oaednews

Δευτέρα 4 Νοεμβρίου 2019

ΟΕΛ ΟΑΕΔ: ΨΗΦΙΣΜΑ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ ΣΤΟ ΚΕΘΕΑ


ΠΡΟΣ: ΚΕΘΕΑ
            Σύλλογο Εργαζομένων ΚΕΘΕΑ

ΨΗΦΙΣΜΑ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ ΣΤΟ ΚΕΘΕΑ

Με αφορμή την πρόσφατη Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου (ΦΕΚ 145, 30/9/2019) που αντικαθιστά το άμισθο και εκλεγμένο Διοικητικό Συμβούλιο του ΚΕΘΕΑ με ένα διορισμένο, καταδικάζουμε τη βίαιη παρέμβαση στο αυτοδιοίκητο του ΚΕΘΕΑ, ενός καταξιωμένου Οργανισμού που εργάζεται για την πρόληψη, τη φροντίδα και θεραπεία και την κοινωνική ένταξη των χρηστών εξαρτησιογόνων ουσιών και από άλλες μορφές εξαρτήσεων. Η αποτελεσματικότητα του ΚΕΘΕΑ στηρίζεται στη συμμετοχή των μελών των θεραπευτικών προγραμμάτων, των οικογενειών τους, των εργαζομένων και των εθελοντών του σε όλα τα επίπεδα και στην εκλογή της διοίκησής του.

Με 400 ευρώ αμείβεται ένας στους τρεις εργαζομένους στον ιδιωτικό τομέα

Σε ιδιαίτερα χαμηλά επίπεδα, στα 404,5 ευρώ μεικτά, παραμένει ο μέσος μισθός των μερικώς απασχολουμένων, σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία του ΕΦΚΑ, όπως δηλώνονται από τους ίδιους τους εργοδότες μέσω των αναλυτικών περιοδικών δηλώσεων (ΑΠΔ). Μάλιστα, με τον μισθό της μερικής απασχόλησης κατά τον μήνα Απρίλιο, που αφορούν τα στοιχεία, φαίνεται πως αμείβεται το 28,66% του συνόλου των εργαζομένων της χώρας.

Ο προγραμματισμός προσλήψεων για το 2020

Από μια βάση 63.000 προσλήψεων µόνιµου και εποχικού προσωπικού στο ∆ηµόσιο ξεκινά ο κυβερνητικός προγραµµατισµός για το ερχόµενο έτος 2020. Ταυτόχρονα, το υπουργείο Εσωτερικών αναδιαµορφώνει το θεσµικό πλαίσιο ώστε να υπάρχει πιο σφικτός κεντρικός έλεγχος, προκειµένου να καλύπτονται οι πραγµατικές ανάγκες στοχευµένα και χωρίς καθυστερήσεις.

ΟΣΕ: Αιτήσεις για 160 προσλήψεις μέσω ΑΣΕΠ - Πότε λήγει η προθεσμία

ΑΣΕΠ: Αιτήσεις για 160 προσλήψεις στον ΟΣΕ - Αναλυτικά τα βασικά στοιχεία του διαγωνισμού.
Από την Παρασκευή 1 Νοεμβρίου ξεκίνησε η διαδικασία υποβολής αιτήσεων για 160 νέες προσλήψεις στον Οργανισμό Σιδηροδρόμων Ελλάδας (ΟΣΕ ΑΕ) με προκηρυξη του ΑΣΕΠ.