oaednews

Παρασκευή 9 Νοεμβρίου 2012

Σύλλογος Υπαλλήλων Βουλής: "Δεν είμαστε τα golden boys του Δημοσίου" (!)

Στο στόχαστρο άδικης κριτικής τονίζουν πως βρέθηκαν οι υπάλληλοι της Βουλής, οι οποίοι σε ανακοίνωσή τους υπογραμμίζουν πως συμμετέχουν ενεργά στις θυσίες της κοινωνίας καθώς υφίστανται περικοπές στις αποδοχές τους όπως και όλοι οι εργαζόμενοι.

Ενημερωτικό Δελτίο της ΕΕ για τις Μικρομεσαίες Επιχειρήσεις 2012

Σύνοψη του ενημερωτικού δελτίου για την Ελλάδα:
- Ο τομέας ΜΜΕ είναι πιο σημαντικός για την Ελλάδα από τον μέσο όρο της ΕΕ και οι ελληνικές ΕΕ τείνουν να είναι μικρότερες από τις αντίστοιχες της ΕΕ
- Η κρίση προκάλεσε ραγδαία μείωση του αριθμού των ελληνικών ΜΜΕ, η οποία εκτιμάται να αντιστοιχεί σε 90.000 χιλιάδεςμονάδες μεταξύ του 2008 και του 2011

Οδηγός "αρχαρίων" σχετικά με χρηματοδοτήσεις της ΕΕ

Ο συνημμένος Οδηγός παρέχει πληροφορίες σχετικά με τις δυνατότητες χρηματοδότησης που αφορούν μικρομεσαίες επιχειρήσεις (ΜΜΕ), μη κυβερνητικούς οργανισμούς (ΜΚΟ), σπουδαστές ή πρόσφατα απόφοιτους, ερευνητές, γεωργούς, υπαλλήλους σε δημόσια επιχείρηση.

Ανεργική Αντίδραση!!!

Ποια νομίζετε ότι είναι η ανεργική αντίδραση ;

Βoυλγαρικά χωριά θέλουν να γίνουν ελληνικά

Picture 0 for Βoυλγαρικά χωριά θέλουν να γίνουν ελληνικάΔύο βουλγαρικά χωριά θέλουν να διοικούνται είτε από τη Δράμα, είτε από την Καβάλα, σύμφωνα με δημοσίευμα της γαλλικής Le Figaro

Σε εφεδρεία 1.109 εφοριακοί ως υπεράριθμοι

Σύμφωνα με απόφαση του υπουργού Οικονομικών, κρίνονται εμμέσως υπεράριθμοι 1.109 περίπου εφοριακοί.

TEDxAthens 2012: «The Ones Who Do»

Το TEDxAthens, η εκδήλωση που έγινε θεσμός, επιστρέφει για μια ακόμη χρονιά, με σκοπό να προσφέρει μια ξεχωριστή εμπειρία στο αθηναϊκό κοινό. Η φετινή εκδήλωση θα είναι αφιερωμένη σε όλους αυτούς που κάνουν πράξη τις ιδέες και τα οράματά τους, ενώ θα είναι η πρώτη φορά που θα διαρκέσει δυο ημέρες με στόχο να διευρύνει τους ορίζοντες των συμμετεχόντων. Κατά τη διάρκεια της διήμερης εκδήλωσης θα υπάρξουν περίπου 25 ομιλίες και η κάθε ομιλία θα διαρκέσει 18 λεπτά.

Μισθοί στα επίπεδα του 1990

Βαρύ είναι το πλήγμα στον μισθό των Ελλήνων από την κρίση και την ύφεση που πλήττει την οικονομία. Τα τελευταια τέσσερα χρόνια το μέσο εισόδημα των Ελλήνων πολιτών επέστρεψε 20 χρόνια πίσω, σε σχέση με το μέσο κοινοτικό.

Γ. Βρούτσης: «Άθλος» η προώθηση των μεταρρυθμίσεων



«Το υπουργείο Εργασίας βρίσκεται μπροστά σε ένα κρίσιμο χρονικό σημείο, καθώς πρέπει να υλοποιηθούν μια σειρά ζητήματα μέσα σε ενάμιση μήνα», δήλωσε μετά τη λήξη της σημερινής ευρείας σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε στο υπουργείο Εργασίας με τη συμμετοχή στελεχών του γραφείου του πρωθυπουργού, των υπουργείων Οικονομικών και Διοικητικής Μεταρρύθμισης και των διοικητών των ασφαλιστικών φορέων.
«Ουσιαστικά θα πρόκειται για άθλο», τόνισε ο κ. Γ. Βρούτσης που προσέθεσε ότι «πρόκειται για ζητήματα που εκκρεμούν εδώ και δεκαετίες».

Ποιοι υπάλληλοι και με ποια κριτήρια θα τεθούν σε διαθεσιμότητα

Σε σχετικό σημείωμα που είδε το φως της δημοσιότητας, δίδονται διαβεβαιώσεις ότι στο νέο σχήμα θα ενταχθούν μόνοι όσοι υπάλληλοι προσελήφθησαν άνευ διαγωνιστικής διαδικασίας και ότι η διαθεσιμότητα αφορά μόνο υπαλλήλους ΙΔΑΧ, δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και διοικητικού.


ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΤΗΤΑ - ΕΝΤΑΞΗ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΣΤΙΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΚΙΝΗΤΙΚΟΤΗΤΑΣ

Μανιτάκης: "Λαμβάνεται πρόνοια να εξαιρεθούν από την εφαρμογή της διαθεσιμότητας οι φορείς κοινωνικής ασφάλισης και φροντίδας, ο ΟΑΕΔ, τα νοσοκομεία καθώς και αρχαιολογικοί χώροι και μουσεία "

«Οσοι τεθούν σε διαθεσιμότητα δεν θα απολυθούν, αλλά θα μετακινηθούν σε άλλες υπηρεσίες του Δημοσίου», αναφέρει μεταξύ άλλων σε εσωτερικό σημείωμά του ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Αντώνης Μανιτάκης.

Kινητοποιήσεις δικαστών


Αντιδρούν στις περικοπές των αποδοχών τους

Μέχρι τις 21 Νοεμβρίου παρατείνονται οι κινητοποιήσεις των δικαστών και των εισαγγελέων, με απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων.