oaednews

Τετάρτη 6 Μαΐου 2015

Εγκύκλιος για την εφαρμογή ελέγχου γνησιότητας εγγράφων στο δημόσιο


Εφαρμογή της διαδικασίας ελέγχου γνησιότητας εγγράφων στο δημόσιο, που προβλέπεται από τη νομοθεσία, μετά την κατάργηση υποβολής των επικυρωμένων αντιγράφων των εγγράφων, ζητεί με εγκύκλιό του ο γενικός γραμματέας Διοικητικής Μεταρρύθμισης Δημήτρης Τσουκαλάς από τις αρμόδιες υπηρεσίες.

ΑΥΞΑΝΕΙ Ο ΔΥΪΣΜΟΣ ΣΤΗ ΓΕΡΜΑΝΙΚΗ ΑΓΟΡΑ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

ΚΩΣΤΑΣ ΜΕΛΑΣ

Οικονομολόγος

Η σημαντική μεγέθυνση της γερμανικής οικονομίας μετά το 2005, σε σχέση με τα προηγούμενα έτη μετά την ενοποίηση της Γερμανίας, στηρίχθηκε προφανώς στις αλλαγές που επέφερε η κυβέρνηση του σοσιαλδημοκράτη καγκελάριου Gerhard Schröder (2005) στην αγορά εργασίας, με τη λεγόμενη μεταρρύθμιση Hartz.

Ομοσπονδία Υπαλλήλων ΟΑΕΔ για Έλεγχο νομιμότητας πτυχίων, πιστοποιητικών κλπ

http://www.oyoaed.gr/2013-11-25-09-30-30/ypomnimata-eggrafa/120-omospondia-ypallilon-oaed-gia-ton-elegxo-nomimotitas-ptyxion-klp

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ  ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ Ο.Α.Ε.Δ.

Εθνικής Αντίστασης 8 – 17456 Άλιμος 
Τηλ. 2109924316-2109989647
FAX2109924316
Ιστοσελίδα: www.oyoaed.gr

Προς: Διεύθυνση Διοικητικού ΟΑΕΔ

Με αφορμή το υπ αριθμ. 35959/5-5-2015 έγγραφο της Διεύθυνσης Διοικητικού, με θέμα «Έλεγχος νομιμότητας πτυχίων, πιστοποιητικών και λοιπών στοιχείων του προσωπικού μητρώου των υπαλλήλων του ΟΑΕΔ», έχουμε να επισημάνουμε και να υποβάλουμε  τα εξής ερωτήματα:

1.     Κατά την πρόσληψη των υπαλλήλων έχουν κατατεθεί όλα τα νόμιμα έγγραφα που αφορούσαν στην πρόσληψη. Το βάρος του ελέγχου της νομιμότητας-γνησιότητας των πτυχίων και των άλλων στοιχείων του ατομικού φακέλου του υπαλλήλου το έχει η διοίκηση και όχι οι υπάλληλοι που καλούνται να αποδείξουν ότι «δεν είναι ελέφαντες».

Προβλήματα στην υλοποίηση του προγράμματος Κοινωνικού Τουρισμού

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ  ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ Ο.Α.Ε.Δ.

Εθνικής Αντίστασης 8 – 17456 Άλιμος 
Τηλ. 2109924316-2109989647
FAX2109924316
Ιστοσελίδα: www.oyoaed.gr
Αρ. Πρωτ. 159 / 4 -5 – 2015
Προς Διοικήτρια ΟΑΕΔ,
Κα Καραμεσίνη Μαρία
          Η Ομοσπονδία Υπαλλήλων ΟΑΕΔ έχει γίνει αποδέκτης πολλών παραπόνων από δικαιούχους του προγράμματος κοινωνικού τουρισμού σχετικά με τις διαδικασίες οριστικής κράτησης  και υλοποίησης  του προγράμματος.
Συγκεκριμένα, κατά την επικοινωνία των δικαιούχων επιταγής κοινωνικού τουρισμού  με τους συμβεβλημένους παρόχους, σύμφωνα με καταγγελίες δικαιούχων, αρκετοί  πάροχοι ζητούν ποσά πολύ παραπάνω από το καθορισμένο και αναγραφόμενο στη δημόσια πρόσκληση 3/2014 ποσό ιδιωτικής συμμετοχής, ενώ παράλληλα για μήνες αιχμής οι πάροχοι δεν διαθέτουν την προβλεπόμενη από την ίδια πρόσκληση 3/2014 διαθεσιμότητα σε δικαιούχους κοινωνικού τουρισμού… 

Ξεχασμένοι από τον ΟΑΕΔ οι μακροχρόνια άνεργοι - «Αποτυχημένο» το επίδομα μακροχρόνια ανέργων .



 Μόλις 4.200 είναι οι... τυχεροί μακροχρόνια άνεργοι που εισέπραξαν από την αρχή του έτους έως και τον Απρίλιο,

Πιστοποιημένη κατάρτιση και Πρακτική Άσκηση σε εξωστρεφείς επιχειρήσεις - Νέο πρόγραμμα για 3.600 ανέργους του ΟΑΕΔ από 18 έως 24 χρονών .



Σε φάση υλοποίησης εισέρχεται το Πρόγραμμα του Υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης για δράσεις Συμβουλευτικής, Κατάρτισης,

Διαμαρτυρία ενάντια στην ανεργία την Παρασκευή

Σε πορεία προς τη Βουλή την Παρασκευή στις 6 μ.μ. και σημείο συνάντησης την Ομόνοια, καλούν οι «Ενεργοί Άνεργοι», κρίνοντας επιτακτική την ανάγκη για διεκδίκηση σταθερής και αξιοπρεπής δουλειάς για όλους. 
Το αίτημα αυτό, που συμπληρώνεται από εκείνο της διεκδίκησης αξιοπρεπών συνθηκών ζωής για όσους είναι άνεργοι, αναδείχθηκε ως κύριο ζήτημα από τις τοποθετήσεις των εργαζομένων και των ανέργων, των αγωνιστών από σωματεία ή συλλογικότητες γειτονιών, ανθρώπων που βρίσκονται σε διαφορετικούς κλάδους και βέβαια αντιμετωπίζουν τα ίδια προβλήματα.

"Tο Προεδρείο αδυνατεί να σεβαστεί τις Αποφάσεις των Συνεδριάσεων του Δ.Σ"

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ         από   «ΕΝΟΤΗΤΑ» ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ Ο.Α.Ε.Δ.  ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ & ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ και Ανεξάρτητο Μέτωπο Υπαλλήλων ΟΑΕΔ Κεντρικής και Δυτικής Μακεδονίας


Συναδέλφισσες,  Συνάδελφοι,

Για πολλοστή φορά γινόμαστε μάρτυρες της αυθαιρεσίας του Προεδρείου του Συλλόγου μας, το οποίο εξέδωσε ανακοίνωση στις 30/04/2015, σχετικά με την μεταφορά μέρους των Διαθεσίμων του ΟΑΕΔ στην Τράπεζα της Ελλάδος, δίχως πρώτα να ενημερώσει και δίχως να λάβει την έγκριση για την ανακοίνωση από τα υπόλοιπα μέλη του Συλλόγου όπως είχε αποφασιστεί από  την Συνεδρίαση του Δ.Σ. της 11/03/2015.

Συγκεκριμένα, στην Συνεδρίαση του Δ.Σ. της 11/3/2015 είχαν  αποφασιστεί  τα εξής :

1.       Ως  συνδικαλιστικό  όργανο  του  ΟΑΕΔ  ήμασταν   και  συνεχίζουμε  να  είμαστε  αντίθετοι  κάτω  από  οποιαδήποτε  Διοίκηση και  κάτω  από  οποιαδήποτε  Κυβέρνηση  με  τη  νομιμοποίηση  απόφασης  που  θα  εκθέτει  σε  οποιοδήποτε κίνδυνο,  την  ομαλή  καταβολή  των  επιδομάτων  ανεργίας  και  την εν γένει  ομαλή  πορεία  του  Οργανισμού.