oaednews

Δευτέρα 19 Απριλίου 2021

ΣΥΛΛΥΠΗΤΗΡΙΟ ΜΗΝΥΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΩΛΕΙΑ ΤΗΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥ ΜΑΣ ΣΟΦΙΑΣ ΜΠΡΑ

 Μεγάλη θλίψη προκάλεσε ο χαμός της Σοφία Μπρα, όλα τα συνδικάτα του ΟΑΕΔ  εξέφρασαν  με ανακοινώσεις την απέραντη θλίψη και το κενό που άφησε η Σοφία


Ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Αττικής & Νήσων με αφορμή τον τραγικό και απροσδόκητο θάνατο της αγαπητής συναδέλφου από την Μηχανογράφηση, Σοφίας Μπρα, εκφράζει τα θερμά συλλυπητήρια στην οικογένειά της ,δύναμη και κουράγιο να  αντέξουν αυτόν τον μεγάλο πόνο.

Ένωση Υπαλλήλων ΟΑΕΔ Κεντρικής Ελλάδας.“Άνθρακας ο θησαυρός με την κινητικότητα. Παρατηρείται μείωση του προσωπικού στις υπηρεσίες μας”.

 ΕΝΩΣΗ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΟΑΕΔ

ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ 19/ 04 /2021

ΕΡΜΟΓΕΝΟΥΣ 10

ΤΚ 41447 ΛΑΡΙΣΑ αρ. πρωτ. 13

ΤΗΛ FAX 2410-564501

Τηλ επικοινωνίας: 2431022099

εmail:eyoaedke@oaed.gr 

Πρoς:

Όλα τα μέλη μας συναδέλφους, Υπηρεσίες

Θέμα “Άνθρακας ο θησαυρός με την κινητικότητα. Παρατηρείται μείωση του προσωπικού στις υπηρεσίες μας”.


Ο Κύκλος του Ενιαίου Συστήματος Κινητικότητας (ΕΣΚ) έτους 2020 στον οποίο συμμετείχε ο ΟΑΕΔ έχει κλείσει. Αυτό μας επιτρέπει να αξιολογήσουμε τα αποτελέσματά του σε σχέση με την ενίσχυση η όχι σε ανθρώπινο δυναμικό των υπηρεσιών ολόκληρης της περιφέρειας Κεντρικής Ελλάδας. Τα στοιχεία των μετακινήσεων από και προς τις υπηρεσίες του ΟΑΕΔ της Κεντρικής Ελλάδας, δείχνουν ότι ο αριθμός του προσωπικού των υπηρεσιών μας μειώθηκε. Με το Ενιαίο Σύστημα Κινητικότητας του 2020 αποχώρησαν περισσότεροι συνάδελφοί μας από ότι ήρθαν, αποχώρησαν συνάδελφοι από αντικείμενα πρώτης γραμμής, επιτείνοντας το πρόβλημα της έλλειψης προσωπικού. Η μόνη υπηρεσία που ενισχύθηκε (το έχουμε αναφέρει άλλωστε ξανά) είναι η περιφερειακή διεύθυνση. Στις υπηρεσίες όμως με προβλήματα υποστελέχωσης μαζί με το ΚΠΑ2 Λάρισας και Λαμίας συγκαταλέγεται πλέον και το ΚΠΑ2 Καρδίτσας.

Θυμίζουμε ότι ο διοικητής του ΟΑΕΔ προ δυο μηνών με ανοιχτή επιστολή του προς όλους τους εργαζόμενους στις 22-01-2021 διεμήνυε με σιγουριά, ότι έχει κλείσει πλέον ο κύκλος της διαρροής που είχε δημιουργηθεί από προηγούμενους κύκλους κινητικότητας και ότι οι όποιες απώλειες θα υπερκαλυφθούν από τις αιτήσεις, των (όπως ανέφερε) 559 υπαλλήλων άλλων φορέων για 260 θέσεις του οργανισμού μας.

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας μαθητών ΕΠΑΣ ΟΑΕΔ στη Διοίκηση του ΟΑΕΔ την Τετάρτη 21/4/2021

 Καλούμε όλους τους σπουδαστές των ΕΠΑΣ ΟΑΕΔ  της Αθήνας σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω απ’την Διοίκηση του ΟΑΕΔ την Τετάρτη 21/4/2021 και ώρα 10:00π.μ. προκειμένου να διαμαρτυρηθούμε  για την υποβάθμιση των σχολείων μας και των πτυχίων μας.

Οριστικοί πίνακες κατάταξης για το νέο ολοκληρωμένο πρόγραμμα επαγγελματικής κατάρτισης με πιστοποίηση ΟΑΕΔ-Google

 Αναρτήθηκαν σήμερα, Δευτέρα 19 Απριλίου 2021 οι οριστικοί πίνακες κατάταξης των ωφελουμένων και αποκλειομένων για το πρόγραμμα επαγγελματικής κατάρτισης με πιστοποίηση ανέργων ηλικίας έως 29 ετών στον ιστότοπο του ΟΑΕΔ www.oaed.gr Η κατάρτιση των πινάκων πραγματοποιήθηκε κατά σειρά προτεραιότητας και με βάση τα προβλεπόμενα κριτήρια της δημόσιας πρόσκλησης, κατόπιν της εξέτασης των ενστάσεων.


Ο ΟΑΕΔ θα αποστείλει άμεσα μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (email) στους 2.631 ωφελούμενους με αναλυτικές οδηγίες για τον τρόπο εγγραφής τους στη διαδικτυακή πλατφόρμα του Coursera. Οι ωφελούμενοι οφείλουν να πραγματοποιήσουν την εγγραφή τους στην πλατφόρμα του Coursera μέχρι την Κυριακή, 9 Μαΐου 2021 και ώρα 23:59.

ΓΝΩΜΟΔΟΤΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ ΑΝΑΦΟΡΙΚΑ ΜΕ THN NOMIMOTHTA ΕΚΤΡΟΠΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΚΗΣ ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΗΣ ΓΡΑΜΜΗΣ ΣΕ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΤΗΛΕΦΩΝΟ ΕΞ ΑΠΟΣΤΑΣΕΩΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥ ΥΠΑΛΛΗΛΟΥ


Πατήστε πάνω στο γνωμοδοτικό σημέιωμα για διαβάστε τα σχετικά 


ΓΝΩΜΟΔΟΤΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ



Ι. Τεθέντα υπόψη μου στοιχεία.

1. Το γεγονός ότι εξεδόθη η με αριθ.16028/09/04/21 απόφαση του Προέδρου του ΔΣ του ΜΤΠΥ (Ορθή Επανάληψη) με την οποία παρακαλούνται οι υπάλληλοι «όπως προβούν σε εκτροπή της τηλεφωνικής τους γραμμής (είτε σε σταθερό, είτε σε κινητό τηλέφωνο), προκειμένου να υπάρχει δυνατότητα τηλεφωνικής εξυπηρέτησης των πολιτών στα πλαίσια της παροχής εξ αποστάσεως εργασίας».