oaednews

Τετάρτη 1 Μαρτίου 2017

Euraktiv: Συνδικάτα, εργοδότες και κυβερνήσεις πρέπει να αποφασίζουν για εργατικά δικαίωματα, όχι η ΕΕ και το ΔΝΤ

Στις τρέχουσες διαπραγματεύσεις για το κλείσιμο της αξιολόγησης, οι συλλογικές διαπραγματεύσεις και τα εργατικά δικαιώματα έχουν βρεθεί στο επίκεντρο. Όμως, οι απόψεις των ειδικών που τάσσονται υπέρ αυτών των εργαλειών αγνοούνται από τους πιστωτές της Ελλάδας, προειδοποιούν ο Γιαν Βίλεμ Γκουντριάαν και ο Ρίτσαρντ Ποντ, σε άρθρο τους στον ιστότοπο Euractiv.

κατηγορία «διέγερσης σε απείθεια κατά των νόμων»!!!

Στις 9 Μαρτίου 2017 στο H΄ Μονομελές Πλημμελειοδικείο Αθηνών, θα εκδικαστεί η υπόθεση της μήνυσης κατά μελών του κινήματος ενάντια στην αύξηση της τιμής του εισιτήριου των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς.
Τον Ιανουάριο του 2011, έγιναν μια σειρά κινητοποιήσεις από συνελεύσεις γειτονιάς και άλλες συλλογικότητες για το θέμα της αύξησης του εισιτηρίου και για τη διεκδίκηση της δωρεάν μετακίνησης των ανέργων. Η συνέλευση των κατοίκων της περιοχής Λόφου Λαμπράκη διακινούσε ανακοίνωση όπου είχε αναγραφεί ένα κινητό τηλέφωνο για παροχή ενημέρωσης και επικοινωνία.

Δημόσιο: «Σπάνε» στα δύο οι κρίσεις γενικών διευθυντών


Σε δύο στάδια θα διεξαχθεί η διαδικασία επιλογής γενικών διευθυντών στο Δημόσιο ως αποτέλεσμα μιας προσωρινής «εμπλοκής» που έχει προκληθεί με την επικαιροποίηση των οργανογραμμάτων δημόσιων οργανισμών.
Η καταληκτική προθεσμία που είχε θέσει το υπουργείο Διοικητικής Ανασυγκρότησης στα υπόλοιπα υπουργεία και στα Νομικά Πρόσωπα Δημοσίου Δικαίου για την επαναξιολόγηση των δομών τους και την αποστολή των σχεδίων των προεδρικών διαταγμάτων με τα νέα οργανογράμματα ολοκληρώθηκε προ ημερών χωρίς την απαιτούμενη ανταπόκριση.

Μετάταξη υπαλλήλων σε άλλο κλάδο στον ίδιο φορέα

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ  ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ Ο.Α.Ε.Δ.


Προς Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης 


     Σύμφωνα με το Ν.4440 άρθρο 73, για τη διαδικασία μετατάξεων στον ίδιο φορέα απαιτείται η ύπαρξη κενής θέσης στον κλάδο που αιτείται να  μεταταχθεί ο υπάλληλος. Όμως, σε κάποιες περιπτώσεις,  δεν υπάρχουν κενές θέσεις για να καλύψουν τα αιτήματα των  υπαλλήλων, με αποτέλεσμα ο υπάλληλος να παραμένει σε κατηγορία κατώτερη από αυτή που θα έπρεπε να μεταταχθεί  παρά την ύπαρξη τυπικών και ουσιαστικών προσόντων του.

Παναττική στάση εργασίας την Πέμπτη, 2 Μαρτίου 2017, από τις 12:00 μέχρι τη λήξη του ωραρίου.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Δεν έχουμε την παραμικρή ψευδαίσθηση για την αντιασφαλιστική και  ψυχρά  ταμειακή σκοπιμότητα που ο ΕΦΚΑ υπηρετεί στο βωμό της εξυπηρέτησης του χρέους, των δημοσιονομικών πλεονασμάτων και της διαιώνισης της εξάρτησης της χώρας μας από τους «δανειστές». Η δημιουργία του είναι άμεσα συνδεδεμένη με τον επανυπολογισμό των συντάξεων και την προσωπική διαφορά, η κατάργηση της οποίας έχει ήδη τεθεί στα πλαίσια της συμφωνίας για τη «β΄ αξιολόγηση». Η ακύρωση του συγκεκριμένου σχεδιασμού αφορά στην υπεράσπιση των ασφαλιστικών και συνταξιοδοτικών δικαιωμάτων της συντριπτικής πλειοψηφίας της ελληνικής κοινωνίας και του κόσμου της εργασίας. Άλλωστε η Κυβέρνηση της χώρας μας έχει ήδη αναλάβει στο Eurogroup στις 20/2/17 δεσμεύσεις για νέα αντιασφαλιστική επίθεση με επιπλέον περικοπές στα ασφαλιστικά δικαιώματα των εργαζόμενων.

To ΠΑΜΕ στο Hilton

Συγκέντρωση σήμερα Τετάρτη 1 Μάρτη, στις 6.30 μ.μ. στο ξενοδοχείο «Hilton», στο χώρο των «διαπραγματεύσεων», διοργανώνει το ΠΑΜΕ.
Σε ανακοίνωσή του σημειώνει:
«Κυβέρνηση - ΕΕ - ΔΝΤ - ΣΕΒ ετοιμάζουν νέα επίθεση με νέες μειώσεις σε μισθούς και συντάξεις, με κατάργηση όσων εργασιακών δικαιωμάτων έχουν απομείνει, με νέα φοροληστεία. Όλα αυτά θα προστεθούν πάνω στα προηγούμενα μέτρα, οδηγώντας την εργατική τάξη και τα λαϊκά στρώματα σε απόγνωση.
Η κυβέρνηση επιχειρεί να εξαπατήσει για άλλη μια φορά