oaednews

Παρασκευή 24 Ιουλίου 2015

ΠΟΕ-ΟΤΑ: Παράνομη η απασχόληση ΥΕ Γενικών Καθηκόντων στην Καθαριότητα

Με έγγραφο που απέστειλε χθες στον Υπουργό Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης κ. Νίκο Βούτση και στον Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων κ. Γιώργο Κατρούγκαλο, ο Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων ΟΤΑ κ. Θέμης Μπαλασόπουλος σημειώνει ότι είναι παράνομη η απασχόληση προσληφθέντων ως ΥΕ Γενικών Καθηκόντων στην Καθαριότητα των Δήμων.
Στο έγγραφο αναφέρει τα εξής:
Με αφορμή τα διαλαμβανόμενα στο υπ΄ αριθμ. πρωτ.: 288/15-7-2015 έγγραφο της Γενικής Γραμματείας Διαχείρισης Κοινοτικών και άλλων Πόρων του Υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, σχετικά με τη υλοποίηση της Δημόσιας Πρόσκλησης 2/2015 περί Κοινωφελούς Εργασίας και σε ό,τι ειδικότερα αφορά στην πρόσληψη της ειδικότητας Υ.Ε. ΓΕΝΙΚΩΝ ΚΑΘΗΚΟΝΤΩΝ και την απασχόλησή τους σε εργασίες καθαριότητας στους Δήμους, σας γνωρίζουμε ότι έχει κριθεί πως στην καθαριότητα μπορούν ν’ απασχολούνται υπάλληλοι κατηγορίας Υ.Ε., οι κλάδοι των οποίων ρητά κατονομάζονται για την καθαριότητα (π.χ. Υ.Ε. εργατών καθαριότητας) και τις σχετικές ή άλλες εργασίες από το κλαδολόγιο που ισχύει για τους Ο.Τ.Α. και όχι αδιάκριτα οι υπάλληλοι Υ.Ε. Γενικών Καθηκόντων, οι οποίοι προφανώς μπορούν να απασχοληθούν σε κάθε άλλη εργασία πλην εκείνων που ρητά έχουν ορισθεί από την σχετική νομοθεσία, όπως π.χ. Υ.Ε. Εργατών Κήπων, ή Εργατών Δημοτικών Νεκροταφείων ή Εργατών Δημοτικών Σφαγείων κ.λπ.

Επιδότηση για τη διατήρηση θέσεων εργασίας ζητά η ΓΣΕΒΕΕ

Επιδότηση των επιχειρήσεων για τη διατήρηση των θέσεων απασχόλησης με την κάλυψη του μη μισθολογικού κόστους, ζήτησε η Γενική Συνομοσπονδία Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων Ελλάδας (ΓΣΕΒΕΕ) από τον υπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων, Γιώργο Κατρούγκαλο, τονίζοντας σε σχετικό υπόμνημα ότι το μέτρο είναι απαραίτητο «στην παρούσα συγκυρία που αναμένεται αύξηση της ανεργίας και νέα κλεισίματα επιχειρήσεων».