oaednews

Τρίτη 18 Νοεμβρίου 2014

Πρωτοβουλία προάσπισης σταθερών εργασιακών σχέσεων στους δήμους

Πρωτοβουλία προάσπισης σταθερών εργασιακών σχέσεων στους δήμους 

Σε πρωτοβουλία προάσπισης των εργασιακών σχέσεων στους δήμους προχωρούν οι 10 δήμαρχοι της Αττικής, που έχουν εκλεγεί με την υποστήριξη του ΣΥΡΙΖΑ. Σε κείμενο αρχών που παρουσίασαν σήμερα σε συνέντευξη Τύπου ζητούν επιστροφή στη σταθερή και πλήρη σχέση εργασίας στους δήμους και ευρύτερα στο Δημόσιο, αναίρεση της απαγόρευσης πρόσληψης μόνιμου και εποχικού προσωπικού μέσα από τα ανταποδοτικά τέλη των δήμων, εφαρμογή του θεσμικού μέτρου 1/5 (μια πρόσληψη για πέντε αποχωρήσεις), απλοποίηση και επιτάχυνση των διαδικασιών πρόσληψης συμβασιούχων ορισμένου χρόνου, πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα για τους εργαζόμενους στους ΟΤΑ. Στο κείμενο - που προτίθενται να προωθήσουν στα Δημοτικά Συμβούλια καταρχήν των δήμων της Αττικής και στη συνέχεια της υπόλοιπης χώρας, στις Περιφερειακές Ενώσεις Δήμων (ΠΕΔ), αλλά και στα συλλογικά όργανα των δήμων - ζητούν επίσης άμεση ολοκλήρωση του εσωτερικού ελέγχου και δίωξη των περιπτώσεων πλαστών τίτλων σπουδών, ακύρωση των διαδικασιών επανακαθορισμού κριτηρίων στην εφαρμογή του Π.Δ. 164 και ακύρωση των διώξεων στους αιρετούς που εφαρμόζουν δικαστικές αποφάσεις με τις οποίες δικαιώνονται εργαζόμενοι.

Εκδήλωση για τον εορτασμό του Πολυτεχνείου στον ΟΑΕΔ

Για την επέτειο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου μίλησε η συνάδελφος Θεολόγου Φωτεινή: 
Αγαπητοί συνάδελφοι, φίλες και φίλοι,
σήμερα στέκομαι εδώ μπροστά σας για να μιλήσω για την επέτειο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου και δεν σας κρύβω πως με απασχόλησε πολύ, ψάχνοντας να βρω το σωστό τρόπο προσέγγισης της επετείου.

Προσθήκη στο πιάνο ο συνάδελφος Θάνος Μανουσόπουλος
λεζάντας

Αυτής της επετείου, που σε αντίθεση με τις δυο εθνικές μας επετείους που τιμούμε την παλλαϊκή άρνηση μιας ξένης κατοχής, καλούμαστε να θυμηθούμε την αντίσταση σε ένα καθεστώς τυραννίας και ντροπής, που επέβαλαν στο τόπο μας ΄Ελληνες «πατριώτες»!!!
 Μπορεί να μην ανήκω στη γενιά του Πολυτεχνείου όπως και πολλοί από εσάς, αλλά έχω αχνές μνήμες από ήχους, ριπές, ερπίστριες, φωνές να μείνουμε μέσα στα σπίτια μας, τον τρόμο αλλά συνάμα και το ξεσήκωμα του απλού κόσμου που είχε βγει στους δρόμους και κατέβαινε στο Πολυτεχνείο, για να βοηθήσει και να συμπαρασταθεί στους φοιτητές με όποιο τρόπο!!!
Τραγουδήσαμε και τιμήσαμε όλους αυτούς τους ήρωες – φοιτητές και απλούς πολίτες - που με τους αγώνες τους, την αυτοθυσία τους και την στάση τους, έγιναν σύμβολο και σημείο αναφοράς για τις επόμενες γενιές,ξέροντας πως το Πολυτεχνείο έδωσε κραυγή και αίμα, για να σαρωθεί η δικτατορία.

Facebook at Work: Η νέα διαδικτυακή πλατφόρμα για την εύρεση εργασίας

Το Facebook θέλοντας να ανταγωνιστεί το LinkdIn φαίνεται ότι σχεδιάζει μια νέα διαδικτυακή πλατφόρμα εργασίας με όνομα Facebook at Work. 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Η Ε.Ε. της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. εκφράζει την έντονη διαμαρτυρία της για την, πέρα από κάθε λογική, πειθαρχική δίωξη, που ασκήθηκε από τους προϊσταμένους των διευθύνσεων πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης Σάμου, στο συνάδελφο Στράτο Λακιό. Ο συνάδελφος υπηρετεί ως γυμναστής στο Λύκειο Αγίου Κηρύκου Ικαρίας, και διατέθηκε από τη Β΄/θμια στην Α΄/θμια εκπαίδευση για συμπλήρωση ωραρίου, μαζί με τρεις ακόμη γυμναστές. Η κατανομή των τεσσάρων εκπαιδευτικών στα σχολεία έγινε στην ίδια συνεδρίαση του ΠΥΣΠΕ Σάμου, χωρίς όμως να ισχύσουν κοινά, σαφή και διαφανή κριτήρια για όλους.
Γι’ αυτόν το λόγο ο συνάδελφος υπέβαλε ένσταση προς το ΠΥΣΠΕ Σάμου. Ο προϊστάμενος Πρωτοβάθμιας κ. Παναγιώτης Ζαβουδάκης με το πρόσχημα των «απρεπών εκφράσεων» έκανε αναφορά για την ένσταση αυτή του συναδέλφου και ο προϊστάμενος Δευτεροβάθμιας κ. Κωνσταντίνος Ρόκκος κίνησε τη διαδικασία πειθαρχικής δίωξης εναντίον του για «ανάρμοστη συμπεριφορά υπαλλήλου εντός υπηρεσίας» στο πλαίσιο του νέου πειθαρχικού νόμου.

Νέο ρεκόρ «χρόνου» για το πρόγραμμα 2.500 προσλήψεων του ΟΑΕΔ

Μέσα σε μία ώρα έκλεισε το πρόγραμμα για 2.500 συμπληρωματικές επιδοτούμενες προσλήψεις του ΟΑΕΔ.