oaednews

Δευτέρα 1 Δεκεμβρίου 2014

Ανοίγουν οι αιτήσεις στον ΟΑΕΔ για τις 6.000 προσλήψεις με επιδότηση



 Ανοίγουν - εκτός απροόπτου- την Πέμπτη 4 Δεκεμβρίου σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του dikaiologitika.gr, οι αιτήσεις στον ΟΑΕΔ για το πρόγραμμα 6.000 επιδοτούμενων προσλήψεων ανέργων ηλικίας 25 - 66 ετών. Οι επίσημες ανακοινώσεις από την Διοίκηση του ΟΑΕΔ θα γίνουν αύριο.
Σύμφωνα πάντα, με πληροφορίες μας σήμερα γίνεται δοκιμή του συστήματος των ηλεκτρονικών αιτήσεων για να απευχθούν τυχόν προβλήματα που έχουν προκύψει στο προηγούμενο πρόγραμμα των 5.000 προσλήψεων ενώ αναμένεται και πάλι το ενδιαφέρον να είναι πολύ μεγάλο απο την μεριά των επιχειρήσεων που επιθυμούν να προχωρήσουν σε προσλήψεις με επιδότηση.

Οι άνεργοι διεκδικούν δωρεάν μετακινήσεις με την κάρτα ανεργίας

Σε συγκέντρωση στο υπουργείο Εργασίας καλεί την Τετάρτη η κίνηση «Ενεργοί Άνεργοι» διεκδικώντας δωρεάν μετακινήσεις στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς για όλους τους ανέργους εγγεγραμμένους του ΟΑΕΔ με ενεργή κάρτα ανεργίας.
Η κίνηση ζητάει η κάρτα ανεργίας του ΟΑΕΔ να είναι ισοδύναμη της κάρτας απεριορίστων διαδρομών για τα μέσα μαζικής μεταφοράς και απαιτεί να σβηστούν εδώ και τώρα όλα τα πρόστιμα.

Φρένο σε υπερ-ευέλικτα συστήματα εργασίας

Ο Άρειος Πάγος με αμετάκλητη απόφαση βάζει φρένο στην εργοδοτική αξιοποίηση των αντεργατικών διατάξεων μονομερούς επιβολής υπερ-ευέλικτων συστημάτων εργασίας, τονίζει η ΓΣΕΕ και χαιρετίζει την απόφαση. Ζητεί δε άμεση κατάργηση του ενορχηστρωμένου συμπλέγματος τροποποιήσεων της εργατικής νομοθεσίας που έχουν στραγγαλίσει κάθε ατομική και συλλογική προστασία των εργαζομένων

Βαθιές τομές στο Ασφαλιστικό: Τέλος στις πρόωρες συντάξεις πριν τα 62, ψαλίδι στο ΕΚΑΣ, μέχρι και 12 έτη παραπάνω δουλειά – Ποιοι επηρεάζονται




.
Το υπουργείο Οικονομικών απέστειλε τις νέες προτάσεις προς την τρόικα που περιλαμβάνουν «μέτρα-φωτιά»:

Οι Εργασιακές σχέσεις και ο συνδικαλισμός


Πως θα χάσουν χρήματα οι Δημόσιοι Υπάλληλοι

Δεν είναι μόνο οι μειώσεις που έρχονται σε όσους μπουν τώρα στο δημόσιο. Οι παλιοί εργαζόμενοι του κράτους έχουν να χάσουν πολλά περισσότερα καθώς ό,τι έχει απομείνει πάνω από τον βασικό μισθό και τα επιδόματα ουσιαστικά θα κοπεί μέσα στους επόμενους μήνες.Οι μειώσεις θα είναι για όλους. Τουλάχιστον για όσους εκτός των βασικών επιδομάτων δικαιούνται κάποια επιπλέον χρήματα λόγω της φύσης της εργασίας τους.