oaednews

Πέμπτη 18 Δεκεμβρίου 2014

Πάνω από 926.000 οι μακροχρόνια άνεργοι – Καταρρέει η αγορά εργασίας

Μπορεί κάποιοι να πανηγυρίζουν για την υποχώρηση του δείκτη της ανεργίας κατά 1,7 ποσοστιαίες μονάδες, ωστόσο μια προσεκτική ματιά στα ποιοτικά στοιχεία της απασχόλησης και της ανεργίας κόβει κάθε διάθεση... σημαιοστολισμών.
Κι αυτό γιατί μέσα στην τελευταία τριετία εκτινάχθηκε στα ύψη ο αριθμός των μακροχρόνια ανέργων, δηλαδή εκείνων που δεν μπορούν να βρουν δουλειά σε διάστημα ενός έτους, ενώ παράλληλα μήνα με το μήνα αυξάνεται ο αριθμός όσων πυκνώνουν τις τάξεις εκείνων που εργάζονται με συμβάσεις προσωρινής απασχόλησης.

Το σημερινό τοπίο στην εργασία, ανεργία, δήθεν εργασία


Τοποθέτηση για τον προϋπολογισμό του ΟΑΕΔ για το 2015 από το Θανάση Γκώγκο μέλος του ΠΑΜΕ

Τοποθέτηση Θανάση Γκώγκου, μέλους του ΔΣ του ΟΑΕΔ με τις δυνάμεις του ΠΑΜΕ, για τον φετινό προϋπολογισμό του ΟΑΕΔ
 Ο προϋπολογισμός του ΟΑΕΔ για το 2015 συνεχίζει να βρίσκεται στην ίδια εχθρική ρότα για τους ανέργους και τους εργαζόμενους, αποκτά πιο προκλητικά χαρακτηριστικά και είναι ακόμα πιο αποκαλυπτικός για τις στρατηγικές επιδιώξεις της κυβέρνησης και των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων.
Ο προσανατολισμός του Οργανισμού στα προγράμματα ενεργητικής απασχόλησης δηλαδή της τζάμπα εργασίας για τα αφεντικά, των κακοπληρωμένων προγραμμάτων με βραχεία ημερομηνία λήξης που ανακυκλώνουν τη φτώχεια και την ανέχεια, αποτυπώνεται ξεκάθαρα στον φετινό προϋπολογισμό την ίδια στιγμή που μειώνονται δραματικά τα ποσά για την ενίσχυση των ανέργων, αποδυναμώνοντας παραπέρα το πλέγμα προστασίας της εργατικής-λαϊκής οικογένειας.
Η στόχευση για μείωση της ανεργίας συνδυάζεται με πληθώρα 5μηνων προγραμμάτων, με μισθούς που βρίσκονται στα όρια της φτώχειας, που αντί για συντάξιμα ένσημα παρέχουν επιταγές εργασίας κάνοντας τη νεανική εργατική δύναμη, φτηνή και ευέλικτη ανακυκλώσιμη ύλη στα χέρια των εργοδοτών. Σε αρκετούς κλάδους οι θέσεις σταθερής εργασίας έχουν αντικατασταθεί πλήρως από ευέλικτες εργασιακές σχέσεις που προάγονται από τα προγράμματα απασχόλησης, τα οποία με τη σειρά τους τείνουν να γίνουν η κυρίαρχη εργασιακή σχέση, ιδιαίτερα στους νέους.

Νέα τμήματα τουριστικών ειδικοτήτων στις ΣΕΚ του ΟΑΕΔ.




 Σε πλήρη αναβάθμιση του θεσμού της διττής εκπαίδευσης στον τομέα του τουρισμού προχωρά το Ελληνογερμανικό Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο,

Οι «Άθλοι» του Βρούτση …




Έκπληκτος εμφανίστηκε ο Ευρωπαίος Επίτροπος, Πιέρ Μοσκοβισί για τις επιτυχίες που έχει καταγράψει ο υπουργός Εργασίας, Γιάννης Βρούτση.

Συντάξεις: Ποιες γυναίκες γλιτώνουν τις ανατροπές στα όρια ηλικίας-Τα παράθυρα για μητέρες ανηλίκων





Τη δυνατότητα να γλιτώσουν τις ανατροπές στα όρια ηλικίας έχουν 70.000 γυναίκες, που πρόλαβαν να θεμελιώσουν δικαίωμα.

Έλεος- Πώς το άσπρο γίνεται μαύρο.!!

4 στους 10 παραμένουν στη δουλειά μετά το Voucher
Περισσότεροι από 126.000 άνεργοι έδειξαν ενδιαφέρον για την «Επιταγή εισόδου στην αγορά εργασίας για άνεργους νέους ηλικίας έως 29 ετών».
Από το πρόγραμμα συνολικά ωφελήθηκαν περίπου 35.000 νέοι ηλικίας από 18 μέχρι 29 ετών, ενώ ο αυξημένος αριθμός των ανθρώπων που εκδήλωσαν ενδιαφέρον αφενός καταδεικνύει την επιτυχία της δράσης και αφετέρου υπογραμμίζει την ανάγκη για περισσότερα προγράμματα που θα «ανοίξουν τον δρόμο» της αγοράς εργασίας στους νέους.