oaednews

Σάββατο 14 Φεβρουαρίου 2015

ΙΚΑ: Ξεκινά η οnline ανανέωση των βιβλιαρίων ασθενείας.

Από 1η Μαρτίου, θα μπορούν να οι ασφαλισμένοι να ανανεώνουν μέσω internet την ασφαλιστική ικανότητα και τα βιβλιάρια ασθενείας.
Σύμφωνα με ανακοίνωση του ΙΚΑ, με την ηλεκτρονική αυτή διαδικασία διασφαλίζεται η ενημέρωση σε πραγματικό χρόνο του «Εθνικού Μητρώου Δικαιούχων Περίθαλψης» και η παροχή υπηρεσιών από τους παρόχους υγείας (συμβεβλημένα νοσοκομεία, κλινικές, διαγνωστικά κέντρα, ιατροί κ.λπ.) για την εξυπηρέτηση των ασφαλισμένων και συνταξιούχων και για τα προστατευόμενα μέλη τους (συζύγους και τέκνα).

Θα συνεχιστούν τα προγράμματα κοινωφελούς εργασίας

Υπέρ της συνέχισης, και μάλιστα άμεσα, των προγραμμάτων απασχόλησης στους Δήμους τάχθηκε η υπουργός για την Καταπολέμηση της Ανεργίας, Ράνια Αντωνοπούλου σε συνέντευξή της στο MEGA. Η ίδια, πάντως,  διευκρίνισε ότι πρέπει να γίνουν βελτιώσεις επ' αυτών, προκειμένου να υπάρξει «καλύτερος προγραμματισμός, όροι, στόχευση, αποδοτικότητα και παραγωγικότητα».

MIKEL: Εργάζονται 8ωρα και πληρώνονται 4ωρα

Τις συνθήκες γαλέρας που επικρατούν στα καταστήματα MIKEL καταγγέλλουν εργαζόμενες στο τμήμα παραγωγής προϊόντων της αλυσίδας.
Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του Συνδικάτου Επισιτισμού – Τουρισμού Λάρισας, οι εργαζόμενες κατήγγειλαν ότι δεν τηρούνται ούτε οι στοιχειώδεις όροι εργασίας που προβλέπει η Εθνική Γενική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας.

Τι αλλάζει στο μισθολόγιο στο Δημόσιο – Οι εξαγγελίες Μάρδα

Αλλαγές έρχονται στο ενιαίο μισθολόγιο των δημοσίων υπαλλήλων, οι οποίες προβλέπουν πλήρη εξομοίωση των αποδοχών μεταξύ των υπαλλήλων διαφορετικών υπουργείων και υπηρεσιών, οι οποίοι όμως έχουν τα ίδια προσόντα και την ίδια αποδοτικότητα.
Σύμφωνα με τα όσα ανακοίνωσε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Δημήτρης Μάρδας, παρόλο που εφαρμόζεται αυτή τη στιγμή ενιαίο μισθολόγιο στο Δημόσιο, παρατηρούνται στρεβλώσεις και αδικίες σε βάρος υπαλλήλων που παίρνουν λιγότερα χρήματα από συναδέλφους τους με τα ίδια προσόντα και την ίδια παραγωγικότητα. Για την εξάλειψη των αδικιών αυτών σχεδιάζονται νέες παρεμβάσεις από το υπουργείο.