oaednews

Παρασκευή 1 Νοεμβρίου 2019

Ο ΟΑΕΔ στο Επιμελητήριο Ευβοίας για ενημέρωση επιχειρηματιών και επαγγελματιών

Τις επόμενες ημέρες ξεκινά στο Επιμελητήριο μας για πρώτη φορά, η λειτουργία γραφείου ενημέρωσης των επιχειρηματιών, των επαγγελματιών, αλλά και των εν δυνάμει επιχειρηματιών, για όλα τα προγράμματα εργασίας και επιχειρηματικότητας που επιδοτούνται από τον ΟΑΕΔ, όπως :
• Τα προγράμματα προώθησης στην αυτοαπασχόληση.

Συντάξεις: Τι αλλάζει για όσους έχουν πάνω από 30 χρόνια εργασίας

 Η αύξηση των ποσοστών αναπλήρωσης για όσους έχουν συμπληρώσει πάνω από 30 χρόνια εργασίας αποτελεί βασική προτεραιότητα του υπουργού Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων.

Ένωση Υπαλλήλων ΟΑΕΔ Κεντρικής Ελλάδας. ‘ Ο *νέος ΟΑΕΔ* δεν θα είναι ένας μικρός ΟΑΕΔ.’’




Θέμα: ‘ Ο *νέος ΟΑΕΔ* δεν θα είναι ένας μικρός ΟΑΕΔ.’’


Συναδέλφισσες/οι
Σύμφωνα με τα μέχρι τώρα δημοσιεύματα από το 2020 θα υπάρξει μείωση των ασφαλιστικών εισφορών υπέρ ανεργίας κατά 1 μονάδα και αυτό για αρχή, γιατί: Σύμφωνα πάλι με επίμονα τον τελευταίο καιρό δημοσιεύματα το σενάριο προβλέπει την μείωση των εισφορών υπέρ ΟΑΕΔ σε βάθος τετραετίας κατά 5 μονάδες, άρα την συνολική μείωση των πόρων του ΟΑΕΔ κατά 80% !!.
Θα θέλαμε εδώ να επισημάνουμε ότι στις δύσκολες εποχές των μνημονίων καμία από τις κυβερνήσεις οι οποίες διαχειρίστηκαν τα δύσκολα οικονομικά της χώρας δεν τόλμησε να βάλει χέρι στις εισφορές υπέρ ανεργίας, πόσο μάλλον να τις καταργήσει και μαζί με αυτές και την κοινωνική πολιτική που απορρέει από αυτές.
Το ότι η κάλυψη των κενών που θα προκαλέσει η απώλεια αυτών των πόρων στον Οργανισμό προβλέπεται να καλύπτεται από τον κρατικό προϋπολογισμό, μόνο φόβο μπορεί να προκαλέσει για την ικανότητα πλέον της χώρας να ασκεί κυβερνητικές πολιτικές αύξησης της απασχόλησης και καταπολέμησης της ανεργίας σε ένα οικονομικά γύρω της αβέβαιο περιβάλλον.
Η προσπάθεια μείωσης των εισφορών υπέρ ΟΑΕΔ ξεπερνάει τα όρια του Οργανισμού, αφορά όλη την κοινωνία.

ΟΑΕΔ: Στις καλένδες η παράταση, έρχονται 5.000 νέες προσλήψεις στην κοινωφελή εργασία στην πυροπροστασία

Δεν θα δοθεί τελικά παράταση στο πρόγραμμα κοινωφελούς εργασίας του ΟΑΕΔ των 5.066 ωφελουμένων για την αντιπυρική προστασία των δασών.
Αν και ο αρχικός σχεδιασμός του υπουργείου Εργασίας ανέφερε ότι θα δοθεί παράταση και μάλιστα στελέχη του υπουργείου Εργασίας μιλούσαν για παράταση του εν λόγω προγράμματος τελικά αποφασίστηκε να μην δοθεί παράταση τώρα, κατά τους χειμερινούς μήνες, και να βγει τον Μάιο προκήρυξη για νέο πρόγραμμα κοινωφελούς εργασίας του ΟΑΕΔ για την προστασία των δασών όπου οι ανάγκες τους καλοκαιρινούς μήνες ειναι αυξημένες.

Έρχονται τα «πάνω κάτω» στην εργασία - Σε πλήρη εφαρμογή το ψηφιακό ωράριο, όλες οι αλλαγές για εργαζόμενους και εργοδότες

Απο την 1.1.2020 θα τεθεί σε εφαρμογή το ψηφιακό ωράριο των εργαζομένων, το οποίο για πρώτη φορά καλούνται οι επιχειρήσεις να δηλώνουν σε πραγματικό χρόνο στο πληροφοριακό σύστημα ΕΡΓΑΝΗ τις ώρες εργασίας του προσωπικού τους. Σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου Εργασίας, καθημερινά υποβάλλονται 38.000 δηλώσεις για μεταβολές ωραρίου που επηρεάζουν 100.000 θέσεις εργασίας.

ΟΑΕΔ: Προσλήψεις 9 ειδικοτήτων σε σχολή Επαγγελματικής Κατάρτισης


Συµπληρωµατική προκήρυξη (λόγω κενών θέσεων) από τονΟΑΕΔ για την πρόσληψη ωροµίσθιου εκπαιδευτικού και ειδικού επιστηµονικού προσωπικού στη Σχολή Επαγγελµατικής Κατάρτισης ΑµεΑ Αθηνών, για το σχολικό έτος 2019-2020.