oaednews

Κυριακή 5 Νοεμβρίου 2017

ΥΠΟΙΚ: Δύο κληρώσεις τον Νοέμβριο για τη λοταρία αποδείξεων

Διπλή κλήρωση μέσα στον Νοέμβριο προγραμματίζει το υπουργείο Οικονομικών για τη λοταρία αποδείξεων.
Η μια θα αφορά σε 1.000 τυχερούς που πραγματοποίησαν συναλλαγές με πλαστικό χρήμα μέσα στο Σεπτέμβριο και η άλλη σε άλλους 1.000 τυχερούς για συναλλαγές μέσα στον Οκτώβριο. Ο κάθε ένας από αυτούς θα λάβει από 1.000 ευρώ ως έπαθλο.
Το Δεκέμβριο θα γίνει το μεγάλο Τζακ ποτ για 8.000 τυχερούς που έχουν πραγματοποιήσει συναλλαγές με πλαστικό χρήμα από τον Ιανουαρίo του 2017 έως και τον Αύγουστο του 2017.

Ανεργία: Απολύονται 55άρηδες για νεότερους με τον κατώτατο μισθό

Στο 23% διαμορφώθηκε για τον Οκτώβριο η ανεργία, σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε η ΕΛΣΤΑΤ την Πέμπτη, με υποχώρηση μόλις 0,01 μονάδας από τον Σεπτέμβριο. Στις ηλικίες μέχρι 24 ετών, η ανεργία φτάνει τον Οκτώβριο το 44,2% και για στις ηλικίες από 25 μέχρι 34 ετών στο 29,7%.
Η ανεργία τον Οκτώβριο του 2016 έχει υποχωρήσει σε επίπεδα ανάλογα του Μαρτίου του 2012 -το υψηλότερο σημείο στο οποίο έχει φτάσει ήταν τον Σεπτέμβριο του 2013 (είχε αγγίξει τότε το 27,9%).

Θέσεις εργασίας από την Creta Farm

Kενές Θέσεις Εργασίας ζητά να καλύψει η Creta Farm ο πλέον εξειδικευμένος όμιλος επιχειρήσεων κρέατος και αλλαντικών στην Ελλάδα.
Δείτε αναλυτικότερες λεπτομέρειες εδώ
Οι θέσεις είναι οι εξής:

Η ανεργία 1η και στα διαζύγια, τα 10 επαγγέλματα που ακολουθούν

Tα ποσοστά διαζυγίου είναι πολύ υψηλότερα για τους άνεργους σε σχέση με τους απασχολούμενους Υπάρχουν πολλοί παράγοντες που οδηγούν ένα ζευγάρι στο διαζύγιο. Ένας από αυτούς είναι και το επάγγελμα. Σύμφωνα με έρευνα, τα ποσοστά διαζυγίου είναι πολύ υψηλότερα για τους άνεργους σε σχέση με τους απασχολούμενους.

ΟΓΑ: Κλείνουν τη Δευτέρα οι αιτήσεις για το επίδομα σε πολύτεκνες μητέρες

Έως την ερχόμενη Δευτέρα, 6 Νοεμβρίου, έχουν περιθώριο οι μητέρες αγρότισσες που είναι πολύτεκνες να υποβάλλουν αίτηση για να λάβουν το χρηματικό βοήθημα του ΟΓΑ.Η διοίκηση του Οργανισμού υπενθυμίζει ότι Οι αιτήσεις γίνονται ηλεκτρονικά σε οποιοδήποτε ΚΕΠ της χώρας. Το χρηματικό βοήθημα ανέρχεται σε 1.000 ευρώ. Ειδικά για φέτος, στο νομό Λέσβου, στο πλαίσιο ενίσχυσης των κατοίκων του μετά τον πρόσφατο καταστροφικό σεισμό, το βοήθημα ανέρχεται σε 1.500 ευρώ και θα δοθεί σε όλες τις πολύτεκνες μητέρες του νομού που έχουν τις νόμιμες προϋποθέσεις.
Για πληροφορίες, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκεφθούν την ιστοσελίδα του ΟΓΑ www.oga.gr (Προγράμματα Αγροτικής Εστίας) ή να επικοινωνήσουν στα τηλέφωνα 213-1519233, 213-1519310 της Δ/νσης Αγροτικής Εστίας του ΟΓΑ.

Που θα πάει το κοινωνικό μέρισμα τελικά?

Θα δοθεί τελικά το κοινωνικό μέρισμα και ποια κατηγορία πολιτών θα είναι η ¨τυχερή"?
Μακροχρόνια άνεργοι?συνταξιούχοι, μείωση ΕΝΦΙΑ? Όλα φαίνεται να είναι ανοικτά.
Σύμφωνα με πληροφορίες το μέρισμα των 1,2 δισ.ευρω θα διανεμηθεί εκτός από οικονομικά αδύναμους, στο πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων αλλά και στο λεγόμενο Bufffer. Το «μαξιλάρι» ασφαλείας αναμένεται να ενισχυθεί  από το κοινωνικό μέρισμα. Όπως άλλωστε έχουν προαναγγείλει και υπουργός Οικονομικών κ. Τσακαλώτος και ο αναπληρωτής κ. Χουλιαράκης, η Ελλάδα θα επιχειρήσει να οικοδομήσει ένα μεγάλο ταμειακό απόθεμα που θα επιτρέψει την ασφαλή έξοδο στις αγορές χωρίς νέα προληπτική γραμμή στήριξης, αλλά και τη δημιουργία ενός μαξιλαριού (12 έως 15 δισ. ευρώ) που θα λειτουργήσει ως δημοσιονομικό εργαλείο σταθεροποίησης. Με αυτό το σκοπό το υπεροπλεόνασμα αναμένεται να ενισχύσει το λεγόμενο Buffeer.

6 ακόμη ημερών αδείας στους…μη καπνίζοντες!

Έναν πρωτότυπο τρόπο για να ενισχύσει τον αντικαπνιστικό της αγώνα, βρήκε μία εταιρεία δίνοντας επιπλέον έξι ημέρες άδειας ετησίως στους υπαλλήλους που δεν καπνίζουν, για να αντισταθμίσει το χρόνο που οι καπνιστές χάνουν κάνοντας διαλείμματα για να καπνίσουν.
Η εμπορική εταιρεία της Ιαπωνίας, ξεκίνησε να δίνει τις επιπλέον ημέρες άδειας μετά αποδοχών τον Σεπτέμβριο, αφού οι μη καπνιστές παραπονέθηκαν ότι δούλευαν περισσότερο από τους συναδέλφους τους που καπνίζουν.

Πρόσθετη αμοιβή οφείλει να καταβάλει ο εργοδότης

αν ζητήσει από τον εργαζόμενο πρόσθετη - πέρα απο τη συμφωνημένη και μη συναφή, με βάση την επαγγελματική ειδικότητα - εργασία του μισθωτού  εντός ωραρίου. Αυτό απαντά το υπουργείο Εργασίας σε ερώτημα που υποβλήθηκε. Σύμφωνα με την έγγραφη απάντηση (έγγραφο με αρ. πρωτ. 22557/434/2017): 

1. Από το συνδυασμό των διατάξεων των άρθρων 361, 648, 649, 652, 653 και 659 του Αστικού Κώδικα προκύπτει ότι, εάν κατά τη διάρκεια της εργασιακής συμβάσεως συμφωνηθεί μεταξύ των συμβαλλομένων μερών η παροχή από τον εργαζόμενο, εντός του νόμιμου ωραρίου της απασχόλησής του, προσθέτου, διαρκούς φύσεως, εργασίας, η οποία κατά τα διδάγματα της κοινής πείρας και της λογικής, δεν είναι συναφής προς την αρχικά συμφωνηθείσα, δηλαδή δεν είναι αναπόσπαστα συνδεδεμένη από την φύση της ή από τον τόπο και το χρόνο της παροχής με τα κύρια καθήκοντα του, ούτε περιλαμβάνεται μεταξύ των προβλεπομένων από π.χ. κανόνα του δικαίου καθηκόντων του εργαζομένου, τότε ο εργαζόμενος δικαιούται, ως αντάλλαγμα για την πρόσθετη αυτή εργασία, προσθέτου αναλόγου αμοιβής (Α.Π. 245/2012, Α.Π. 18/2011, Α.Π. 336/2009, Α.Π. 1062/2001, Α.Π. 915/1995 κ.λ.π.). Το είδος της εργασίας καθορίζεται από την επαγγελματική ειδικότητα του μισθωτού, βάσει της οποίας καταρτίσθηκε η σύμβαση εργασίας.