oaednews

Σάββατο 13 Φεβρουαρίου 2016

Γιώτα Νέγκα - Όταν έχω εσένα


Συνεργασία του ΟΑΕΔ με επιχειρήσεις και Κοιν.Σ.Επ για πρόγραμμα εγασιακής εμπειρίας

Με τις διατάξεις της προτεινόμενης ρύθμισης παρέχεται η δυνατότητα σε ανέργους αποφοίτους Δευτεροβάθμιας και Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης να αποκτήσουν εργασιακή εμπειρία σε αντικείμενα συναφή με την ειδικότητά τους και να διευρύνουν την εμπειρία τους.
ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑ – ΠΡΟΣΘΗΚΗ
Άρθρο…
  1. Ο Ο.Α.Ε.Δ. μπορεί να συνεργάζεται με επιχειρήσεις και γενικά εργοδότες του ιδιωτικού τομέα καθώς και με Κοινωνικές Συνεταιριστικές Επιχειρήσεις (Κοιν.Σ.Επ.) του άρθρου 2 του ν. 4019/2011 ( Α’ 216 ) με σκοπό την υλοποίηση συγχρηματοδοτούμενου ή μη Προγράμματος Απόκτησης Εργασιακής Εμπειρίας ανέργων αποφοίτων Δευτεροβάθμιας και Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης.
  2. Με απόφαση του/των αρμόδιου/ων Υπουργού/ών καθορίζονται οι όροι, οι προϋποθέσεις, το ύφος της ημερήσιας αποζημίωσης, η διάρκεια του προγράμματος, οι ειδικότητες σε σχέση με τις θέσεις απόκτησης εργασιακής εμπειρίας, η ηλικία των ωφελουμένων και κάθε άλλη αναγκαία λεπτομέρεια για την εφαρμογή του.
  3. Οι ωφελούμενοι στο Πρόγραμμα Απόκτησης Εργασιακής Εμπειρίας ανέργων υπάγονται στην ασφάλιση του κλάδου ασθένειας σε είδος του ΙΚΑ – ΕΤΑΜ και ασφαλίζονται για επαγγελματικό κίνδυνο.
  4. Η δαπάνη για την ημερησία αποζημίωση και τις ασφαλιστικές εισφορές βαρύνει τον προϋπολογισμό του προγράμματος.
  5. Οι δαπάνες που προκαλούνται από την εφαρμογή του ανωτέρω προγράμματος εξαιρούνται από τον προληπτικό έλεγχο του Ελεγκτικού Συνεδρίου.

Δημόσιος υπάλληλος είχε να πατήσει στη δουλειά 6 χρόνια. Το κατάλαβαν όταν τον έψαξαν για να τον... βραβεύσουν

Πρόστιμο 27.000 ευρώ επιβλήθηκε σ' έναν Iσπανό δημόσιο υπάλληλο ο οποίος είχε να εμφανιστεί στην υπηρεσία του τουλάχιστον έξι χρόνια.