oaednews

Τετάρτη 22 Νοεμβρίου 2017

Κ. Π. Καβάφης, Ένας γέρος

Στου καφενείου του βοερού το μέσα μέρος
σκυμένος στο τραπέζι κάθετ’ ένας γέρος·
με μιαν εφημερίδα εμπρός του, χωρίς συντροφιά.
Και μες στων άθλιων γηρατειών την καταφρόνεια
σκέπτεται πόσο λίγο χάρηκε τα χρόνια
που είχε και δύναμι, και λόγο, κ’ εμορφιά.

Koinonikomerisma.gr: Αναλυτικά τα βήματα της αίτησης για το κοινωνικό μέρισμα

Την επόμενη εβδομάδα ανοίγει το koinonikomerisma.gr για το πολυπόθητο έκτακτο επίδομα από το κοινωνικό μέρισμα. Άμεσα αναμένεται και η έκδοση της κοινής υπουργικής απόφασης για τα τελικά κριτήρια χορήγησης του. Ποια όμως είναι τα βήματα που θα πρέπει να γνωρίζουν οι αιτούντεςΤο πρώτο βήμα είναι η εισαγωγή στο σύστημα για το κοινωνικό μέρισμα.

Στην αναμονή η προκήρυξη του ΑΣΕΠ για 233 προσλήψεις στα μουσεία

«Tην άμεση προώθηση της προκήρυξης πρόσληψης των 33 αρχαιολόγων και των 200 αρχαιοφυλάκων, όπως είχε προεξαγγελθεί και δρομολογηθεί αρχικά από την κυβέρνηση» ζητά, μεταξύ άλλων, με ανακοίνωσή του ο Σύλλογος Ελλήνων Αρχαιολόγων (ΣΕΑ), που φέρει τον ακόλουθο τίτλο: «Δεν υπάρχουν ανοιχτά Μουσεία χωρίς πρόσληψη προσωπικού!»

Το εορταστικό ωράριο Χριστουγέννων 2017

Ο Εμπορικός Σύλλογος Αθήνας ανακοίνωσε το προτεινόμενο εορταστικό ωράριο λειτουργίας των εμπορικών καταστημάτων, για την περίοδο των Χριστουγέννων 2017.

Ευρωπαϊκό Συνέδριο για τις Ανισότητες, 23-25 Νοεμβρίου

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ       



cid:image006.jpg@01D362BA.95D88330
Το Ινστιτούτο Νίκος Πουλαντζάς σε συνεργασία με το Δίκτυο transform!europe σας καλούν στο τριήμερο ευρωπαϊκό συνέδριο που διοργανώνουν με τίτλο:

Ανισότητες, νεοφιλελευθερισμός και ευρωπαϊκή ενοποίηση:
Προοδευτικές απαντήσεις

«Να εξαιρεθούν από το Σύμφωνο Σταθερότητας οι πόροι κατά της ανεργίας»

32 Ευρωβουλευτές από τις πολιτικές ομάδες της Αριστεράς (GUE/NGL), των Σοσιαλιστών (S&D) και των Πρασίνων (GΡEENS) από 15 χώρες συνυπογράφουν ή υποστηρίζουν την ερώτηση προς την Κομισιόν που υποβλήθηκε με πρωτοβουλία της ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Κωνσταντίνας Κούνεβα για τη λήψη πρόσθετων μέτρων στις χώρες με πολύ υψηλή μακροχρόνια ανεργία και ανεργία των νέων. Η ερώτηση υποστηρίζει την πρόταση που έχουν ήδη υποβάλει η αναπληρώτρια υπουργός Εργασίας Ρ. Αντωνοπούλου και ο υπουργός Εργασίας του Λουξεμβούργου Ν. Σμιτ και στηρίζεται ακόμη από τους αρμόδιους υπουργούς της Ισπανίας, της Πορτογαλίας, της Ιταλίας και της Σλοβενίας. Σύμφωνα με αυτήν την πρόταση, για τις χώρες με μακροχρόνια και νεανική ανεργία, πολύ πάνω από τον μέσο όρο της Ευρωζώνης, πρέπει να θεωρηθούν αναπτυξιακές επενδύσεις οι δαπάνες που διοχετεύονται στο ανθρώπινο δυναμικό και στη δημιουργία θέσεων εργασίας, και να εξαιρούνται από το Σύμφωνο Σταθερότητας. Δηλαδή, να μην υπολογίζονται στο έλλειμμα. Ακόμη, οι δυο υπουργοί, αλλά και οι ερωτώντες ευρωβουλευτές, υποστηρίζουν την ιδέα να διατεθεί στην ενίσχυση της απασχόλησης τουλάχιστον το 5% του Ταμείου Στρατηγικών Επενδύσεων (EFSI- «Ταμείο Γιούνκερ»), με τη δυνατότητα μάλιστα η συνεισφορά του σε επενδύσεις δημιουργίας θέσεων εργασίας να υπερβαίνει το 50% της συνολικής επένδυσης.

Ημερίδα με θέμα: «Βιβλιοθήκες, Αρχεία και Πνευματική Ιδιοκτησία»

Αγαπητοί συμβασιούχοι,
 
O ΟΣΔΕΛ συνδιοργανώνει με τον ΟΠΙ και την Εθνική Βιβλιοθήκη Ημερίδα με θέμα: «Βιβλιοθήκες, Αρχεία και Πνευματική Ιδιοκτησία».
Η Ημερίδα θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 14 Δεκεμβρίου, από τις 10.00 έως και τις 16.30, στην Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος, στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος.
Παρακαλούμε, δείτε το αναλυτικό πρόγραμμα της εκδήλωσης.

Χορήγηση σύνταξης για Δημοσίους Υπαλλήλους από τα 58 έτη!(Πίνακες)

Σύνταξη από τα 58 με 35ετία ή με 25ετία με ανήλικο ως το 2012 παίρνουν με τα νέα όρια ηλικίας οι ασφαλισμένοι στο Δημόσιο, ενώ οι στρατιωτικοί, λιμενικοί, αστυνομικοί και πυροσβέστες βγαίνουν και χωρίς όριο ηλικίας ανάλογα με το πότε συμπληρώνουν τα 24,5 έτη υπηρεσίας.
Για τους υπαλλήλους το κρίσιμο στοιχείο είναι να έχουν 25ετία ως το 2012 είτε από πραγματική υπηρεσία είτε και με εξαγορές πλασματικών ετών για να κατοχυρώσουν τις νέες ηλικίες συνταξιοδότησης και να θεμελιώσουν δικαίωμα εξόδου πριν από τα 60 για το 2017.
Αν η 25ετία συμπληρώνεται από 1/1/2013 και μετά η έξοδος είναι στα 62 με 40 χρόνια ή στα 67 με λιγότερα έτη ασφάλισης, ενώ η μειωμένη καταβάλλεται στο 62ο έτος.

Πρόγραμμα πρακτικής άσκησης «Erasmus» για δημοσίους υπαλλήλους (εγκύκλιος)

Με εγκύκλιο του, το υπουργείο Διοικητικής Ανασυγκρότησης, ενημερώνει για τη διεξαγωγή πρακτικής άσκησης Erasmus για δημοσίους υπαλλήλους.
Ειδικότερα, στην εγκύκλιο, σημειώνεται:
Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή συνεχίζει και για το έτος 2018 το «Βραχυπρόθεσμο πρόγραμμα πρακτικής άσκησης – Erasmus for Public Administration» για δημόσιους υπαλλήλους των κρατών – μελών με σκοπό τη βελτίωση των γνώσεων τους και της κατανόησης των ευρωπαϊκών οργάνων και πολιτικών.

ΑΣΕΠ: Γραπτός διαγωνισμός για 548 προσλήψεις στην ΑΑΔΕ (πίνακας θέσεων)

Στο Εθνικό Τυπογραφείο για δημοσίευση απεστάλη η 1Γ/2017 Προκήρυξη ΑΣΕΠ, που αφορά στην πλήρωση πεντακοσίων σαράντα οκτώ  (548) θέσεων τακτικού προσωπικού Πανεπιστημιακής Εκπαίδευσης με γραπτό διαγωνισμό στην Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων (Α.Α.Δ.Ε.).

Οι θέσεις και οι ειδικότητες για 7.180 προσλήψεις σε 34 δήμους μέσω ΟΑΕΔ

Θέμα ημερών είναι η έναρξη υποβολής αιτήσεων για τις 7.180 νέες προσλήψεις ανέργων σε θέσεις κοινωφελούς εργασίας σε 34 δήμους της χώρας.
Οι θέσεις που θα προκηρυχθούν σύμφωνα με το moneypress στο αμέσως προσεχές διάστημα ανέρχονται στις 7.180. Οι συμβάσεις της νέας κοινωφελούς εργασίας είναι 8μηνης διάρκειας. Οσοι είναι έως 25 ετών θα λαμβάνουν μηνιαίως καθαρές αμοιβές 431,75 ευρώ (ακαθάριστες αποδοχές 638,75), ενώ όσοι είναι άνω των 25 ετών θα λαμβάνουν 495,25 ευρώ (ακαθάριστες αποδοχές 732,54).Η επιλογή των υποψηφίων θα γίνει με μοριοδότηση και με κύριο χαρακτηριστικό το διάστημα που έχουν μείνει εκτός αγοράς εργασίας.

Προϋπολογισμός: Πλεόνασμα στον ΟΑΕΔ 586 εκατ. ευρώ

Πλεόνασμα ύψους 586 εκατ. ευρώ πρόκειται να παρουσιάσει το 2018 το ισοζύγιο του ΟΑΕΔ, μειωμένο κατά 43 εκατ. ευρώ σε σχέση με τις εκτιμήσεις του 2017. Στο τελικό σχέδιο του προϋπολογισμού περιγράφονται αναλυτικά όλα εκείνα τα προγράμματα απασχόλησης που θα προωθήσει ο Οργανισμός κατά την επόμενη χρονιά, στο πλαίσιο των δράσεων για τη μείωση της ανεργίας.
Ως αιτίες αυτού του μικρότερου του αναμενόμενου πλεονάσματος είναι:
• Η αύξηση των προβλεπόμενων εσόδων από ασφαλιστικές εισφορές κατά 68 εκατ. ευρώ. Οι μεταβιβάσεις προβλέπονται στα 505 εκατ. ευρώ από τον τακτικό προϋπολογισμό και στα 130 εκατ. ευρώ από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων (ΠΔΕ), στα ίδια επίπεδα δηλαδή με το 2017.
• Η αυξημένη δαπάνη για τα προγράμματα απασχόλησης, κατά 100 εκατ. ευρώ σε σχέση με το 2017, η οποία προβλέπεται να διαμορφωθεί σε 450 εκατ. ευρώ, με σκοπό την εφαρμογή των σχεδιαζόμενων ενεργητικών πολιτικών για την τόνωση της απασχόλησης μέσω των διαφόρων προγραμμάτων ενίσχυσης, κατάρτισης και επανένταξης στην αγορά εργασίας, καθώς και των προγραμμάτων κοινωφελούς εργασίας. Παράλληλα, η δαπάνη για τα επιδόματα ανεργίας αναμένεται να παραμείνει στο ύψος των 986 εκατ. ευρώ, ουσιαστικά αμετάβλητη σε σχέση με το 2017.

Ειδικότερα, για το 2018 περιλαμβάνονται και δράσεις όπως:

Επαγγελματικές δεξιότητες: Συμβαδίζουμε με τις αλλαγές που συντελούνται στον κόσμο της εργασίας

Πρόσκληση προς τους ευρωπαίους πολίτες να ακολουθήσουν την Ευρωπαϊκή Επιτροπή στο «ταξίδι» για την ανάπτυξη των επαγγελματικών δεξιοτήτων του μέλλοντος, το οποίο θα δώσει λύσεις στην ανεργία και στην ανταγωνιστικότητα και θα οδηγήσει την Ευρώπη στην ευημερία, απευθύνει η Επίτροπος για την Απασχόληση, τις Κοινωνικές Υποθέσεις, τις Δεξιότητες και την Κινητικότητα Εργατικού Δυναμικού Μαριάν Τίσεν, με την ευκαιρία της δεύτερης Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Επαγγελματικών Δεξιοτήτων.
Ακολουθεί το άρθρο της Επιτρόπου Μ. Τίσεν:
«Για να έχετε επιτυχία στη σημερινή ταχέως μεταβαλλόμενη αγορά εργασίας, χρειάζεστε δεξιότητες. Και οι «στατικές» δεξιότητες δεν επαρκούν. Οι δεξιότητές σας πρέπει να εξελίσσονται παράλληλα με τις αλλαγές στον κόσμο της εργασίας, όπως η ψηφιοποίηση, η αυτοματοποίηση και η τεχνολογική αλλαγή.

Αχτσιόγλου: Πώς θα πάρουν κοινωνικό μέρισμα άνεργοι με εισόδημα το 2016

Σημαντική αλλαγή στα κριτήρια για τη χορήγηση του μερίσματος. Όσοι είχαν εισοδήματα το 2016, αλλά ήταν άνεργοι το 2017, θα λάβουν το μέρισμα, είπε στο δελτίο ειδήσεων του real fm 97,8, η υπουργός Εργασίας Έφη Αχτσιόγλου, επιβεβαιώνοντας τις σχετικές πληροφορίες.

Ανακοινωςη ΟΕΛ ΟΑΕΔ για ΟΥΜ


ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΩΝ Ο.Α.Ε.Δ.

                                                                                                    
                                                                                               Αθήνα,22/11/2017
                                                                                                Αριθ.Πρωτ.121

ΘΕΜΑ: Ομάδες Υποστήριξης Μαθητείας στα ΚΠΑ
                                          


Συναδέλφισσες, οι,

Σχετικά με το θέμα της Απόφασης της Διοικήτριας του ΟΑΕΔ για μερική διάθεση μιας ημέρας την εβδομάδα συναδέλφων στα ΚΠΑ για υποστήριξη των ΟΥΜ , σας ενημερώνουμε ότι οι αποφάσεις του συνεδρίου μας  και της Γενικής Συνέλευσης της ΟΕΛ  στις 20/9/2017 , είναι σε ισχύ για το θέμα αυτό.
Ζητήσαμε ,οι Ομοσπονδίες Εκπαιδευτικών Λειτουργών και Διοικητικών Υπαλλήλων ,συνάντηση με την Διοικήτρια, την ερχόμενη Τετάρτη 29/11/2017,προκειμένου να συζητηθεί το θέμα.

Απαγόρευση συμμετοχής στις κρίσεις προϊσταμένων, λόγω της απεργίας – αποχής της Α.Δ.Ε.Δ.Υ.

ΠPOΣ:
1.Ομοσπονδίες - Μέλη της A.Δ.E.Δ.Y.
 2.Nομαρχιακά Τμήματα A.Δ.E.Δ.Y.

Θέμα: Απαγόρευση συμμετοχής στις κρίσεις προϊσταμένων, λόγω της απεργίας – αποχής της Α.Δ.Ε.Δ.Υ.

Συνάδελφοι,
Η Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ., με αφορμή το έγγραφο του Υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής αριθμ. πρωτ. 11365/14-11-2017 - με την οποία προκηρύσσεται θέση ευθύνης επιπέδου Γενικής Διεύθυνσης- το οποίο στα κωλύματα υποψηφιότητας (σελ.5 εδάφιο 4) αναφέρει: «Δεν επιτρέπεται να συμμετέχει υπάλληλος, ο οποίος, ως αξιολογητής κατ’ άρθρο 15 του ν. 4369/2016, δεν έχει εκπληρώσει υπαιτίως την αξιολόγηση των υφισταμένων του», σας ενημερώνει για τα εξής:

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΣΤΗ ΛΑΡΙΣΑ ΜΕ ΘΕΜΑ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗΣ



«ΟΑΕΔ: ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗΣ»

Την Πέμπτη 23/11/2017 και ώρα 18:00 στη Λάρισα, στην αίθουσα του Περιφερειακού Συμβουλίου, Παπαναστασίου και Κουμουνδούρου, θα πραγματοποιηθεί από τη Διεύθυνση Συντονισμού του ΟΑΕΔ, την Περιφερειακή Διεύθυνση ΟΑΕΔ Θεσσαλίας  σε συνεργασία με την Περιφέρεια Θεσσαλίας, το Δήμο Λαρισαίων, το Επιμελητήριο Λάρισας και το Σύνδεσμο Θεσσαλικών Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών Λάρισας ημερίδα με θέμα «ΟΑΕΔ: ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗΣ»
Ο σκοπός της ημερίδας είναι να ενημερωθεί το κοινό για τον ΟΑΕΔ. Οι επιμέρους στόχοι είναι η απασχολησιμότητα και η κινητικότητα των νέων (προγράμματα ΟΑΕΔ), η ενημέρωση σχετικά με τη διαδικασία απόκτησης άδειας άσκησης επαγγέλματος, η αναγκαιότητα της επαγγελματικής κατάρτισης και πιστοποίησης προσόντων.

ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΣΗ «ΧΑΡΤΙΝΩΝ» ΜΕ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΕΣ ΚΑΡΤΕΣ ΑΠΕΡΙΟΡΙΣΤΩΝ ΔΙΑΔΡΟΜΩΝ ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΑΚΑ ΜΕΣΑ ΤΟΥ ΟΑΣΑ

Συνάδελφισσες συνάδελφοι, Ύστερα από συνεννόηση με τον ΟΑΣΑ επιβάλλεται, στο αμέσως επόμενο διάστημα, να προβούμε στις παρακάτω ενέργειες για να αντικαταστήσουμε με ηλεκτρονικές κάρτες, όλες τις χάρτινες κάρτες των απεριορίστων διαδρομών που έχουν εκδοθεί με έκπτωση, όπως προβλέπει η σύμβαση που υπέγραψε η Α.Δ.Ε.Δ.Υ. με τον ΟΑΣΑ. Η διαδικασία της αντικατάστασης θα γίνει ως εξής: ΟΛΟΙ οι κάτοχοι των προαναφερόμενων καρτών οφείλουν να προβούν στις παρακάτω ενέργειες: Α) Να συγκεντρώσουν τα παρακάτω στοιχεία: