oaednews

Δευτέρα 31 Ιουλίου 2017

Μισθοί-χαρτζιλίκι στη νέα γενιά: 380 ευρώ καθαρά για 24χρονους - 265 ευρώ για 18αρηδες!

Αποκαρδιωτικά τόσο για τους νέους όσο και για εκείνους που ανήκουν στη γενιά των τριαντάρηδων και σαραντάρηδων είναι τα ευρήματα από την επεξεργασία του «μισθολογίου» στον ιδιωτικό τομέα. Σύμφωνα με τα στοιχεία από τις αναλυτικές περιοδικές δηλώσεις που υποβάλλονται στον ΕΦΚΑ, για να έχει πιθανότητες εξασφάλισης ενός τετραψήφιου καθαρού μισθού ο εργαζόμενος θα πρέπει να έχει περάσει τα 50.

Ε. Αχτσιόγλου: Οι τρεις άξονες δράσης του Υπουργείου Εργασίας

ΠΟΥΡΓΕΙΟ EΡΓΑΣΙΑΣ, ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Δελτίο Τύπου

Βασικά σημεία ομιλίας Υπουργού Εργασίας, Ε. Αχτσιόγλου στο 2ο συνέδριο για την Παραγωγική Ανασυγκρότηση

«Η αναπτυξιακή μας στρατηγική πρέπει να εστιάσει στην αλλαγή του παραγωγικού μοντέλου, το οποίο θα πρέπει να στηριχθεί σε σταθερές βάσεις για να είναι βιώσιμο. Οι βάσεις αυτές είναι το ανθρώπινο δυναμικό της χώρας, η ενίσχυση της παραγωγικότητας, η επένδυση στην εργασία και οι υγιείς εργασιακές σχέσεις και οι μηχανισμοί κοινωνικής συνοχής», τόνισε η Υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Έφη Αχτσιόγλου, κατά την ομιλία της στο 2ο συνέδριο για την Παραγωγική Ανασυγκρότηση στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, που πραγματοποιείται στη Λαμία. 

Διευκρινίσεις για την εκ περιτροπής εργασία

Με αφορμή ερωτήματα που προέκυψαν σχετικά με την εφαρμογή του μέτρου της εκ περιτροπής εργασίας εκδόθηκε η εγκύκλιος 35958/666/2017, προς διασαφήνιση των σχετικώς αναφυόμενων ζητημάτων:

Ι. Σύμφωνα με το ισχύον δίκαιο, η εκ περιτροπής εργασία εντάσσεται στον θεσμό της μερικής απασχόλησης. Στο άρθρο 38 του ν. 1892/1990, όπως ισχύει, και ειδικότερα στην παρ. 3 εδ. α' και β' αυτού ορίζεται ότι «Κατά την κατάρτιση της σύμβασης εργασίας ή κατά τη διάρκειά της ο εργοδότης και ο μισθωτός μπορούν με έγγραφη ατομική σύμβαση να συμφωνήσουν κάθε μορφή απασχόλησης εκ περιτροπής. Εκ περιτροπής απασχόληση θεωρείται η απασχόληση κατά λιγότερες ημέρες την εβδομάδα ή κατά λιγότερες εβδομάδες το μήνα ή κατά λιγότερους μήνες το έτος ή και συνδυασμός αυτών κατά πλήρες ημερήσιο ωράριο εργασίας. Η παρεχόμενη από το άρθρο αυτό προστασία καλύπτει και τους απασχολούμενους με βάση τις συμφωνίες του προηγούμενου εδαφίου».