oaednews

Τετάρτη 20 Σεπτεμβρίου 2017

ΓΝΩΜΟΔΟΤΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ ΑΠΟ ΑΔΕΔΥ ΓΙΑ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ

ΓΝΩΜΟΔΟΤΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ
Ι. Επί του ερωτήματος.
Μου ζητήθηκε να γνωμοδοτήσω επί του κάτωθι ερωτήματος:
«Μπορεί η συμμετοχή υπαλλήλου στην νομίμως προκηρυχθείσα απεργιακή κινητοποίηση της ΑΔΕΔΥ από κάθε διαδικασία αξιολόγησης, να εκληφθεί ως «μη εκπλήρωση της υποχρέωσης αξιολόγησης, η οποία αποστερεί από τους υπαλλήλους την δυνατότητα συμμετοχής σε διαδικασίες επιλογής και τοποθέτησης προϊσταμένων, σύμφωνα με τις διατάξεις του ν. 3528/2007 και του ν. 3584/2007 ή σύμφωνα με άλλες γενικές ή ειδικές διατάξεις«; Ομοίως, μπορεί η μη ύπαρξη «βεβαίωσης τήρησης των υποχρεώσεων για συμμετοχή στην διαδικασία αξιολόγησης» να αποτελέσει προϋπόθεση για την συμμετοχή υπαλλήλου σε διαδικασίες επιλογής και τοποθέτησης προϊσταμένων, όταν η μη εκπλήρωση των ως άνω υποχρεώσεων, οφείλεται σε συμμετοχή στην ως άνω νόμιμα προκηρυχθείσα απεργία;»

Για την τροπολογία για την αξιολόγηση

Δεν θα περάσει ο  χουντικού τύπου απεργοσπαστικός σχεδιασμός της κυβέρνησης!
Συνεχίζουμε  αποφασιστικά την απεργία/αποχή από την αξιολόγηση
Μετά την επιτυχία της απεργίας/αποχής από τις διαδικασίες της αξιολόγησης, που στήριξαν σε ποσοστό πάνω από 80% και 90% οι εργαζόμενοι-ες στο δημόσιο τομέα, η κυβέρνηση ψηφίζει τροπολογία στη Βουλή για να εκβιάσει τους απεργούς.

67 θέσεις εργασίας στην 1η ΥΠΕ

Η 1η Υγειονομική Περιφέρεια Αττικής ανακοινώνει την πρόσληψη, με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου, συνολικά 67 ατόμων (φύλαξη) για την αντιμετώπιση απρόβλεπτων ή επειγουσών περιστάσεων της Υπηρεσίας που εδρεύει στην Αθήνα επί της οδού Ζαχάρωφ 3 – 11521 και των ΠΕΔΥ ΜΥ και ΚΥ που εποπτεύει.

Όλη η νέα προκήρυξη του ΟΑΕΔ για 2.000 προσλήψεις σε επιχειρήσεις

Δημοσιεύθηκε η νέα προκήρυξη του ΟΑΕΔ για 2.000 θέσεις εργασίας σε επιχειρήσεις ανέργων Ατόμων με Αναπηρίες (ΑμεΑ).
Σκοπός του προγράμματος του ΟΑΕΔ είναι η δημιουργία 2.000 νέων θέσεων εργασίας, με την πρόσληψη ανέργων Ατόμων με Αναπηρίες (ΑμεΑ), Απεξαρτημένων από εξαρτησιογόνες ουσίες, Αποφυλακισμένων, Νεαρών Παραβατικών Ατόμων ή Νεαρών Ατόμων που βρίσκονται σε κοινωνικό κίνδυνο.

Ενημέρωση απο ΝΝ

Στοχεύοντας στην όσο το δυνατόν καλύτερη ενημέρωση των συναδέλφων για το νέο ασφαλιστήριο συμβόλαιο στο οποίο αντισυμβάλλεται η ΠΕΥ ΟΑΕΔ με την ΝΝ HELLAS, σας ενημερώνουμε ότι την Τετάρτη 20/9/2017 και ώρα 12:00, θα πραγματοποιηθεί ενημερωτική εκδήλωση στην αίθουσα εκδηλώσεων της Διοίκησης, κατά την οποία εκπρόσωποι της ΝN Hellas θα παρουσιάσουν το  νέο συμβόλαιο και τις παροχές του.

11η Αντιρατσιστική Γιορτή του Κυριακάτικου Σχολείου Μεταναστών & της Κίνησης “Απελάστε το Ρατσισμό

Η Α.Δ.Ε.Δ.Υ. στηρίζει και συμμετέχει
στην 11η Αντιρατσιστική Γιορτή του Κυριακάτικου Σχολείου Μεταναστών & της Κίνησης “Απελάστε το Ρατσισμό”
(23 & 24 Σεπτέμβρη 2017, Ανώτατη Σχολή Καλών Τεχνών, Πειραιώς 256)
Με κεντρικό σύνθημα: «Μαζί ζούμε, αντιστεκόμαστε, διεκδικούμε!» θα γίνει η φετινή, 11η, Αντιρατσιστική Γιορτή του Κυριακάτικου Σχολείου Μεταναστών & της Κίνησης “Απελάστε το Ρατσισμό”.

Συνέντευξη Μαρία Καραμεσίνη, διοικήτρια του ΟΑΕΔ

http://epohi.gr
Από την κεντρική θέση που είχε ο στόχος της μείωσης της ανεργίας στις παρεμβάσεις του πρωθυπουργού
στη ΔΕΘ, καταλαβαίνουμε πόσο σημαντικός είναι ο ρόλος της στο κυβερνητικό σχέδιο. Εκτός από την ανάπτυξη, βασικό ρόλο στο σχέδιο αυτό έχει και ο ΟΑΕΔ. Ποιες είναι οι δυνατότητες και ποια τα καθήκοντά του;
Τη συνέντευξη πήραν οι Τζέλα Αλιπράντη και Παύλος Κλαυδιανός
Πριν περάσουμε στη διερεύνηση των προβλημάτων τής απασχόλησης, να ρωτήσουμε ποια είναι η εκτίμησή σου για την κατάσταση της οικονομίας αυτή τη στιγμή; Είναι απαραίτητη βάση για να συζητήσουμε για την προοπτική της απασχόλησης.

Τροπολογία αλλαγών στο Ελ. Συν. – Πώς επηρεάζει το θέμα των συμβασιούχων

Υποψίες για την αποφυγή τυχόν επανάληψης του θρίλερ μεταξύ Ελεγκτικού Συνεδρίου και Κυβέρνησης, σχετικά με τους συμβασιούχους από παράταση, προκαλεί η τροπολογία του Υπουργείου Δικαιοσύνης στο νομοσχέδιο “Ευρωπαϊκή εντολή έρευνας στις ποινικές υποθέσεις - Εναρμόνιση της νομοθεσίας με την Οδηγία 2014/41/ΕΕ.”, σύμφωνα με την ανάλυση του epoli.gr. Η ρύθμιση αλλάζει τους κανόνες για την παραπομπή ζητήματος μείζονος σπουδαιότητας σε επίπεδο Ολομέλειας του ανώτατου δημοσιονομικού δικαστηρίου, επιστρέφοντας στην πρότερη κατάσταση.