oaednews

Τρίτη 19 Δεκεμβρίου 2017

Ψηφίζουμε τον Άγγελο Βώρο για πρόσωπο της χρονιάς.

Ο συνάδελφος Άγγελος Βώρος υπήρξε αναμφισβήτητα το πρόσωπο της χρονιάς, ο υπάλληλος της χρονιάς, ο δημόσιος υπάλληλος της χρονιάς, υπήρξε ο άνθρωπος που έβγαλε το δημόσιο από  την ανυποληψία και σήκωσε τον ΟΑΕΔ λίγο ψηλότερα.
 Η εφημερίδα Πελοπόννησος τον προτείνει υποψήφιο για πρόσωπο της χρονιάς. Μια ψήφο από κάθε εργαζόμενο στον ΟΑΕΔ θα σιγουρέψει τη διάκριση του και δώσει στον ΟΑΕΔ και συνολικά στο δημόσιο τομέα, λίγο ακόμα μπόι, δείχνοντας ταυτόχρονα πως υπάρχουν άνθρωποι που μπορούν, υπάρχουν άνθρωποι που καταφέρνουν να νικήσουν το τέρας του δημοσίου τομέα, το τέρας της γραφειοκρατίας και να έχουν θεαματικά μετρήσιμα αποτελέσματα. Άγγελε καλή επιτυχία!
Ακολουθήστε το σύνδεσμο και ψηφίστε! 

http://www.prosopaxronias.gr/?section=2748&language=el_GR&itemid1494=2773&detail1494=1

   

Το ΠΑΜΕ για το επίδομα νεανικής αλληλεγγύης

ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΟ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ

Κοροϊδία, που δεν ριζώνει ως δικαίωμα και δεν έχει καμία σχέση με την προστασία των ανέργων, χαρακτηρίζει το Πανεργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο το λεγόμενο «έκτακτο επίδομα νεανικής αλληλεγγύης».
Αναλυτικά, σε ανακοίνωσή του, το ΠΑΜΕ επισημαίνει:
«Παραμονή ψήφισης του προϋπολογισμού στον ΟΑΕΔ, η κυβέρνηση μέσω της υπουργού Εργασίας ανακοίνωσε έκτακτο επίδομα 400 ευρώ σε νέους έως 24 ετών.
Θυμίζουμε πως η κυβέρνηση έχει καταργήσει ήδη 4 επιδόματα από το καλοκαίρι, με το ένα από αυτά να είναι το επίδομα που αφορούσε νέους από 20 έως 29 ετών. Τα εισοδηματικά κριτήρια που μπαίνουν συνεχώς για κάθε κοινωνική παροχή, αποκλείουν χιλιάδες ανέργους και εργαζόμενους από επιδόματα που έως σήμερα δικαίως λάμβαναν. Τα εφάπαξ ποσά που δίνονται, δεν αποτελούν δώρο αλλά κοροϊδία, καθώς δεν ριζώνουν ως δικαίωμα, αλλά χρησιμοποιούνται ως προπαγανδιστικά κόλπα της εκάστοτε κυβέρνησης.

Διαφημίζουν εφάπαξ «ενίσχυση»... όταν κρατούν σταθερά πάνω από 9 στους 10 ανέργους χωρίς επίδομα!

ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ - «ΕΚΤΑΚΤΟ ΕΠΙΔΟΜΑ» ΓΙΑ ΝΕΟΥΣ ΑΝΕΡΓΟΥΣ
Διαφημίζουν εφάπαξ «ενίσχυση»... όταν κρατούν σταθερά πάνω από 9 στους 10 ανέργους χωρίς επίδομα!
Την ίδια ώρα προϋπολογίζουν πλεόνασμα 586 εκατ. ευρώ (!) στον ΟΑΕΔ το 2018, κατά κύριο λόγο από τις εισφορές των εργαζομένων...
Απέναντι στις προπαγανδιστικές... ελεημοσύνες, τα ταξικά συνδικάτα παλεύουν για ουσιαστική προστασία των ανέργων, σταθερή δουλειά για όλους με δικαιώματα
Απέναντι στις προπαγανδιστικές... ελεημοσύνες, τα ταξικά συνδικάτα παλεύουν για ουσιαστική προστασία των ανέργων, σταθερή δουλειά για όλους με δικαιώματα
Την προσπάθεια της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ να εξωραΐσει την αντιλαϊκή της πολιτική, καθώς και να στήσει αντιπερισπασμούς από τα νέα βάρβαρα μέτρα που ετοιμάζεται να ψηφίσει στο πλαίσιο της τρίτης «αξιολόγησης», έρχεται να υπηρετήσει η απόφαση της υπουργού Εργασίας, Εφης Αχτσιόγλου, για τη χορήγηση έκτακτης οικονομικής ενίσχυσης, ύψους 400 ευρώ, σε μη επιδοτούμενους νέους ανέργους ηλικίας 18 έως 24 ετών.
Με τον ίδιο προκλητικό τρόπο που λάνσαρε και το λεγόμενο «κοινωνικό μέρισμα», η κυβέρνηση ονοματίζει «Εκτακτο Επίδομα Νεανικής Αλληλεγγύης» τη χορήγηση μιας εφάπαξ ενίσχυσης, την ίδια ώρα που διατηρεί σταθερά πάνω από 9 στους 10 ανέργους χωρίς επίδομα ανεργίας! Χαρακτηριστικά, σύμφωνα με τα στοιχεία του ΟΑΕΔ, τον Οκτώβρη του 2017, από τους 947.907 εγγεγραμμένους ανέργους στα μητρώα του, το επίδομα ανεργίας πήραν μόνο 97.268 άτομα, δηλαδή μόνο το 10,26%!

Τα παιδιά του ΟΑΕΔ, είπαν τα κάλαντα στη Διοικήτρια κ. Μαρία Καραμεσίνη

Γέμισε χαρούμενες φωνές και αθώες φατσούλες η Διοίκηση του ΟΑΕΔ από τα παιδάκια του παιδικού σταθμού και του Νηπιαγωγείου των Υπαλλήλων του ΟΑΕΔ,  που είπαν τα κάλαντα με το δικό τους μοναδικό τρόπο,  όπως κάθε χρόνο, στη Διοικήτρια του ΟΑΕΔ, στους Αντιπροέδρους και σε όλους όσους ήταν εκεί!

ΕΥΧΕΣ ΑΠΟ ΕΕΠ ΟΑΕΔ ΑΤΤΙΚΗΣ & ΝΗΣΩΝ


ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΑΠΟ ΚΕΝΤΡΙΚΕΣ ΑΠΟΘΗΚΕΣ ΟΑΕΔ ΡΕΝΤΗ


Η απόφαση για το έκτακτο επίδομα νεανικής αλληλεγγύης σε ανέργους του ΟΑΕΔ

Εκδόθηκε το ΦΕΚ  για το έκτακτο επίδομα νεανικής αλληλεγγύης για νέους ανέργους 18-24 ετών

Σύμφωνα με την απόφαση του υπουργείου Εργασίας, τη χορήγηση από τον ΟΑΕΔ εφάπαξ οικονομικής ενίσχυσης ύψους τετρακοσίων ευρώ (400,00 €) σε κάθε μη επιδοτούμενο άνεργο ηλικίας 18 έως 24 ετών που κατά την 31η.10.2017 ήταν εγγεγραμμένος άνεργος στα Μητρώα του ΟΑΕΔ και που κατά την ημερομηνία δημοσίευσης της παρούσας εξακολουθεί να είναι εγγεγραμμένος στα Μητρώα ανεργίας του ΟΑΕΔ.

Ευχές από ΠΔΑΝ


Ευχές από το σύλλογο Εκπαιδευτικών ΟΑΕΔ Ν/Δ Ελλάδας