oaednews

Τρίτη 20 Αυγούστου 2019

Επικουρικές συντάξεις: Θα σας τις κόψουμε εμείς ή θα τις ρισκάρετε στους ιδιώτες;

Κυνική ομολογία από τον υφυπουργό Εργασίας, Νότη Μηταράκη για τους ... «κουμπαράδες» της κυβέρνησης στο ασφαλιστικό νομοσχέδιο του Σεπτεμβρίου. Στόχος να μεταφερθούν – εκβιαστικά- κεφάλαια 50 δισεκατομμυρίων στην ιδιωτική ασφάλιση.

ΟΑΕΔ: 893.310 οι εγγεγραμμένοι άνεργοι τον Ιούλιο

Στα 893.310 άτομα ανήλθε το σύνολο των εγγεγραμμένων ανέργων με κριτήριο την αναζήτηση εργασίας (αναζητούντων εργασία), τον Ιούλιο του 2019, έναντι 827.854 ατόμων τον αντίστοιχο μήνα πέρυσι (Ιούλιος του 2018) και 858.069 ατόμων τον Ιούνιο του 2019.

Ένωση Υπαλλήλων ΟΑΕΔ Κεντρικής Ελλάδος ‘’Αξιοποίηση του προς απόσυρση εξοπλισμού’’


ΕΝΩΣΗ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΟΑΕΔ
ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ 20/ 08 /2019
ΕΡΜΟΓΕΝΟΥΣ 10
ΤΚ 41447 ΛΑΡΙΣΑ αρ. πρωτ. 99
ΤΗΛ FAX 2410-564501
Τηλ επικοινωνίας: 2431022099
εmail:eyoaedke@oaed.gr Προς : 1) Δ/νση Μηχανογράφησης
2) Δ/νση Συντονισμού
Κοιν: Περ/κη Δ/νση ΟΑΕΔ Θεσσαλίας



Θέμα: ‘’Αξιοποίηση του προς απόσυρση εξοπλισμού’’

Δεν έχουμε παρά να χαιρετίσουμε την μετά από πάρα πολλά χρόνια ανανέωση των Υπηρεσιών μας με τον απαραίτητο τεχνολογικό εξοπλισμό ( υπολογιστές, εκτυπωτές, scanner ) (ειδικά με την τεχνολογία Linux, ένα δωρεάν λειτουργικό σύστημα ανοιχτού λογισμικού) ο οποίος ήρθε επιτέλους να αντικαταστήσει έναν παλιό και ξεπερασμένο εξοπλισμό. Αυτό αποτελεί από μόνο του ένα πολύ σημαντικό βήμα προς την καλύτερη εξυπηρέτηση των πολιτών και την βελτίωση της καθημερινότητας όλων μας.

105 νέες προσλήψεις στον ΑΔΜΗΕ - Όλη η προκήρυξη και τα δικαιολογητικά

105 νέες προσλήψεις στον ΑΔΜΗΕ - Όλη η προκήρυξη και τα δικαιολογητικά
Ανακοίνωση για την πρόσληψη μέσω ΑΣΕΠ, με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου, συνολικά εκατόν πέντε (105) ατόμων για την κάλυψη εποχικών ή παροδικών αναγκών των Υπηρεσιών της ΑΔΜΗΕ Α.Ε, εντός του Νομού Αττικής και των Νομών Αιτωλοακαρνανίας, Αρκαδίας, Άρτας, Αχαΐας, Έβρου, Ηρακλείου, Θεσσαλονίκης, Κοζάνης, Λάρισας & Χανίων όπου προκηρύσσονται οι κατωτέρω θέσεις και συγκεκριμένα του εξής, ανά υπηρεσία, τόπο απασχόλησης, ειδικότητα, διάρκεια σύμβασης και αριθμού ατόμων (βλ. ΠΙΝΑΚΑ Α), με τα αντίστοιχα απαιτούμενα (τυπικά και τυχόν πρόσθετα) προσόντα

Τέλος οι αιτιολογημένες απολύσεις με «σφραγίδα» Βρούτση - Η σχετική εγκύκλιο

Καταργήθηκε και μάλιστα αναδρομικά η διάταξη για τον βάσιμο λόγο απόλυσης σύμφωνα με εγκύκλιο που εξέδωσε ο υπουργός Εργασίας κ. Γιάννης Βρούτσης.
Όπως αναφέρει η εγκύκλιος «Καταργείται το άρθρο 48 του ν. 4611/2019 «Ρύθμιση οφειλών προς τους Φορείς Κοινωνικής Ασφάλισης, τη Φορολογική Διοίκηση και τους Ο.Τ.Α. α΄ βαθμού, Συνταξιοδοτικές Ρυθμίσεις Δημοσίου και λοιπές ασφαλιστικές και συνταξιοδοτικές διατάξεις, ενίσχυση της προστασίας των εργαζομένων και άλλες διατάξεις» (Α΄ 73), αφότου ίσχυσε.