oaednews

Τετάρτη 23 Σεπτεμβρίου 2020

Κάλεσμα βοήθειας για την Καρδίτσα - Ενωση Υπαλλήλων ΟΑΕΔ Κεντρικής Ελλάδας

ΕΝΩΣΗ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΟΑΕΔ

ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ                                                            

  Κάλεσμα βοήθειας για τους πλημμυροπαθείς  στο  Νομό Καρδίτσας



Το ΔΣ της Ένωσης Υπαλλήλων ΟΑΕΔ Κεντρικής Ελλάδας ανταποκρίνεται  στην έκκληση του Κοινωνικού Παντοπωλείου του Δήμου Καρδίτσας και καλεί όλους τους συναδέλφους των Υπηρεσιών μας να ενισχύσουν τους πληγέντες  από την ανείπωτη αυτή καταστροφή με τρόφιμα και άλλα είδη.
Για τον καλύτερο συντονισμό της διανομής έχουμε έρθει σε επαφή με την αντιδήμαρχο Καρδίτσας συναδέλφισσα Κα Σουφλα, συνταξιούχο εκπαιδευτικό των σχολών του ΟΑΕΔ
Καλούνται οι συνάδελφοι από αύριο μέχρι και το τέλος της επόμενης εβδομάδας να συγκεντρώνουν  τρόφιμα και άλλα είδη στις κατά τόπους υπηρεσίες μας. Η συνδρομή θα αφορά είδη πρώτης ανάγκης, όπως νερά, μακαρόνια-όσπρια, γάλα εβαπορέ, κονσέρβες, δημητριακά, λάδι, καφές, πελτέδες, κλινοσκεπάσματα, πετσέτες.
Επιπλέον Η Ένωσή μας θα διαθέσει το ποσό των 400 ευρώ για αγορά τροφίμων.  
Αυτή τη δύσκολη στιγμή για το Νομό της Καρδίτσας όλοι μας για μια ακόμη φορά θα δείξουμε την αλληλεγγύη μας και την κοινωνική μας ευθύνη όπως το έχουμε κάνει αρκετές έως τώρα φορές.  

Για το Διοικητικό Συμβούλιο

Ο Πρόεδρος                                                                Η Γενική Γραμματέας

Μπαζιάνας Γεώργιος                                                      Μακρή Κλεονίκη                                                    

ΑΔΕΔΥ: Στήριξη της 24ωρης απεργίας ΟΕΝΓΕ στις 24 Σεπτεμβρίου 2020

 Στήριξη της 24ωρης απεργίας ΟΕΝΓΕ στις 24 Σεπτεμβρίου 2020

 

Η Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. στηρίζει τον αγώνα των Νοσοκομειακών Γιατρών, για την υπεράσπιση και την αναβάθμιση του Δημόσιου Συστήματος Υγείας, καθώς και την επίλυση των δίκαιων αιτημάτων τους.

Η Κυβέρνηση μετά το πρώτο κύμα πανδημίας με επικοινωνιακή καταιγίδα ισχυρίζονταν πως έχει θωρακίσει το ΕΣΥ με μέσα, υποδομές και ανθρώπινο δυναμικό.

Δυστυχώς, το δεύτερο και ήπιο, ακόμα, κύμα της πανδημίας έδειξε πως το αφήγημα κατέρρευσε. Ελλείψεις υλικών, κρεβάτια ΜΕΘ ανεπαρκή, προσωπικό ελλιπές.

Ερχονται 192 προσλήψεις στη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας

 Οι προσλήψεις θα αφορούν στην ιχνηλάτηση και παρακολούθηση των διαδικασιών απομόνωσης και ελέγχου των ασθενών κορονοϊού και των στενών επαφών τους, καθώς και τη συνδρομή στην αντιμετώπιση κάθε είδους σχετικής υγειονομικής ή άλλης απειλής. Το προσωπικό δύναται να τοποθετηθεί και στα Περιφερειακά Επιχειρησιακά Κέντρα Πολιτικής Προστασίας.

Ασφυξία στο ΕΣΥ, γεμίζουν ασφυκτικά οι ΜΕΘ Αττικής

 Τα νοσοκομεία της Αττικής βρίσκονται στα όρια της ασφυξίας με τα κρεβάτια στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ) να γεμίζουν το ένα μετά το άλλο . Οι αριθμοί μιλούν από μόνοι τους. Από τις 107 κλίνες εντατικής θεραπείας για COVID στην Αττική οι 62 είναι ήδη κατηλειμμένες ι αυτό μετά την αύξηση κλινών που έχει ξεκινήσει. Προβληματίζουν οι εικόνες εξώ από την εφημερία του Ευαγγελισμού σήμερα 22/9. Οι αντοχές γιατρών και πολιτων δοκιμάζονται. Ασθενείς ακόμα και με 40 πυρετό περίμεναν σήμερα να έξω από το νοσοκομείο χωρίς να μπορεί να γίνει διαχωρισμός που πρέπει. «Δεν μπορούμε να πάμε στη μέγιστη δυνατότητα σε κλίνες ΜΕΘ για κορονοϊό» τόνισε από την πλευρά του ο Υφυπουργός Υγείας. Ποιο το σχέδιο του Υπουργείου Υγείας για την αντιμετώπιση του προβλήματος. 

Γέμισαν ασφυκτικά οι ΜΕΘ

Παράταση και όχι μονιμοποίηση για τους 4.000 εργαζόμενους στην υγεία

 Την παράταση για 12 μήνες και όχι τη μονιμοποίηση, των εργαζομένων στον τδημόσιο τομέα υγείας,  απόφάσισε η πολιτική μας  ηγεσία. Είναι η 4η ετήσια ανανέσωση των συμβάσεων των εργαζομένων και όπως υπενθυμισα στο ΔΣ του ΟΑΕΔ, που αποφάσισε την πίστωση για την παράταση, είναι φανερό πως καλύπτουν πάγιες και διαρκείς  ανάγκες στον τομέα της υγείας