oaednews

Τετάρτη 12 Φεβρουαρίου 2020

Η Ελλάδα είναι η μοναδική χώρα της ΕΕ που εμφανίζει μείωση του κατώτατου μισθού

Σύμφωνα με πρόσφατα στατιστικά στοιχεία της Eurostat αναφορικά με τους χαμηλούς μισθούς στις 27 χώρες της Ε.Ε. , η Ελλάδα είναι η μόνη χώρα η οποία εμφανίζει μειωμένο κατώτατο μισθό τον Ιανουάριο του 2020 συγκριτικά με τον Ιανουάριο του 2010 και μάλιστα κατά 12% (αν η μείωση απλώνονταν σε όλη την 10ετία τότε θα μιλούσαμε για μια μέση ετήσια μείωση της τάξης του 1,3%).
Αν και υπήρξε αύξηση το 2019, όπως φαίνεται ο αντίκτυπος της οικονομικής κρίσης  (μείωση των ελάχιστων απολαβών κατά 22% το 2012) παραμένει αισθητός στο επίπεδο των μισθών.

Εν κρυπτώ κατάργηση έκπτωσης εισφορών για τις μητέρες

Σε κατάργηση μιας ευνοϊκής, για τις νέες μητέρες, ρύθμισης που ίσχυσε πάνω από 13 χρόνια προχώρησε το υπουργείο Εργασίας, και μάλιστα, εν κρυπτώ, μία εβδομάδα πριν από την ψήφιση της ρύθμισης Μιχαηλίδου για τη χορήγηση του διχίλιαρου επιδόματος γέννησης το οποίο διαφημίστηκε κι ως μοναδικό κίνητρο για την αύξηση των γεννήσεων.
Σύμφωνα με την αποκάλυψη που έκανε η τομεάρχης Εργασίας του ΣΥΡΙΖΑ, Εφη Αχτσιόγλου, με εγκύκλιο του υπουργείου Εργασίας που φέρει την υπογραφή του τέως υφυπουργού, Ν. Μηταράκη, κατάργησε για τις γυναίκες που αποκτούν παιδί τη δυνατότητα μείωσης κατά 50%  των ασφαλιστικών εισφορών για κύρια σύνταξη. Η μείωση ίσχυε για το χρονικό διάστημα των 12 μηνών απασχόλησης μετά το μήνα του τοκετού ή για το 12μηνο μετρά τη λήξη της επιδότησης λοχείας. Η απόφαση αυτή μείωνε σημαντικά για 12 μήνες το εισόδημα των οικογενειών που αποκτούν παιδιά.

ΟΣΥΠΑΕ- Το κράτος δείχνει το πιο ανάλγητο πρόσωπο του στον πιο αδύναμο “κρίκο”».

Η κυβέρνηση της ΝΔ συνεχίζει να δείχνει το ανάλγητο πρόσωπό της προς τους εργαζομένους, βάζοντας αυτή τη φορά στο στόχαστρο τις καθαρίστριες των δημόσιων κτηρίων. Με την αποδοχή από τον υπουργό Οικονομικών της αριθ. 183/2019 Γνωμοδότησης του Α΄ Τμήματος του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους για τη σύναψη συμβάσεων καθαριότητας, πετάει στο δρόμο δεκάδες εργαζόμενες στην καθαριότητα κτηρίων των περιφερειών και άλλων δημοσίων φορέων, που εργάζονταν για πολλά χρόνια με το καθεστώς του μηνιαίου κατ’ αποκοπή χορηγήματος.

Αντιστοιχήθηκε πτυχίο κολεγίου διάρκειας φοίτησης 5 εξαμήνων με πτυχίο ΑΕΙ διάρκειας 5 ετών!


Αντιστοιχήθηκε από το ΑΤΕΕΝ πτυχίο κολεγίου διάρκειας φοίτησης 5 εξαμήνων με πτυχίο ΑΕΙ διάρκειας 5 ετών! Πρόσφατα το Αυτοτελές Τμήμα Εφαρμογής της Ευρωπαϊκής Νομοθεσίας (Α.Τ.Ε.Ε.Ν) αντιστοίχησε πτυχίο από ιδιωτικό κολέγιο με διάρκεια φοίτησης πέντε εξαμήνων με πτυχίο από ελληνικό ΑΕΙ με διάρκεια φοίτησης πέντε ετών! Το παραπάνω θέμα φέρνει στη Βουλή η βουλευτής του ΚΙΝΑΛ, Χαρά Κεφαλίδου, με σχετική ερώτηση που κατέθεσε προς την Υπουργό Παιδείας Νίκη Κεραμέως. Ακολουθεί η ερώτηση με τίτλο: "Α.Τ.Ε.Ε.Ν.: Αντιστοίχησε πτυχίο ιδιωτικού κολεγίου με διάρκεια φοίτησης 5 εξαμήνων με πτυχίο ελληνικού ΑΕΙ με διάρκεια φοίτησης 5 ετών!: