oaednews

Τετάρτη 4 Δεκεμβρίου 2019

Κλήσεις γονέων στο «Μαζί για το Παιδί»: Κυριαρχεί ο εθισμός στο Internet

Τα ζητήματα που απασχολούν τους γονείς είναι ο ύπνος και το φαγητό, ακολουθούν οι συγκρούσεις για το διάβασμα στο δημοτικό, ενώ στην εφηβεία, το κύριο πρόβλημα αποτελεί ο εθισμός και η πολύωρη χρήση του διαδικτύου.

ΙΝΕ ΓΣΕΕ Κρήτης: Εκδήλωση με θέμα: «Εργασία υπό πίεση σε δομές κοινωνικής φροντίδας: Στάσεις και αντιστάσεις»

Οι αλλεπάλληλες και εκτεταμένες μεταβολές που συντελούνται τα τελευταία χρόνια στο πεδίο της απασχόλησης, έχουν διαμορφώσει ένα δυσμενές και αόριστο εργασιακό περιβάλλον, γεγονός που συμβάλλει στην επιδείνωση των συνθηκών και των όρων οργάνωσης της εργασίας. Μέσα σε συνθήκες γενικευμένης αβεβαιότητα, οι εργαζόμενοι σε δομές κοινωνικής φροντίδας, καλούνται να εξισορροπήσουν πιέσεις, που θέτουν σε δοκιμασία τα ίδια άτομα και όσο τις σχέσεις εντός του χώρου εργασίας. Τα παραπάνω καθιστούν αναγκαία την πληροφόρηση των εργαζομένων μέσω ενεργειών πληροφόρησης, που στόχο έχουν την ενίσχυση κι ενδυνάμωσή τους, ώστε να ανταποκριθούν σε αυτές τις συνθήκες.

Συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις οι 5.500 πτυχιούχοι του ειδικού προγράμματος

Συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους οι 5.500 πτυχιούχοι του ειδικού προγράμματος απασχόλησης του ΟΑΕΔ, οι οποίοι απασχολούνται σε δημόσιους φορείς, ζητώντας την παράταση των συμβάσεων τους.
Ειδικότερα σύμφωνα με το Συντονιστικό Αγώνα Εργαζομένων του Ειδικού Προγράμματος Απασχόλησης του ΟΑΕΔ για 5.500 άνεργους πτυχιούχους ηλικίας 22-29 θα πραγματοποιήσουν νέα πανελλαδική κινητοποίηση τη Δευτέρα 9 Δεκέμβρη στις 14.30 έξω από το Υπουργείο Εργασίας ενόψει της συνάντησης με τον Υφυπουργό Εργασίας, Νότη Μηταράκη.
Ωστόσο νωρίτερα θα κάνουν παρέμβαση στις 12.00 στο Συνέδριο με θέμα «Διεπιστημονική Πρωτοβουλία για την ανάσχεση του Brain Drain και τον τεχνολογικό μετασχηματισμό της αγοράς εργασίας» στο ξενοδοχείο MARRIOT.

Έκθεση του ΙΝΕ ΓΣΕΕ. Μικρές οι πιθανότητες μετάβασης από την ανεργία στην εργασία

Παρά τα σημάδια σταθερής ανάκαμψης που εμφανίζει η αγορά εργασίας, η ανεργία μειώνεται με πολύ αργούς ρυθμούς υπογραμμίζει στην έκθεση του το ΙΝΕ-ΓΣΕΕ για την Ελληνική Οικονομία και την Απασχόληση.

Μάλιστα σημειώνεται στην έκθεση ότι δημιουργούνται θέσεις και έχουν μεγάλη ζήτηση τα επαγγέλματα «Πωλητές σε καταστήματα» «Καθαριστές και βοηθοί οικιών, ξενοδοχείων και γραφείων» και οι «υπάλληλοι γενικών καθηκόντων».

91 προσλήψεις στον ΟΑΕΔ

Προκήρυξη του ΑΣΕΠ για νέες θέσεις εργασίας στον ΟΑΕΔ. Δείτε αναλυτικά την προκήρυξη και τις περιοχές όπου θα προσληφθούν 91 άτομα από τον ΟΑΕΔ.