεχόντων και επιβαρύνεται το υπόλοιπο 90% - δηλαδή, η μεγάλη μάζα των χαμηλοσυνταξιούχων και των μικρών και των μικρομεσαίων ασφαλισμένων. Σημειώνεται πως για την Τρίτη έχει προκηρυχθεί γενική πανελλαδική 24ωρη απεργία για το ασφαλιστικό. «Η κυβέρνηση μας κοροϊδεύει», τόνιζαν οι συνταξιούχοι σε ρεπορτάζ του Tvxs.gr.

Σχέδιο για ΟΑΕΔ «μόνο για ξένους» από την κυβέρνηση

Στη σύσταση ενός «ΟΑΕΔ προσφύγων και μεταναστών» φέρεται να προσανατολίζονται οι Νότης Μηταράκης, Μάκης Βορίδης και Γιάννης Βρούτσης, με στόχο την προώθηση των ανθρώπων αυτών σε δουλειές στα χωράφια, αλλά και να βοηθήσουν τους παραγωγούς να βρουν «φθηνά εργατικά χέρια» στα πρόσωπα προσφύγων και μεταναστών, οι οποίοι μάλιστα θα μεταβαίνουν «όπου απαιτούνται εργατικά χέρια».

Πρόσκληση από ΕΠΑ.Σ ΜΑΘΗΤΕΙΑΣ ΧΑΝΙΩΝ