oaednews

Δευτέρα 10 Δεκεμβρίου 2012

Πρόστιμο 40.000 ευρώ στον «χειρότερο εργοδότη του κόσμου»


Απειλούσε ότι θα ρίξει οξύ στους υπαλλήλους του!


Ένας Aυστραλός ιδιοκτήτης επιχείρησης με πλυντήρια ρούχων καταδικάστηκε να πληρώσει πρόστιμο ύψους 40.000 ευρώ στους υφιστάμενους του, τους οποίους κακομεταχειριζόταν και απειλούσε, μεταξύ άλλων, να τους… ρίξει μέσα σε οξύ.

Παρεμβάσεις συσπειρώσεις κινήσεις


ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ-ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΕΙΣ-ΚΙΝΗΣΕΙΣ
                                                                                 στον δημόσιο τομέα
7/12/2012
Όταν η κυβέρνηση απολύει με συνοπτικές διαδικασίες…
-Προχτές δημοσιεύτηκε Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου ώστε να απολύονται οι (υποψήφιοι προς διαθεσιμότητα) υπάλληλοι με ένα απλόdelete στο μητρώο του apografi.gov.gr. Έτσι προσπαθεί ο «δημοκράτης» κος Μανιτάκης να ξεμπερδέψει μια και καλή με τις αντιστάσεις των εργαζόμενων!

Νέο πρόγραμμα για την ένταξη τουλάχιστον 55.000 νέων ανέργων, ανακοίνωσε ο υπουργός Εργασίας

Την υλοποίηση προγράμματος για την ένταξη τουλάχιστον 55.000 νέων στην αγορά εργασίας από τον Ιανουάριο, ανακοίνωσε πριν από λίγο ο υπουργός Εργασίας, Γιάννης Βρούτσης από το βήμα εκδήλωσης «People in Crisis», που διοργανώνει το Επαγγελματικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Αθηνών (ΕΒΕΑ).

Επίδομα Ανεργίας σε ελεύθερους επαγγελματίες μέσα στο 2013

Οικονομική στήριξη θα έχουν μέσα στο 2013 οι ελεύθεροι επαγγελματίες που, λόγω της παρατεινόμενης ύφεσης, χάνουν την απασχόλησή τους και δεν διαθέτουν εισοδήματα από άλλες πηγές. Ο υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας, με δήλωσή του στην «Η», προαναγγέλλει ότι θα αναλάβει πρωτοβουλία διαλόγου για να ενεργοποιήσει το σχετικό ν. 3986.

Οι προτάσεις Χατζημαρκάκη για την ανεργία

"Η Ευρωπαϊκή Ένωση μπορεί να βοηθήσει στην αντιμετώπιση της ανεργίας στην Ελλάδα. Η Επιτροπή γνωρίζει την κατάσταση που επικρατεί στην Ελληνική κοινωνία λόγω των μέτρων λιτότητας και μπορεί να βοηθήσει μέσα από τα προγράμματα κοινωνικής πολιτικής.

Αντιστοίχιση προσφοράς και ζήτησης εργασίας


Λογότυπος που απεικονίζει τον κύκλο από αστέρια της ΕΕ και τη λέξη ‘Eures’ @ EU
Η διαδικτυακή υπηρεσία της ΕΕ για την απασχόληση θα επεκταθεί για να συμπεριλάβει περισσότερες κενές θέσεις εργασίας και να ικανοποιεί τις ανάγκες ακόμη περισσότερων ανέργων.

Απασχόληση και κατάρτιση για τους νέους

Τα προτεινόμενα μέτρα της ΕΕ θα εξασφαλίσουν την προσφορά θέσεων εργασίας και την περαιτέρω επιμόρφωση ή κατάρτιση για τους νέους.

Ο αγωνιστής που έβλεπε με άλλο μάτι την Αριστερά


«Αλίμονο, αν χάσουμε και τη μνήμη μας, πώς θα μπορέσουμε να ξαναονειρευτούμε». Σ' αυτό επέμενε. Μέχρι την ύστατη εκείνη στιγμή πάλευε και επέμενε.