oaednews

Κυριακή 4 Ιουνίου 2017

Νέο Ασφαλιστικό: Χάνουν 9 κατηγορίες ασφαλισμένων –Πρώτοι οι δημόσιοι υπάλληλοι (παραδείγματα)

Εννέα κατηγορίες συνταξιούχων είναι οι μεγάλοι χαμένοι από το νέο Ασφαλιστικό που έρχεται το 2019. Πρόκειται για περίπου 400.000 συνταξιούχους οι οποίοι θα φτάσουν τις μέγιστες περικοπές συντάξεων απορροφώντας ολόκληρη την απώλεια του 18% που προβλέπει ως ανώτατο «ψαλίδι» η νεα συμφωνία
Το 80% από αυτούς θα μετρήσουν απώλειες από 100 ευρώ και πάνω. μόνο από την περικοπή της κύριας σύνταξης.

Το σωματείο Νέων Τεχνολογιών και Τηλεπικοινωνιών στο μέτωπο κατά της ανεργίας

Σε ανακοίνωση του το σωματείο Νέων Τεχνολογιών και Τηλεπικοινωνιών Αχαΐας «Η Ενότητα» απευθύνει κάλεσμα σε όλους και για να δώσουν το παρόν στην εκδήλωση της Τετάρτης στις 7 Ιουνίου, με θέμα «Δικαίωμα στην Εργασία, πάλη κατά της ανεργίας».

Επίδομα ανεργίας ΟΑΕΔ: Τι ισχύει για αναπληρωτές εκπαιδευτικούς

: Ερωτήσεις και απαντήσεις σχετικά με το . Τι ενέργειες πρέπει να γίνουν προκειμένου να εισπράξουν οι δικαιουχοι αναπληρωτές το .
Για να εισπράξετε επίδομα ανεργίας από τον :
  • πρέπει να είστε μισθωτός και να έχει λήξει ή να έχει καταγγελθεί από τον εργοδότη (απόλυση) η σύμβαση εργασίας σας.
  • να είστε ως εργαζόμενος ασφαλισμένος στον κλάδο ανεργίας του 
  • να έχετε συμπληρώσει μέσα στο 14μηνο ή 12μηνο που προηγείται της αίτησής σας τον αριθμό των ημερομισθίων που προβλέπονται ανάλογα με το επάγγελμά σας.
  • (από 1-1-2014) να μην έχετε επιδοτηθεί εντός της τετραετίας πριν την ένταξη στην επιδότηση πάνω από 400 ημέρες.

Αναπληρωτές: Εγγραφή στον ΟΑΕΔ – Δικαιολογητικά Διαβάστε περισσότερα: Αναπληρωτές: Εγγραφή στον ΟΑΕΔ – Δικαιολογητικά

Οι  εργάζονται μέχρι και 21 Ιουνίου (στην πρωτοβάθμια) 22 Ιουνίου εκδίδεται με τη λήξη σύμβασής τους η απόλυση. Όλοι οι  πρέπει να την παραλάβουν μαζί με κάποια άλλα έγγραφα από την πρωτοβάθμια, από 22 Ιουνίου και μετά, όποτε το επιθυμούν.
Κάποιες πρωτοβάθμιες δέχονται να τα στείλουν και στον τόπο μόνιμης κατοικίας ταχυδρομικώς με έξοδα του παραλήπτη. Αυτό πρέπει να γίνει όμως με προηγούμενη συνεννόηση και αίτηση από τον .

Δεν θα χάσουν τα λεφτά τους οι συμβασιούχοι

Η Κυβέρνηση εγγυάται ότι, δεν θα χαθεί ούτε ένα Ευρώ για συμβασιούχο, που εργάστηκε και καλύπτει πάγιες και διαρκείς ανάγκες, από μία ενδεχόμενη αρνητική Απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου, «καθώς σε αυτή την περίπτωση θα υπάρξει άμεσα πρωτοβουλία, πάντα σεβόμενοι το δικαστήριο και την συνταγματική νομιμότητα», τόνισε ο γενικός γραμματέας του Υπουργείου Εσωτερικών, Κώστας Πουλάκης, μιλώντας, σήμερα, στο Ρ/Σ "Στο Κόκκινο".  
Ο κ. Πουλάκης αρχικά αναφέρθηκε σε πρόσφατη εκδήλωση του Ελεγκτικού Συνεδρίου - όπου τοποθετήθηκε και ο ίδιος για την φημολογούμενη απόφαση του ΕΣ (μιας και δεν έχει καθαρογραφεί, όπως είπε) - κριτικάροντας μία «διαρροή σε συγκεκριμένη εφημερίδα που προκάλεσε την κοινωνική και πολιτική αναστάτωση για μία απόφαση που δεν γνωρίζουμε».

Διευκρινιστική εγκύκλιος του Υπ. Παιδείας για την προϋπηρεσία εκτός Δημοσίου

Με αφορμή πολλών ερωτημάτων διαφόρων Διευθύνσεων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και σε συνέχεια της αριθ.35527/Ε2/03-03-2017 (ΑΔΑ:ΩΩΓΩ4653ΠΣ-Ψ13) εγκυκλίου του, σχετικά με τη βαθμολογική αναγνώριση προϋπηρεσίας των εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, η οποία δεν συνιστά πραγματική δημόσια υπηρεσία, σύμφωνα με τις διατάξεις του Ν.4452/2017, από το Υπ. Παιδείας διευκρινίζονται τα εξής:
1) Η αποδεδειγμένη προϋπηρεσία εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, εκτός δημοσίου τομέα, η οποία δεν συνιστά πραγματική δημόσια υπηρεσία, σύμφωνα με τις διατάξεις του Ν.4452/2017, σε συνδυασμό και με τις διατάξεις της παρ.2 του άρθρου 98 του Υπαλληλικού Κώδικα (Ν. 3528/2007), αφορά στη βαθμολογική και μόνο ένταξη και εξέλιξη των εκπαιδευτικών.

Η χαρτογράφηση του Δημοσίου - Από τους ΟΤΑ οι περισσότερες αποχωρήσεις

Είναι γιατρός, νοσηλευτής, εκπαιδευτικός, ένστολος ή κληρικός, περίπου 45 ετών και κάτοχος πτυχίου. Πρόκειται για τα επικρατέστερα «χαρακτηριστικά» των δημοσίων υπαλλήλων εν έτει 2016, όπως αυτά καταγράφονται σε μελέτη που πραγματοποίησαν τα αρμόδια τμήματα του υπουργείου Διοικητικής Ανασυγκρότησης.
Τα συμπεράσματα της μελέτης προκύπτουν από την ποιοτική και ποσοτική ανάλυση των στοιχείων που αναρτήθηκαν στο επίσημο Μητρώο του Δημοσίου αναφορικά με τις προσλήψεις, τις αποχωρήσεις, αλλά και τους υπηρετούντες στην κεντρική διοίκηση και παρουσιάζονται κατ’ αποκλειστικότητα από την «Καθημερινή» και την δημοσιογράφο Εύη Καραμανώλη.

482 θέσεις σε Δήμους

Προσλήψεις προσωπικού µε σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισµένου χρόνου σε υπηρεσίες ανταποδοτικού χαρακτήρα σε ΟΤΑ α’ βαθµού, για χρονικό διάστηµα έως οκτώ (8) µήνες, συνολικά τετρακοσίων ογδόντα δύο (482) συµβάσεων, ενέκρινε ο Υπουργός Εσωερικών.
Οι θέσεις:

1000 στρέμματα σε 100 νέους αγρότες

Το στρατηγικό σχέδιο για την ανάπτυξη των αρωματικών φυτών στην Ελλάδα ανέπτυξε από το Βελβεντό, τελευταίο σταθμό της περιοδείας του στην Π.Ε. Κοζάνης, ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Βαγγέλης Αποστόλου.
Μιλώντας στην κατάμεστη αίθουσα του πνευματικού κέντρου, ανακοίνωσε ότι θα παραχωρηθούν 1000 στρέμματα από δημόσιες εκτάσεις σε 100 νέους από την περιοχή της Εορδαίας που έχουν υποβάλει αιτήσεις για ένταξη στο πρόγραμμα νέων αγροτών για την καλλιέργεια αρωματικών φυτών. Ανέφερε ότι επιλέχθηκε πιλοτικά η Κοζάνη διότι διαθέτει πλούσια τεχνογνωσία, έχει το φυσικό πλεονέκτημα του υπεδάφους και του μικροκλίματος, στην ευρύτερη περιοχή καλλιεργούνται περί τα 8.000 στρέμματα ενώ υπάρχει και εξειδικευμένη μεταποιητική μονάδα που επεξεργάζεται αρωματικά φυτά.

27 θέσεις στη μόνιμη Ελληνική Αντιπροσωπέια στην Ευρωπαϊκή Ένωση

H Μόνιμη Ελληνική Αντιπροσωπεία στην Ευρωπαϊκή Ένωση ανακοινώνει την προκήρυξη πλήρωσης εικοσιεπτά (27) θέσεων, με απόσπαση, σύμφωνα με τις διατάξεις του αρ. 7 του ν. 3320/2005 και της απόφασης C(2008)6866/12-11-2008 της Επιτροπής, με προθεσμία υποβολής των αιτήσεων τον Ιούνιο και τον Ιούλιο 2017, ως Εθνικών Εμπειρογνωμόνων στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή, η Μόνιμη Ελληνική Αντιπροσωπεία στην Ευρωπαϊκή Ένωση, με το υπ ́ αριθμ. 3581/17.05.2017 έγγραφό της

ΕΥΔΑΠ: Από 6/6 οι αιτήσεις για 400 θέσεις απασχόλησης φοιτητών

Η ΕΥΔΑΠ Α.Ε. ανακοινώνει ότι, σύμφωνα με την υπ’ αριθμ. 19222/24.05.2017 απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου, στo πλαίσιo της εταιρικής υπευθυνότητας και κοινωνικής πολιτικής, θα απασχολήσει κατά τους θερινούς μήνες Ιούλιο και Αύγουστο 2017 τετρακόσιους (400) φοιτητές/τριες Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης (προπτυχιακούς ή μεταπτυχιακούς), με σκοπό την απόκτηση γνώσεων και εργασιακής εμπειρίας σε πραγματικό περιβάλλον εργασίας.