oaednews

Σάββατο 26 Σεπτεμβρίου 2015

Αυστρία: Φάλαγγα ιδιωτικών αυτοκινήτων ξεκίνησε από τη Βιένη για τη Βουδαπέστη για να μεταφέρει πρόσφυγες

Φάλαγγα 140 ιδιωτικών αυτοκινήτων με γερμανούς και αυστριακούς ακτιβιστές στο τιμόνι αναχώρησαν νωρίτερα σήμερα από τη Βιένη με προορισμό της Βουδαπέστη για να μεταφέρουν στην Αυστρία πρόσφυγες εγκλωβισμένους στην Ουγγαρία. Το «refugeeconvoy» αποτελεί ιδιωτική πρωτοβουλία που οργανώθηκε μέσω του Facebook. Μία από τις αυστριακές ακτιβίστριες που έλαβαν μέρος, η Αγγέλικα Νόιβιρτ, δήλωσε στο BBC ότι στόχος είναι η μεταφορά των προσφύγων σε κέντρα υποδοχής στην Αυστρία. «Θεωρώ ότι είναι καθήκον μου. Είμαι μητέρα, είμαι γυναίκα από την Αυστρία και δεν μπορώ πλέον να κλείνω τα μάτια. Είμαστε όλοι άνθρωποι. Κανείς δεν είναι παράνομος». Οι συγκεντρωμένοι που παρακολουθούσαν την αναχώρηση της φάλαγγας φώναζαν: «Πείτε το δυνατά, πείτε το καθαρά, οι πρόσφυγες είναι ευπρόσδεκτοι εδώ». Οι άνθρωποι που λαμβάνουν μέρος στην επιχείρηση κινδυνεύουν να κατηγορηθούν για διακίνηση ανθρώπων, έχει ανακοινώσει η ουγγρική αστυνομία, ωστόσο αυστριακοί αστυνομικοί έχουν επιστρατευθεί για να παράσχουν ασφάλεια και να κάνουν κυκλοφοριακές ρυθμίσεις.

Αστυνομικοί και Πυροσβέστες «κλέβουν» την δουλειά εργαζομένων στον επισιτισμό και στον τουρισμό

Σε ημερίδα που η ΓΣΕΕ στη Ρόδο το Σάββατο με θέμα τον Τουρισμό, με τη συμμετοχή των Εργατικών Κέντρων Ρόδου, Κρήτης και Κυκλάδων, έγινε μεγάλη αποκάλυψη!!!


Καταγγέλθηκε ότι αστυνομικοί και πυροσβέστες «κλέβουν» τη δουλειά τον εργαζομένων σε επισιτισμό και τουρισμό, αφού παίρνουν πρώτα σχετικές άδειες από την υπηρεσία τους.
Ο ΔΥ μπορεί να ασκήσει ελεύθερο επάγγελμα μετά από σχετική άδεια από την Υπηρεσία.
Το αντικείμενο της δεύτερης εργασίας ΔΕ μπορεί να είναι ανταγωνιστικό των καθηκόντων που ασκεί στο ΝΠΔΔ ή να υποβιβάζει την ποιότητα της δουλειάς του στο ΝΠΔΔ. Πχ, ο καθηγητής Μ.Ε. δε μπορεί να δουλεύει σε φροντιστήριο ή σαν νυχτοφύλακας.

Συνταγματική η διάταξη 142 Υπαλληλικού Κώδικα

Συμφωνα με απόφαση του  ΣτΕ, εκτός δημοσίου θα βρίσκονται στο εξής δημόσιοι υπάλληλοι όλων των ειδικοτήτων, στους οποίους θα επιβληθεί η πειθαρχική ποινή της οριστικής παύσης, εφόσον η προσφυγή τους στο ανώτατο δικαστήριο δεν εκδικαστεί εντός εξαμήνου.
Η απόφαση είναι της Ολομέλειας του ΣτΕ, που έκρινε συνταγματική τη διάταξη, του  Υπαλληλικού Κώδικα, απορρίπτοντας προσφυγή υπαλλήλου από το ΙΚΑ-ΕΤΑΜ.