oaednews

Τρίτη 24 Αυγούστου 2021

Κινητοποιήσεις με αφορμή τη ΔΕΘ – Συγκέντρωση διαμαρτυρίας, Σάββατο, 11 Σεπτεμβρίου 2021

 Το Γενικό Συμβούλιο και η Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. αποφάσισαν, με αφορμή τα εγκαίνια της ΔΕΘ από τον πρωθυπουργό, την πραγματοποίηση κινητοποιήσεων και συγκέντρωση διαμαρτυρίας το Σάββατο, 11 Σεπτεμβρίου 2021, ώρα 18:00, στη Θεσσαλονίκη για την ανάδειξη των αιτημάτων μας και την υπεράσπιση των κατακτήσεών μας

Η φετινή συγκέντρωση διαμαρτυρίας στη ΔΕΘ γίνεται μετά την ψήφιση, από την Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, του Νόμου για τα εργασιακά (ν. 4808/21) με τον οποίο καταργείται το 8ωρο και οι συλλογικές συμβάσεις εργασίας, φαλκιδεύεται το δικαίωμα στην απεργία, καταργείται το ΣΕΠΕ και απελευθερώνονται οι απολύσεις. Οι αντιλαϊκές και αυταρχικές πολιτικές της Κυβέρνησης συνεχίζονται σε όλους τους τομείς με την ψήφιση νόμων μέσα στο καλοκαίρι, χωρίς κανέναν δημοκρατικό διάλογο όπως ο Ν. 4823/21 για την Παιδεία, με τον οποίο ήταν αντίθετο το σύνολο του εκπαιδευτικού κόσμου.

ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΛΗΡΩΣΗ ΘΕΣΕΩΝ ΕΥΘΥΝΗΣ ΕΠΙΠΕΔΟΥ ΓΕΝΙΚΗΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗΣ ΕΦΚΑ

 ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΛΗΡΩΣΗ ΘΕΣΕΩΝ ΕΥΘΥΝΗΣ
ΕΠΙΠΕΔΟΥ ΓΕΝΙΚΗΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗΣ
ΤΟΥ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΥ ΕΘΝΙΚΟΥ ΦΟΡΕΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ (
e-Ε.Φ.Κ.Α.)
ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΥΠΟΘΕΣΕΩΝ

Γνωστοποιείται ότι αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα του ΑΣΕΠ Προκήρυξη 

ΥΠΟΒΟΛΗ ΑΙΤΗΣΕΩΝ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΣΤΗΝ ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ 5Ε/2021

 

 

Γνωστοποιείται ότι εκκίνησε η διαδικασία υποβολής των αιτήσεων των υποψηφίων στην Προκήρυξη 5Ε/2021 του ΑΣΕΠ (ΦΕΚ 38/19-7-2021 Τεύχος Προκηρύξεων ΑΣΕΠ) που αφορά στην πλήρωση συνολικά τριανταπέντε (35) θέσεων Ειδικού Επιστημονικού - Τεχνικού Προσωπικού στο Ερευνητικό Κέντρο Βιοϊατρικών Επιστημών  Αλέξανδρος Φλέμιγκ (Ε.ΚΕ.Β.Ε. «Α.ΦΛΕΜΙΓΚ») - Ν.Π.Ι.Δ., στο Ελληνικό Κέντρο Θαλάσσιων Ερευνών (ΕΛΚΕΘΕ) - Ν.Π.Δ.Δ. και στο Ελληνικό Ινστιτούτο Παστέρ (Ε.Ι.ΠΑΣΤΕΡ) - Ν.Π.Ι.Δ. (Γενική Γραμματεία Έρευνας και Καινοτομίας-Υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων) με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου, σύμφωνα με το άρθρο 31 του Ν. 4765/2021 (Α΄6), όπως ισχύει.

Έναρξη της σχολικής χρονιάς με χειρότερους υγειονομικά και παιδαγωγικά όρους από πέρυσι

 Σα να μην πέρασε μια μέρα από τη στιγμή που ξεκίνησε η πανδημία του κορονοϊού τόσο παγκοσμίως όσο και στην Ελλάδα. Τη στιγμή που οι μεταλλάξεις του κορονοϊού ανατρέπουν χθεσινές βεβαιότητες και τα επιστημονικά δεδομένα αλλάζουν καθώς παρακολουθούν την εξέλιξη της πορείας του ιού, στην Ελλάδα και συγκεκριμένα στον χώρο της εκπαίδευσης παρακολουθούμε το ίδιο έργο με πέρσι. Η πολιτική ηγεσία του ΥΠΑΙΘ αντιμετωπίζει το ζήτημα χωρίς να εξάγει κανένα συμπέρασμα και χωρίς αυτοκριτική για τα λάθη της για τη λειτουργία των σχολείων, συνεχίζει να αντιμετωπίζει την πανδημία στον χώρο της εκπαίδευσης ως μια κοινή ασθένεια, ενώ σε όλη την υπόλοιπη κοινωνική και εργασιακή δραστηριότητα αντιμετωπίζεται ως μια σοβαρή νόσος που απειλεί όχι μόνο υγειονομικά αλλά και κοινωνικοοικονομικά όλες τις χώρες διεθνώς.

Κινητοποιήσεις ΠΟΕΔΗΝ: Ναι στον Εμβολιασμό όχι στην Υποχρεωτικότητα

 Στήριξη των κινητοποιήσεων της ΠΟΕΔΗΝ

Πέμπτη 26 Αυγούστου 2021

Η Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ., αφού έλαβε υπόψη της την από 23/08/2021 ανακοίνωση της ΠΟΕΔΗΝ, στηρίζει τις κινητοποιήσεις  που οργανώνει την Πέμπτη 26 Αυγούστου σε όλη την Ελλάδα,
με αιτήματα: