oaednews

Πέμπτη 19 Μαρτίου 2015

Όταν η Ελλάδα ανακάλυψε το «bullying»


Λένε πως τα παιδιά είναι αγνά γι αυτό, κανονικά, δεν έχουν κακία μέσα τους. Αυτό σημαίνει ότι έχουν καλοσύνη; Όχι απαραίτητα. Το «καλό» και το «κακό» είναι φιλοσοφικές έννοιες και προϊόν διανόησης. Το τι θεωρείται «καλό» ή «κακό» αφορά κάθε κοινωνία στην οποία κάποια στιγμή θα ενταχθεί το παιδί. Το «καλό» και το «κακό» πηγάζει ευθέως από το αξιακό της σύστημα. Όμως τα παιδιά, δεν αντιλαμβάνονται πάντα τον κόσμο με τον ίδιο τρόπο. Συνεπώς, πράγματι τα παιδιά είναι αγνά, αλλά αυτό δεν έχει καμία σχέση με την καλοσύνη.

Πως Επιλέγω επάγγελμα - Χρήστος Τασιόπουλος

ΠΩΣ ΕΠΙΛΕΓΩ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑ // ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΚΑΙ ΜΕΘΟΔΟΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΡ
Το oaednews.blogspot.gr εύχεται τα καλύτερα στην προσπάθεια του παλαιού και αγαπημένου συναδέλφου Χρήστου.

ΠΩΣ ΕΠΙΛΕΓΩ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑ

ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΚΑΙ ΜΕΘΟΔΟΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΡΟΣΔΙΟΡΙΣΜΟ ΤΟΥ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΟΣ ΠΟΥ ΣΟΥ ΤΑΙΡΙΑΖΕΙ

ΤΑΣΙΟΠΟΥΛΟΣ ΧΡΗΣΤΟΣ

Ανακοίνωση ΟΥ ΟΑΕΔ

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ  ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ Ο.Α.Ε.Δ.

Εθνικής Αντίστασης 8 – 17456 Άλιμος 
Τηλ. 2109924316-2109989647
FAX2109924316
Ιστοσελίδα: www.oyoaed.gr
Αρ. Πρωτ. 151 / 19-3-2015
Προς τις Ενώσεις Μέλη μας
Προς Όλες τις Υπηρεσίες


Προγραμματισμένη επίσκεψη πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 16 Μαρτίου 2015 μεταξύ της Ομοσπονδίας Υπαλλήλων ΟΑΕΔ και του Αναπληρωτή Υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης κ. Κατρούγκαλου.

Στη συνάντηση συζητήθηκαν όλα τα θέματα που περιλάμβανε το υπόμνημα που είχαμε αποστείλει στον Υπουργό και συγκεκριμένα:

  1. Ο τρόπος επανατοποθέτησης των διαθέσιμων συναδέλφων, με δικαίωμα επιλογής θέσης καθώς και άλλα ζητήματα που περιλαμβάνονται στο υπό διαβούλευση σχέδιο νόμου.

«Θα προχωρήσουμε κανονικά στις 15.000 προσλήψεις»

Σε περίπου 22 εκ. Ευρώ υπολογίζεται το κόστος της επαναφοράς 4.000 περίπου "διαθεσίμων" και απολυμένων στο Δημόσιο, σύμφωνα με τον αναπληρωτή Υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Γιώργο Κατρούγκαλο. 
Μιλώντας στην εκπομπή "ONline" του MEGA, ο κ. Κατρούγκαλος εξήγησε ότι, από τους 4.000 δημοσίους υπαλλήλους το "χαρτί" της απόλυσης έχουν πάρει μόνο 2.000 και από αυτούς οι 1.000 μένουν έξω από τη μισθοδοσία του Δημοσίου γιατί οι υπόλοιποι παραμένουν με δικαστικές αποφάσεις και εξακολουθούν να πληρώνονται. 
«Το κόστος της επαναφοράς υπολογίζεται σε περίπου 22 εκ. Ευρώ. Θα ήταν 33, αλλά αφαιρούνται τα 9,5 εκ. €, που καταβάλλονται λόγω των προσωρινών δικαστικών αποφάσεων», διευκρίνισε και πρόσθεσε ότι, το κόστος αυτό είναι περίπου το μισό συγκριτικά με τα 50 εκ. Ευρώ, που «γλιτώνουμε περιορίζοντας τις στρατιές των συμβούλων των Υπουργών από 1.200 σε 550» όπως είπε.