oaednews

Κυριακή 23 Μαρτίου 2014

3 Ταμεία αλλάζουν τον ασφαλιστικό «χάρτη» της Χώρας

Αλλάζει πλήρως ο ασφαλιστικός «χάρτης» της Χώρας, με τη δημιουργία μόλις τριών Ταμείων, που θα έχουν την ευθύνη χορήγησης, τόσο της κύριας σύνταξης, όσο και της επικουρικής και του εφάπαξ.

Οι νέοι Φορείς θα καλύπτουν περίπου 7.000.000 εργαζομένους και συνταξιούχους και θα προκύψουν από την ενοποίηση πάνω από 60 κλάδων ασφάλισης.

Τα 3 Ταμεία - για μισθωτούς, ελεύθερους επαγγελματίες και αγρότες - θα έχουν στο εσωτερικό τους ενιαίους κανόνες, ενώ χωριστό «πυλώνα» θα αποτελεί το ΝΑΤ.

Η διαδικασία θα έχει ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος του έτους, ενώ στην αμέσως επόμενη φάση, τα τρία Ταμεία και το ΝΑΤ θα μπουν στην «ομπρέλα» του Εθνικού Φορέα Απονομής Συντάξεων.

Με το νέο σύστημα θα καθιερωθεί το Εθνικό Μητρώο Ασφαλισμένων, το οποίο θα περιλαμβάνει το σύνολο των εργαζομένων και συνταξιούχων. 

Λογική και Ανεργία

Κάθε εποχή έχει το δικό της Γολγοθά. Ο δικός μας είναι η ανεργία. Ως εκπαιδευτικός με συγκλονίζει η σκέψη ότι το 60% των συνομηλίκων των φοιτητών και φοιτητριών μου θα ψάχνουν να βρουν δουλειά και δεν θα βρίσκουν. Ως πολίτης μου είναι αδιανόητο να βλέπω τι γίνεται και να μην επαναστατώ. Ως φιλελεύθερη δεν μπορώ παρά να σκεφτώ ότι η ανεργία περιορίζει την ελευθερία των ανέργων και μας φτωχαίνει όλους. Τέλος, ως πολιτικός στην Δράση οφείλω στο κέντρο της πρότασής μου προς την κοινωνία να θέσω την αντιμετώπιση της ανεργίας.

Ανασφάλεια και ανεργία φρενάρουν τις γεννήσεις



ΛΙΝΑ ΓΙΑΝΝΑΡΟΥΙΩΑΝΝΑ ΦΩΤΙΑΔΗ
ΕΤΙΚΕΤΕΣ:
Ηταν το 1996 όταν για πρώτη φορά στη μεταπολεμική περίοδο, οι θάνατοι ξεπέρασαν τις γεννήσεις στη χώρα μας. Η διαφορά ήταν 22 άτομα. Σε δύο χρόνια, οι γεννήσεις υπολείπονταν των θανάτων κατά 1.774 άτομα. Το 2012, η διαφορά έφτασε τις 16.300.

ΘΕΤΙΚΕΣ ΔΙΚΑΣΤΙΚΕΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΣΩΖΟΥΝ ΣΧΟΛΙΚΟΥΣ ΦΥΛΑΚΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΠΟΛΥΣΗ ΤΗΣ ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΤΗΤΑΣ


ΜΕ ΠΡΟΣΩΡΙΝΕΣ ΔΙΑΤΑΓΕΣ ΤΟΥΣ ΤΑ ΜΟΝΟΜΕΛΗ ΠΡΩΤΟΔΙΚΕΙΑ ΑΘΗΝΩΝ ΚΑΙ ΠΕΙΡΑΙΩΣ ΑΝΕΣΤΕΙΛΑΝ ΤΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΘΕΣΗΣ ΣΕ ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΤΗΤΑ – ΑΠΟΛΥΣΗ ΤΩΝ ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΦΥΛΑΚΩΝ ΤΩΝ ΔΗΜΩΝ : ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ, ΔΡΑΠΕΤΣΩΝΑΣ και ΚΕΡΑΤΣΙΝΙΟΥ

5.700 αιτήσεις το πρώτο 24ωρο για 10.000 θέσεις εργασίας

Σε λιγότερο από 24 ώρες καλύφθηκε πάνω από το 50% των θέσεων εργασίας του τελευταίου προγράμματος που προκήρυξε ΟΑΕΔ. Πρόκειται για το πρόγραμμα επιδότησης θέσεων εργασίας για προσλαμβανόμενους από 30 έως 66 ετών. Ακόμη και ο διοικητής του ΟΑΕΔ, Θ. Αμπατζόγλου έμεινε έκπληκτος όταν λίγες ώρες μετά την έναρξη διαπίστωσε πως ήδη είχαν υποβληθεί αιτήσεις για 5.700 θέσεις εργασίας σε πρόγραμμα για 10.000 θέσεις. Σύμφωνα με μία πρώτη εκτίμηση της διοίκησης του ΟΑΕΔ η μεγάλη ανταπόκριση αποδεικνύει ότι η αγορά εργασίας έχει ανάγκη τις προσλήψεις αλλά το πρόβλημα της ρευστότητας καθυστερεί και την αντιμετώπιση της ανεργίας.