oaednews

Σάββατο 9 Απριλίου 2016

Κοινωνικός Τουρισμός: 10 μέρες (αντί για 5) διακοπές, χωρίς οικονομική επιβάρυνση, στα νησιά του ΒΑ Αιγαίου

Η τουριστική κίνηση στα 5 νησιά του Βορειοανατολικού Αιγαίου που αποτελούν τα βασικά σημεία εισροής προσφυγικών κυμάτων, είναι μειωμένη σε σχέση με τις προηγούμενες χρονιές. Για αυτό το λόγο, αποφασίστηκε η ενίσχυσή τους, με αύξηση της επιδότησης των τουριστικών μονάδων τους, στο πλαίσιο του προγράμματος Κοινωνικού Τουρισμού 2015-2016.

Με απόφαση της Αν. Υπουργού Εργασίας, Ράνιας Αντωνοπούλου, σε συνεργασία με την Αν. Υπουργό Τουρισμού, Έλενα Κουντουρά, και τη Διοικήτρια του ΟΑΕΔ, Μαρία Καραμεσίνη, οι εργαζόμενοι, οι άνεργοι και οι οικογένειές τους που θα προτιμήσουν για τις διακοπές τους τουριστικά καταλύματα στα νησιά Λέσβο, Χίο, Σάμο, Λέρο και Κω θα δικαιούνται, χωρίς καμία οικονομική επιβάρυνση, διακοπές έως και 10 ημερών και όχι 5, όπως ισχύει για τους δικαιούχους του Κοινωνικού Τουρισμού που θα επιλέξουν άλλους προορισμούς.

Τη Δευτέρα η καταβολή των επιδομάτων,αποκαταστάθηκε το πρόβλημα στον ΟΑΕΔ ,

Ο ΟΑΕΔ σας ενημερώνει οτι έχει αποκατασταθεί το τεχνικό πρόβλημα που υπήρχε στη δημιουργία του αρχείου των εβδομαδιαίων πληρωμών παροχών ανεργίας και οι αντίστοιχες πληρωμές θα πραγματοποιηθούν το πρωί της Δευτέρας 11/4/2016.

Πιθανόν τη Δευτερα η καταβολή των επιδομάτων ανεργιας

Δεν καταβλήθηκαν χθες Παρασκευή 8 Απριλίου τα επιδόματα ανεργιας απο τον ΟΑΕΔ εξαιτίας τεχνικού προβλήματος