oaednews

Πέμπτη 15 Ιουλίου 2021

Δικηγόροι: Ξεκίνησαν οι αιτήσεις για την πρακτική άσκηση αποφοίτων νομικών σχολών για απόκτηση άδειας ασκήσεως επαγγέλματος

 Ξεκίνησε η υποβολή αιτήσεων για το πρόγραμμα «Πρακτική άσκηση αποφοίτων νομικών σχολών για την απόκτηση άδειας ασκήσεως επαγγέλματος δικηγόρου», το οποίο υλοποιείται από το υπουργείο Δικαιοσύνης και συγχρηματοδοτείται από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα του ΕΣΠΑ «Ανταγωνιστικότητα, Επιχειρηματικότητα και Καινοτομία» με πόρους της Ευρωπαϊκής Ένωσης (Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο) και εθνική χρηματοδότηση.

Προσφυγή στο ΣτΕ για τη συμμετοχή δικηγόρων - λογιστών στην έκδοση συντάξεων

 Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Εργαζομένων ΙΚΑ-ΤΕΑΜ και η Πανελλήνια Ομοσπονδία Προσωπικού Οργανισμών Κοινωνικής Πολιτικής, όπως και ένας συνταξιούχος προσέφυγαν στο ΣτΕ κατά της σύμπραξης των δικηγόρων και λογιστών – φοροτεχνικών στην απονομή συντάξεων που προβλέπει η από 2.7.2021 απόφαση του υπουργού Εργασίας.

Κατάρτιση, αυτή η Θεά!!!Αλλαγές για τους δικαιούχους ΚΕΑ, στο ταμείο μόνο μέσω προγραμμάτων κατάρτισης του ΟΑΕΔ

Συγκεκριμένα, οι δικαιούχοι του ΚΕΑ που έκαναν αίτηση μέσα στον Ιούλιο, αυτομάτως θα ενταχθούν στα προγράμματα κατάρτισης μέχρι τέλος Αυγούστου. Αναλυτικότερα από 1η Ιουνίου ξεκίνησε η στήριξη των δικαιούχων του Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος με την αγορά εργασίας και άλλες δράσεις που αφορούν την παροχή Κοινωνικών υπηρεσιών και αγαθών.
Το νέο σχέδιο προβλέπει εκτός από την οικονομική ενίσχυση που αποτελεί τον πρώτο πυλώνα του, την παροχή συμπληρωματικών κοινωνικών υπηρεσιών και αγαθών (δεύτερος πυλώνας) και την παραπομπή των ωφελούμενων σε δράσεις ένταξής τους στην αγορά εργασίας μέσω του ΟΑΕΔ (τρίτος πυλώνας).

«Ήρωες οι πυροσβέστες στη φωτιά αλλά γηρασμένοι για τις προκηρύξεις;»

 «οι εποχικοί πυροσβέστες, έχουν πλέον αποδεδειγμένη εμπειρία και έχουν εργαστεί με αυταπάρνηση, υπερβαίνοντας πολλές φορές τον ίδιο τους τον εαυτό. Αντί αυτό να αποτελεί συν σ’ ένα επικείμενο διαγωνισμό μονιμοποίησης, σύμφωνα με πληροφορίες που διαρρέονται μένουν εκτός διαγωνισμού, αφού οι ίδιες πληροφορίες μιλούν για ορισμό αυστηρού ηλικιακού ορίου, το οποίο αποκλείει σημαντικό μέρος του υφιστάμενου εποχικού προσωπικού.

Δημιουργούνται λοιπόν πολλά και σημαντικά ερωτήματα τα οποία ήδη έθεσαν σε σχετική επιστολή τους στο αρμόδιο υπουργείο. Αν αληθεύει η πρόθεση για μία τέτοια προκήρυξη που θα θεωρεί «γηρασμένο» προσωπικό ανθρώπους 40 και 45 ετών, τότε αυτή σε καμιά περίπτωση δεν πρέπει να πραγματοποιηθεί. Δεν γίνεται να θεωρούνται ήρωες όταν τραυματίζονται και πεθαίνουν στη μάχη με τη φωτιά και «γηρασμένοι»…στις προκηρύξεις μόνιμων θέσεων εργασίας» σημειώνει η ΓΣΕΕ.

Προσωρινοί Πίνακες Δικαιούχων και Παρόχων του Προγράμματος Κοινωνικού Τουρισμού ΟΑΕΔ

  

Αναρτήθηκαν την Τετάρτη 14 Ιουλίου 2021, οι προσωρινοί πίνακες Δικαιούχων, Ωφελουμένων και Παρόχων Τουριστικών Καταλυμάτων – Ακτοπλοϊκών Εισιτηρίων, καθώς και Αποκλειομένων του Προγράμματος Κοινωνικού Τουρισμού 2021-2022 στην ηλεκτρονική διεύθυνση https://www.oaed.gr/koinonikos-toyrismos

 

Οι προσωρινοί πίνακες δικαιούχων αφορούν 300.000 επιταγές κοινωνικού τουρισμού. Οι δικαιούχοι και πάροχοι που κατέθεσαν ηλεκτρονική αίτηση συμμετοχής έχουν δικαίωμα να υποβάλουν μία και μόνο ένσταση κατά των αποτελεσμάτων από την Πέμπτη, 15 Ιουλίου και ώρα 08:00 μέχρι και το Σάββατο, 17 Ιουλίου και ώρα 23:59.