oaednews

Τρίτη 20 Οκτωβρίου 2015

Σκουρλέτης: Δεν είναι δεσμευτικό το πόρισμα για ασφαλιστικό

Το ασφαλιστικό δεν είναι ένα καινούργιο πρόβλημα και πως εάν η ανεργία μείνει στο 25%-27%, "δεν μπορεί κανείς να περιμένει βιώσιμη λύση", υπογράμμισε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας. Η κυβέρνηση έχει προτείνει ισοδύναμα για ΑΔΜΗΕ. Συμβουλευτικά λειτουργεί το πόρισμα των Επιτροπής Σοφών για το ασφαλιστικό και ως εκ τούτου δεν δεσμεύει την κυβέρνηση, είπε το πρωί στην "Κοινωνία Ώρα MEGA" ο υπουργός Περιβάλλοντος, Πάνος Σκουρλέτης.
Ο κ. Σκουρλέτης τόνισε ότι το περιεχόμενο του πορίσματος αξιολογείται από την κυβέρνηση αλλά αυτό δεν ασκεί πολιτική, ενώ αναγνώρισε ότι το ασφαλιστικό δεν είναι ένα καινούργιο πρόβλημα και πως εάν η ανεργία μείνει στο 25%-27%, "δεν μπορεί κανείς να περιμένει βιώσιμη λύση".
Εξέφρασε μάλιστα την άποψη ότι ενδεχομένως το ασφαλιστικό πρέπει να σχεδιαστεί από την αρχή και να έχει αναδιανεμητικό χαρακτήρα στη βάση της αλληλεγγύης των γενεών.
Ο υπουργός Περιβάλλοντος διαβεβαίωσε ότι δεν υπάρχει κίνδυνος για την πρώτη κατοικία και ότι είναι σημαντικό το θέμα των κόκκινων δανείων, το οποίο όπως είπε "πηγαίνει χέρι χέρι με ανακεφαλαιοποίηση", αλλιώς η προσπάθεια θα είναι "ατελέσφορη".
Για τη ΔΕΗ ΔΕΗ 0,00% σημείωσε ότι από το 2016 ενδέχεται να υπάρξουν μειώσεις στις τιμές, ενώ στάθηκε ιδιαίτερα στο ζήτημα των μεγάλων επιχειρήσεων που συστηματικά δεν πληρώνουν τους λογαριασμούς του ρεύματος λέγοντας ότι η ΔΕΗ ΔΕΗ 0,00% πιέζει για να νοικοκυρέψει τις απαιτήσεις που έχει μέσα από αυτούς τους απλήρωτους λογαριασμούς.
Σχετικά με την ιδιωτικοποίηση του ΑΔΜΗΕ τόνισε ότι η κυβέρνηση έχει προτείνει ισοδύναμο που αντιστοιχεί στη δημιουργία ενός ανεξάρτητου φορέα στη θέση του, ο οποίος και θα διαχειρίζεται τα δημόσια δίκτυα, ισοδύναμο το οποίο όπως είπε, έχει γίνει κατά 99% αποδεκτό από τους δανειστές.
Εξήγησε ωστόσο ότι πρόκειται για περιουσιακό στοιχείο της ΔΕΗ ΔΕΗ 0,00% με αξία το λιγότερο 1-1,5 δισ. ευρώ, η πώληση του οποίου θα τη φέρει σε δύσκολη θέση.
Για τη γ.γ. Δημοσίων Εσόδων, κ. Σαββαΐδου, ο κ. Σκουρλέτης είπε πως γνωρίζει πως της τέθηκε το δίλημμα εάν θα πρέπει να παραμείνει στη θέση της, από τη στιγμή που υπάρχει εισαγγελική έρευνα και πρόσθεσε πως θεωρεί ότι το πόστο είναι πολύ κρίσιμο για να μένει οποιαδήποτε "σκιά". Η λύση που ταιριάζει είναι αυτή της παραίτησης, συμπλήρωσε.

Πρόσκληση


«Πλήρης απασχόληση και κοινωνική συνοχή: Είναι ακόμη εφικτές σε μια Ευρώπη που αλλάζει;»

Παρέμβασή μου στην ημερίδα της GUE-NGL που πραγματοποιήθηκε στις 14 Οκτωβρίου 2015 στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, στις Βρυξέλλες. με τίτλο





«Πλήρης απασχόληση και κοινωνική συνοχή: Είναι ακόμη εφικτές σε μια Ευρώπη που αλλάζει;» #‪#‎Εν‬ συνεχεία, ο Γεώργιος Μακράκης, Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Υπαλλήλων ΟΑΕΔ, επεσήμανε ότι οι πολιτικές της Ε.Ε. ή των εθνικών κυβερνήσεων για την απασχόληση και την ανεργία είναι λανθασμένες και κινούνται στην ακριβώς αντίθετη κατεύθυνση από αυτήν της πλήρους απασχόλησης.

Radio oaednews: Το επόμενο βήμα στην επικοινωνία και την ενημέρωση

Χιλιάδες αναρτήσεις, χιλιάδες σχόλια,  πολλές χιλιάδες επισκέψεις στο γνωστό πια Blog για τον ΟΑΕΔ, το oaednews.blogspot.gr
Σας ευχαριστούμε για την εμπιστοσύνη σας και σας την ανταποδίδουμε με τη δημιουργία του διαδικτυακού ραδιοφώνου radio oaednews. Ένας ραδιοφωνικός σταθμός που αξιοποιεί τις τεχνολογικές δυνατότητες, προκειμένου να ανοίξει έναν ακόμα δίαυλο επικοινωνίας με τους ραδιοεπισκέπτες του. 
Θεματολογία μεγάλη, αλλά πάντα  με επίκεντρο τον άνθρωπο. Με στόχευση στα προβλήματα, με focus στα μεγάλα κοινωνικά ζητήματα και φυσικά στο μεγαλύτερο από αυτά, στο ζήτημα της ανεργίας και στους τρόπους αντιμετώπισής της. Μας ενδιαφέρουν περισσότερο οι εφαρμοζόμενες πολιτικές, οι πολιτικές που αντιμετωπίζουν πρακτικά και προγραμματικά τα ζητήματα…

Ευρωπαϊκό Ταμείο για την Ανεργία ζητούν Παπαδημούλης και Κούνεβα

Ερώτηση προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή κατέθεσαν ο Αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Δημήτρης Παπαδημούλης, και η ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Kωνσταντίνα Κούνεβα και μέλος της Επιτροπής Απασχόλησης του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, ζητώντας την υιοθέτηση ενός Πανευρωπαϊκού Ταμείου Ανεργίας που θα «μπορούσε να λειτουργήσει συμπληρωματικά, τόσο με τα αντίστοιχα εθνικά συστήματα προστασίας ανέργων, όσο και με τις ευρωπαϊκές και εθνικές πολιτικές για την αντιμετώπιση της μακροχρόνιας ανεργίας».

Λιανεμπόριο τροφίμων: Διατήρηση της απασχόλησης και των μισθών

Έναν από τους ελάχιστους κλάδους της οικονομίας που διατηρεί την απασχόληση στην Ελλάδα εν μέσω της έντονης οικονομικής ύφεσης αποτελεί το λιανεμπόριο τροφίμων. Αυτό τουλάχιστον καταδεικνύει πρόσφατη ανάλυση της απασχόλησης στο λιανεμπόριο τροφίμων που ολοκλήρωσε το Ινστιτούτο Έρευνας Λιανεμπορίου Καταναλωτικών Αγαθών (ΙΕΛΚΑ) βάση των στοιχείων της ΕΛ.ΣΤΑΤ..
Συγκεκριμένα, από την επεξεργασία των στοιχείων απασχόλησης που παρέχει σε τριμηνιαία βάση η ΕΛ.ΣΤΑΤ. προκύπτει ότι την 5ετία 2010-2014 το λιανεμπόριο τροφίμων παρουσιάζει αύξηση της απασχόλησης κατά 1,60%, σε αντίθεση με το σύνολο του λιανικού εμπορίου το οποίο παρουσιάζει μείωση κατά 7,15% και συνολικά με την ελληνική οικονομία η οποία παρουσιάζει μείωση κατά 19,44%. Συγκεκριμένα, για το 2014, το λιανεμπόριο τροφίμων παρέμεινε σχεδόν αμετάβλητο με τον δείκτη να μειώνεται ελάχιστα κατά 0,24%σε σχέση με το 2013, παρουσιάζοντας όμως σημαντική αύξηση κατά 2,69% το 4ο τρίμηνο του 2014, η οποία συνεχίζεται και το 1ο τρίμηνο του 2015. Συνολικά το λιανικό εμπόριο παρουσιάζει επίσης σταθεροποιητική τάση το 2014 με ελάχιστη μείωση κατά 0,15% σε σχέση με το 2013.

ΕΚΤ: Πόσα έχασε ο μέσος Ελληνας στα χρόνια της κρίσης -Πόσα κέρδισε ο Γερμανός

Πρόσφατη έρευνα έδειξε πως ο ατομικός πλούτος των Ελλήνων δέχθηκε ισχυρό πλήγμα τα τελευταία έξι χρόνια που σοβεί η κρίση.
Αυτό το συμπέρασμα έρχεται να επιβεβαιώσει και η ΕΚΤ με νέα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα. Σύμφωνα με αυτά, οι Ιρλανδοί και οι Έλληνες έχασαν περισσότερο ατομικό πλούτο από οποιαδήποτε άλλη χώρα της Ευρωζώνης μετά την οικονομική κρίση, ενώ, αντιθέτως, Γερμανοί και Ολλανδοί είδαν τον πλούτο τους να αυξάνεται.

Η εκδίκηση της γενιάς των 500 ευρώ - Γιατί δε συμφέρει ούτε τους εργοδότες η ελαστικοποίηση της εργασίας

Η ελαστικοποίηση της αγοράς εργασίας που εφαρμόζεται κατά κόρον στο δυτικό κόσμο τα τελευταία 30 χρόνια φέρνει, μακροπρόθεσμα, αποτελέσματα αντίστροφα με τα εξαγγελλόμενα. Αυτό προκύπτει από έρευνα τριών επιστημόνων που δημοσιεύτηκε στο επιστημονικό περιοδικό Oxford Journal of Economics, της οποίας τα βασικά σημεία παρουσιάζει σε δημοσίευμά της η Εφημερίδα των Συντακτών. 
Διαβάστε το άρθρο:

Ποτέ θα δοθούν τα οικογενειακά επιδόματα

Έως την Παρασκευή θα δοθούν τα οικογενειακά επιδόματα σε 635.000 δικαιούχους του ΟΓΑ, σύμφωνα με τον Γενικό Γραμματέα του υπουργείου Εργασίας, Ανδρέα Νεφελούδη.
Σε δηλώσεις του στον τηλεοπτικό σταθμό ΑΝΤ1 ανέφερε ότι η καθυστέρηση αυτή στα οικογενειακά επιδόματα σχετίζεται με γραφειοκρατικές αγκυλώσεις και όχι με την έλλειψη των σχετικών κονδυλίων ύψους 225 εκατ ευρώ.