oaednews

Πέμπτη 22 Σεπτεμβρίου 2016

ΠΕΦΤΟΥΝ ΒΡΟΧΗ ΤΑ ''VOUCHER'' TA ONOMAZOYN ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ!!!!

Η Ειδική Υπηρεσία Εφαρμογής Συγχρηματοδοτούμενων Ενεργειών από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο (ΕΥΕ/ΕΚΤ) της Γενικής Γραμματείας Διαχείρισης Κοινοτικών και Άλλων Πόρων, του Υπουργείου Εργασίας Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης και ο Σύνδεσμος Βιομηχανιών Βορείου Ελλάδος (ΣΒΒΕ) ως συνδικαιούχος, έχουν αναλάβει την υλοποίηση των ακόλουθων πράξεων:

Οι "κοινωνιολόγοι της αλληλεγγύης" για την εκπαίδευση των παιδιών των προσφύγων και μεταναστών

Σύλλογος Ελληνων Κοινωνιολόγων
      Στις μέρες μας ζούμε το μεγαλύτερο κύμα βίαιης μετακίνησης πληθυσμών στην περιοχή μας από την εποχή του Β΄ Παγκοσμίου πολέμου.
Κράτη,  κυβερνήσεις και διεθνείς οικονομικοί και στρατιωτικοί οργανισμοί, ΕΕ και ΝΑΤΟ, δε διστάζουν να αιματοκυλήσουν περιοχές ολόκληρες, δημιουργώντας πολεμικές συγκρούσεις, ευνοώντας φυλετικούς και θρησκευτικούς ανταγωνισμούς καθώς και φασιστικές οργανώσεις με στόχο την εκμετάλλευση των περιοχών αυτών. Οι λαοί στην ευρύτερη περιοχή μας ζουν σε πρωτόγνωρες συνθήκες βίας και πολέμων, ακραίας φτώχειας και καταδίωξης. Εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι στην άλλη μεριά της Μεσογείου έχουν ήδη αφανιστεί από τις βόμβες, τις ασθένειες, την πείνα και την καταστροφή.

Ταξικά ετεροβαρές το ελληνικό πρόγραμμα

Η Ντέλια Βελκουλέσκου «παραδέχθηκε ότι το πρόγραμμα ήταν ταξικά ετεροβαρές», σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΓΣΕΕ, σε μια ακόμη παραδοχή λάθους από το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο.
Παραδέχτηκε επίσης ότι η ελληνική οικονομία λόγω των μέτρων που έχουν ληφθεί, της ύφεσης και της ανεργίας δεν είναι δυνατό να παράγει για μεγάλα χρονικά διαστήματα πρωτογενή πλεονάσματα.

ΕΚΤ: Ξεπέρασε τις προσδοκίες η αύξηση της απασχόλησης στην ευρωζώνη

Η απασχόληση στην ευρωζώνη αυξάνεται ταχύτερα από τις προβλέψεις και αυτό μάλλον θα συνεχιστεί, με κόστος όμως για την παραγωγικότητα και την μακροπρόθεσμη οικονομική ανάπτυξη, σύμφωνα με έρευνα της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας που δημοσιεύθηκε την Τετάρτη, μεταδίδει το Reuters.

ΟΑΕΔ: Νέο πρόγραμμα για 23.000 ανέργους 29-64 ετών

Eνα νέο πρόγραμμα απασχόλησης για 23.000 ανέργους, ηλικίας 29 έως 64 ετών, αναμένεται να ξεκινήσει στα τέλη Σεπτεμβρίου, όπως αναφέρει η αναπληρώτρια υπουργός Εργασίας, αρμόδια για την καταπολέμηση της ανεργίας Ράνια Αντωνοπούλου, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ.
Σύμφωνα με την κ. Αντωνοπούλου, «με τον ανασχεδιασμό που έγινε τους τελευταίους μήνες, το πρόγραμμα, με τον ίδιο προϋπολογισμό, απευθύνεται σε 23.000 χιλιάδες ανέργους και όχι σε 16 χιλιάδες που προβλεπόταν, αρχικώς.