oaednews

Παρασκευή 11 Σεπτεμβρίου 2015

Η διαδρομή προς τη Δουλειά, ειναι δουλειά!

Ο χρόνος που δαπανάται για τη μετακίνηση προς το πρώτο και το τελευταίο ραντεβού των εργαζομένων χωρίς σταθερό γραφείο  θα πρέπει να θεωρείται ως χρόνος εργασίας, αποφάσισε το Δικαστήριο των Ευρωπαϊκών Κοινοτήτων.

Αυτό σημαίνει ότι οι επιχειρήσεις που απασχολούν εργαζομένους όπως π.χ. αντιπροσώπους πωλήσεων θα πρέπει να οργανώσουν τα ωράρια εργασίας κατά τέτοιο τρόπο ώστε το πρώτο και το τελευταίο ραντεβού να είναι κοντά στο σπίτι των εργαζομένων.

Δικηγόρος δηλώνει στο BBC ότι πλέον μετά από αυτή την απόφαση «χιλιάδες εργοδότες μπορούν πλέον να είναι δυνητικά παραβάτες του καθορισμένου ωραρίου εργασίας στο Ηνωμένο Βασίλειο."

Ξεκίνησαν οι αιτήσεις για τον Κοινωνικό Τουρισμό

Από τις 10.00 το πρωί της Παρασκευής ξεκινά η υποβολή αιτήσεωνδικαιούχων και παρόχων τουριστικών καταλυμάτων για τη συμμετοχή τους στο Πρόγραμμα Επιδότησης Διακοπών Εργαζομένων, Ανέργων και των Οικογενειών αυτών με Επιταγή Κοινωνικού Τουρισμού έτους 2015 - 2016.
Το Πρόγραμμα αφορά στην επιδότηση διακοπών διάρκειας από μία έως πέντε διανυκτερεύσεις που μπορούν να πραγματοποιηθούν από την 15.10.2015 έως την 30.09.2016 σε τουριστικά καταλύματα του Μητρώου Παρόχων του ΟΑΕΔ.
Η υποβολή αιτήσεων γίνεται από πιστοποιημένους χρήστες, και μοναχά μέσω των ηλεκτρονικών υπηρεσιών της Διαδικτυακής Πύλης του ΟΑΕΔ (www.oaed.gr). Όσοι χρήστες δεν έχουν ήδη πιστοποιηθεί για την πρόσβασή τους στις ηλεκτρονικές υπηρεσίες του ΟΑΕΔ, θα πρέπει να προσέλθουν εγκαίρως στις Υπηρεσίες (ΚΠΑ2) του ΟΑΕΔ που ανήκουν για την έκδοση κωδικών πρόσβασης.